Een dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

Gepubliceerd op: 6 juli 2021

Bij het plaatsen van een dakkapel op je woning lijkt veel te komen kijken. Gelukkig valt dit in de praktijk heel erg mee omdat je je kunt laten ontzorgen. Bij Knipping nemen we bijvoorbeeld al het werk en alle opruimwerkzaamheden voor onze rekening. Daarnaast gaat de plaatsing ontzettend snel. Maar, hoe werkt het plaatsen van een dakkapel dan? En hoe ziet een montagedag eruit?


Veel mensen die met een dakkapel meer ruimte in hun woning willen creëren zijn bang voor de rommel, overlast voor de buren of het wonen in een bouwput. Als het dan ook nog eens gaat regenen, dan wil je helemaal zo kort mogelijk met een open gat in het dak komen te zitten. Reden tot zorg is echter volledig overbodig. Bij Knipping ontzorgen we de klant altijd zo veel mogelijk. 

Wat voorafgaat aan het plaatsen van een dakkapel

Mogelijk heb je meer behoefte aan ruimte in huis, wil je graag meer licht op de zolder of ben je van plan om een eigen werkkamer te maken waar je comfortabel thuis kunt werken. Misschien verwacht je wel een uitbreiding van het gezin, of zoek je simpelweg naar een manier om meer waarde aan je woning toe te voegen. Wat de reden ook is: veel mensen willen een dakkapel op hun woning. Doorgaans begint de zoektocht naar een dakkapel online. Zo zoek je naar installateurs in de buurt, verschillende materialen zoals hout of kunststof, hoe een dakkapel nu eigenlijk waterdicht gemaakt wordt, naar soorten glas en naar de prijs van een dakkapel. Eenmaal een gedegen partij gevonden is het tijd om langs te gaan. Veel mensen maken om die reden een afspraak in de showroom van Knipping. 

Oriënteer je op het plaatsen van jouw dakkapel in de showroom

In de showroom kun je je verder oriënteren op dakkapellen. Hier leer je met een van onze adviseurs meer over het materiaal, de mogelijkheden met betrekking tot zonwering of zonnepanelen, het  type glas en nog veel meer. Ben jij er met ons advies uitgekomen in de showroom en ben je klaar voor een nieuw dakkapel? Dan gaan we door naar de volgende stap.

Dakkapel plaatsen: waar moet je rekening mee houden?

Een verkoopadviseur komt bij je thuis langs om ter plekke een prijsopgave te maken. Het bezoek wordt opgevolgd door een werkvoorbereider. De werkvoorbereider neemt de maten op en levert de informatie bij ons in de fabriek aan. Wij gaan dan aan de slag met jouw dakkapel. Ga vanaf dit moment uit van een levertijd van ongeveer 12 tot 14 werkweken. Is voor een dakkapel in jouw situatie een vergunning nodig? Dan helpen we daar graag bij. Ons tekenbureau kan de vergunning aanvragen, zo wordt je ook daarin ontzorgd. 

Hoe ziet de montagedag eruit?

Jouw dakkapel is af en staat bij ons klaar in de fabriek! Inmiddels is er ook een definitieve afspraak met je gemaakt over wanneer de montagedag exact plaatsvindt. Hierbij houden we rekening met wat de klant uitkomt, maar ook met het weer, een fikse regenbui terwijl je dak volledig open ligt is allerminst prettig. 

De montagedag is het moment waar veel mensen zich zorgen om maken. Zullen de buren er last van hebben? Hoeveel rommel blijft er achter? Hoeveel mensen komen in mijn huis? Geen zorgen. De monteurs beginnen doorgaans om 07:00 uur. Ze maken dan eerst een sparing in het dak, dat is het gat waar de dakkapel over geplaatst wordt. Van binnenuit werken ze aan de dakpannen, demonteren ze het dakvlak, stapelen ze de pannen op en verzamelen ze het afval. Het afval plaatsen we in zogeheten big bags. Ten slotte werken ze ook op dat moment aan de draagconstructie.

Rond een uur of 09:00 komt de kraan waarmee de dakkapel geplaatst zal worden. Hier zal de overlast ook minimaal zijn voor de buurt, want de kraan kan direct aan de slag. De kraan hijst de dakkapel omhoog en tilt daarvoor nog even de big bags met afval naar de plek waar het snel verzameld kan worden. Rond 11:00 is de kraan klaar en voor 12:00 zit de dakkapel op jouw woning! 

De rest van de dag gebruiken de monteurs voor de afwerking. Zo maken ze verholen goten aan weerszijden van de dakkapel onder de dakpannen en maken ze alles water en tochtdicht. Binnen wordt de dakkapel geïsoleerd en komt er een afwerkplaat op.

De dakkapel is geplaatst, wat nu?

Uiteraard ruimen we alle rommel op, nemen we het afval mee. Het aanhelen van zijkanten van de dakkapel en de plafond van de dakkapel dient nog plaats te vinden. Terwijl buiten het dakkapel volledig af is, is de binnenkant afwerkgereed. Zo leveren we bijvoorbeeld een vensterbank mee, maar deze kan op de dag van montage niet geplaatst worden. Dat kan echter gemakkelijk zelf. Wil je stukadoren, schilderen of behangen en bent u handig? Dan raden we aan dit zelf te doen. Uiteraard raden we anders aan gebruik te maken van een ervaren stucadoor of schilder. Vervolgens kan genoten worden van meer ruimte, meer licht en meer waarde aan de woning!

Wil jij meer leren over onze dakkapellen? Download dan gratis onze brochure.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.