Welke stijlen dakkapellen zijn er? En welke kleuren, maten en opties kan ik kiezen?

Gepubliceerd op: 27 juli 2021

Het plaatsen van een dakkapel kan een overweldigende klus lijken. Zeker wanneer je net informatie begint te verzamelen. Vandaar dat enkele vragen erg vaak gesteld worden. Welke soorten dakkapellen zijn er? Welke maten dakkapellen zijn mogelijk en welk materiaal is de beste keuze? Gelukkig zijn de antwoorden makkelijk te geven en gaat het kiezen van de juiste dakkapel makkelijker dan je misschien denkt. 


Een dakkapel heeft veel te bieden. Denk maar eens aan het verkrijgen van 25% meer licht in een kamer, 20 centimeter extra stahoogte, een waardestijging van de woning en een verhoging van je wooncomfort. Dat maakt het de investering allemaal absoluut waard, maar je wil wel graag direct de juiste keuzes maken met betrekking tot de stijl van de dakkapel, de ramen en opties, de kleuren en het materiaal. Laten we eens kijken naar alle mogelijkheden.

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Dakkapellen komen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er dakkapellen met een plat dak, dakkapellen met een schuin dak, dakkapellen met een puntdak, oftewel een zadeldak en dakkapellen met een rieten dak. Het plaatsen van een dakkapel met een plat dak komt het vaakst voor. Deze dakkapellen kunnen, meestal, vergunningsvrij geplaatst worden, worden veelal bij de fabrikant gefabriceerd en kunnen in één montagedag op de woning staan (wil je weten hoe een montagedag eruit ziet? Lees dan vooral de blog ‘Hoe werkt het plaatsen van een dakkapel?’). Bij de andere dakkapellen, bijvoorbeeld met een rieten dak of een nokverhoging, staat een aannemer al snel een week bij je thuis te werken. Daarnaast is er veelal een vergunning nodig en liggen de kosten hoger. Bij Knipping werken we enkel met dakkapellen met platte daken.

Welke maten dakkapellen kan ik kiezen?

Hoe groot een dakkapel kan zijn ligt aan het pand waarop de dakkapel geplaatst zal worden. De dakkapellen van Knipping worden bijvoorbeeld op maat gemaakt in de stijl van jouw keuze.De buitenkant van onze kunststof dakkapellen is afgewerkt met aluminium. Aluminium maakt elke gewenste vorm leverbaar. Daarom is uw dakkapel altijd 100% op maat. Zie bijvoorbeeld dit dakkapel, dat relatief lang is en is geplaatst op een woning in Purmerend.


Een op maat gemaakte dakkapel met een plat dak van Knipping.

Het is mogelijk om een dakkapel tot maximaal 10 meter uit uit 1 stuk kunststof te maken. Houd er wel rekening mee dat een dakkapel van langer dan 9,7 meter met speciaal transport vervoerd moet worden. De dakkapellen worden in de fabriek van Knipping op maat gemaakt en daarna in één keer vervoerd. Hierdoor wordt er soms ook voor gekozen om meerdere dakkapellen aan elkaar te koppelen. Zo hebben we in het verleden zes dakkapellen op zes woningen samengevoegd.

Door onze gepatenteerde, ruimtebesparende, dakconstructie heb je veel meer licht en ruimte dan bij reguliere dakkapellen. Kozijnen en plafonds worden circa 20 cm hoger. Daarbij isoleert de dakkapel extreem goed. De toepassing van kunststof en optioneel aluminium maakt schilderen bovendien overbodig.

In welke kleuren kunnen de dakkapellen geleverd worden?

Over schilderen gesproken; heb jij houten kozijnen? Dan weet je dat je ieder jaar opnieuw moet schilderen om de kozijnen netjes te houden. Bij Knipping maken we gebruik van een unieke aluminium buitenlaag die in meer dan 220 RAL-kleuren geselecteerd kan worden. Jouw favoriete kleur is dus gegarandeerd mogelijk. Daarnaast heb je keuze uit een glanzende, matte of fijne structuur. De aluminium schaaldelen poedercoaten we in de kleur naar keuze. Een voordeel van aluminium is dat er weinig vuil aan hecht. Daarnaast kunnen de dakkapellen met een donkere kleur ook prima aan de zonkant van de woning staan. Het ziet er daarnaast altijd uit of de schilder net langs is geweest.

Inside color

Dankzij de laatste technologieën kan Knipping onderhoudsvrije kozijnen leveren met een kleur naar keuze aan de binnenzijde van het kozijn. Maak zelf een keuze uit een van de 220 RAL kleuren, die aan de binnenzijde altijd met een fijne structuur worden toegepast. Zo past het kozijn prima bij de stijl van het interieur. Een bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet langer zichtbaar zijn. Dat maakt de binnenkant nog mooier.

Welke opties en accessoires in combinatie met een dakkapel zijn mogelijk?

Verschillende leveranciers bieden verschillende opties. Zo is het bij Knipping mogelijk om te kiezen voor dakkapellen met verschillende accessoires. Denk hierbij aan HR+++ glas of de toevoeging van warmtewerend glas. Ook zijn raamdecoraties aan de binnenzijde mogelijk (zowel verduisterend als decoratief) en kun je kiezen voor een rolluik. Een rolluik in de dakkapel integreren we boven het kozijn en werkt het best in combinatie met draaikiepramen.

Kozijnstijlen op de dakkapel: welke modellen heeft Knipping?

Bij Knipping kun je kiezen uit 5 dakkapelmodellen. Zie hier meer informatie over de modellen. Bekijk vooral de stijlen zelf en download onze gratis brochure.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.