Wat kost een dakkapel?

wat kost een dakkapel

Een dakkapel kan een geweldige investering voor jouw woning zijn. Het levert meer ruimte, licht en vaak meer woongenot op. Daarnaast ziet het juiste dakkapel er geweldig uit op jouw woning en bieden ze de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Als je besluit een dakkapel te nemen, dan kies je waarschijnlijk eerst een stijl maar dan komt een belangrijke vraag: wat kost een dakkapel?


Waarvan zijn de kosten van een dakkapel afhankelijk?

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de afmetingen van de dakkapel van invloed op de kosten. Over het algemeen geldt dat hoe groter de dakkapel, hoe duurder deze zal zijn.

Lees ook: Dakkapellen: alles wat je moet weten

Een tweede factor die de prijs bepaalt, is het materiaal van de dakkapel. De keuze voor bijvoorbeeld kunststof, hout of aluminium heeft invloed op de kosten. Tevens van belang is het type dakkapel dat je zou willen hebben. Er zijn verschillende soorten dakkapellen, zoals een op locatie gebouwde, op maat gemaakte dakkapel of een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel is vaak goedkoper omdat deze in de fabriek wordt geproduceerd en daarna op het dak wordt geplaatst. De constructie van het dak is een vierde factor die van invloed kan zijn op de kosten. Als het dak extra versterking nodig heeft om de dakkapel te kunnen dragen, zal dit de prijs verhogen. De keuze voor een luxere afwerking, zoals zinken dakbedekking of een afwerking met houtsnijwerk, zal duurder zijn dan een standaard afwerking.

Daarnaast kan ook de plaatsing van de dakkapel van invloed zijn op de kosten. Als er bijvoorbeeld een kraan moet worden ingehuurd om de dakkapel te plaatsen, zal dit de prijs verhogen. Tot slot kunnen er ook nog andere kosten bij komen kijken, zoals vergunningen, isolatie, elektra en eventuele bijkomende werkzaamheden.

Wat kost een dakkapel gemiddeld?

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaal, de afwerking en de plaatsing. Hieronder vind je een indicatie van de kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel.

Voor een kunststof dakkapel van 2.5 meter breed kunnen de kosten al snel tussen de € 3.500,- en € 5.500,- inclusief btw en montage liggen. Voor grotere dakkapellen lopen de kosten sneller op voorbij bedragen als €7.500,-. Sommige aanbieders kunnen prefab dakkapellen aanbieden voor prijzen tussen de €2.500,- en €4.500,- voor een dakkapel van 2,5 meter breed, dit kan dan ook van hout zijn. Wil jij voor een kunststof dakkapel gaan met hoogwaardige materialen en een afwerking die zorgt voor een mooiere afwatering, aansluiting aan de woning en meer licht en sta-ruimte? Of wil je voor op maat gemaakte accessoires en kies je voor triple glas, geluidswerend glas of warmtewerend glas? Dan kunnen de kosten hoger liggen.

Het is belangrijk om te realiseren dat dit slechts indicatieve prijzen zijn en dat de exacte kosten afhankelijk zijn van de specifieke situatie en wensen. De afgelopen jaren zijn de kosten van dakkapellen alle kanten op gegaan ter gevolge van tekorten aan materialen. Dit had natuurlijk te maken met corona en met andere supply-chain problemen. Knipping maakt alle dakkapellen zelf op locatie in de eigen fabriek in Zwaagdijk en heeft daardoor meer controle over de eigen productie. Dat gezegd hebbende, veel dakkapellen zijn bij verscheidene fabrikanten in prijs nogal volatiel geweest.

Hoe financier je de aankoop van een nieuw dakkapel? 

De kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen van Knipping dragen bij aan de verduurzaming van jouw woning. Vaak kom je tijdens een verbouwing daarom in aanmerking voor verschillende subsidies.

Een lening werkt heel anders dan subsidie, waar je bij de bovengenoemde subsidies het bedrag niet terug hoeft te betalen moet dat bij een lening wel. Dan komen rentes al snel om de hoek kijken. Gelukkig kun jij je huis verduurzamen met een zeer scherpe rente en goede voorwaarden. In opdracht van de Rijksoverheid is het Nationaal Warmtefonds (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) opgericht in 2013. Dit fonds biedt een energiebespaarlening zonder winstoogmerk.

Lees hier meer over wat mogelijk is bij de financiering van jouw nieuwe dakkapel. 

Inspiratie voor het kiezen van een nieuw dakkapel

Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Of wil je nog iets meer inspiratie opdoen voor je zeker weet of je de juiste beslissing neemt? Bekijk dan eens ons moodboard waar we verschillende stijlen dakkapellen naast elkaar hebben staan! 

Is een dakkapel van Knipping iets voor jou?

Wij voorzien je graag van goed advies. Daarom nodigen wij je uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in één van onze showrooms.

Bezoek onze showroom »

Eerst meer informatie?

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.