Kunststof kozijnen: alles wat je moet weten

Gepubliceerd op: 16 februari 2023

kunststof kozijnen Knipping

Overweeg jij om kunststof kozijnen te plaatsen in jouw woning, maar weet je nog niet of ze de juiste keuze zijn voor jou? Wat kosten kunststof kozijnen eigenlijk? Hoe worden ze gemonteerd? Welke stijl is de beste keuze? Hoe verhouden ze zich ten opzichte van houten kozijnen en hoelang gaan kunststof kozijnen mee? Wij hebben alle antwoorden voor je!


Kunststof kozijnen: welke kunststof wordt eigenlijk gebruikt?

Wat bedoelt men eigenlijk wanneer ze spreken over kunststof kozijnen? Er zijn toch meerdere soorten kunststof? Kunststof kozijnen zijn raamkozijnen gemaakt van kunststof zoals bijvoorbeeld PVC (polyvinylchloride). Het is een veelgebruikte optie voor huis- en gebouweigenaren omdat ze sterk, duurzaam, energie-efficiënt en onderhoudsvriendelijk zijn.

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en bieden een breed scala aan opties voor glas, waaronder isolerend glas, geluidwerend glas en gelaagd glas. Hierdoor kun je deze kozijnen aanpassen aan jouw specifieke wensen en eisen.

Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze voor woningen en gebouwen vanwege hun hoge duurzaamheid, gemakkelijk onderhoud en eenvoudige installatie. Als je op zoek bent naar een duurzame, energie-efficiënte en onderhoudsvriendelijke oplossing voor jouw raamkozijnen, dan zijn kunststof varianten een goede optie om te overwegen.

kunststof kozijnen van knipping kozijnen

Bieden kunststof kozijnen voordelen ten opzichte van houten kozijnen?

Houten kozijnen zijn raamkozijnen gemaakt van hout, zoals berk, eik of dennenhout. Houten kozijnen gebruikt men al sinds de middeleeuwen en kunnen goed passen bij sommige woningen. Hoewel houten kozijnen al honderden jaren gebruikt worden, bieden kunststof kozijnen vandaag de dag een aantal voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Meer informatie hierover lees je in onze blog ‘’Kozijnen: hout, aluminium of kunststof? Wat past bij jouw woning?’’

Wil je weten hoe lang kunststof kozijnen meegaan? En of ze langer mooi blijven dan houten kozijnen? Daar duiken we dieper in in de blog ‘’Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?’’.

Welke stijlen zijn er? 

Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen verkrijgbaar, waaronder bijvoorbeeld deze populaire opties:

 • Klassieke stijl: Dit ontwerp omvat traditionele stijlen, zoals de jaren 30 en de jaren 40, die gekenmerkt worden door simpele lijnen, ronde vormen, duivenjagers en rechte hoeken.
 • Landelijke stijl: Dit ontwerp heeft een warme en uitnodigende uitstraling en omvat elementen die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals ronde vormen en houten accenten.
 • Moderne stijl: Dit ontwerp heeft een strak en elegant uiterlijk en omvat geavanceerde technologieën en geavanceerde sluitmechanismen.
 • Victoriaanse stijl: Dit ontwerp heeft een rijke en sierlijke uitstraling en is geïnspireerd op de Victoriaanse tijdperk, met elementen zoals scherpe hoeken, ronde boogvormen en decoratieve glas-in-lood.
 • Industriële stijl: Dit ontwerp is robuust en stoer en omvat elementen zoals metalen accenten, grote raamopeningen en duidelijke lijnen.

Deze stijlen kunnen worden gecombineerd en aangepast om aan de specifieke wensen en eisen van elke woning- of gebouweigenaar te voldoen. Veel kunststof kozijnen worden ook geleverd in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor je ze kunt afstemmen op de architectuur en interieurontwerp van jouw woning of gebouw.

Misschien vraag je je nu af ‘’Welke kunststof kozijnen passen bij mijn woning?’’ Dat hangt uiteraard volledig van de woning af, maar zo kies je het beste kozijnmodel voor jouw woning

kozijnen interieur badkamer

Kunststof kozijnen kopen, hoe doe je dat?

De aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen kan een flinke investering betekenen en daarnaast veranderen ze het uiterlijk van de woning aanzienlijk. Het is daarom begrijpelijk dat je wilt weten waar je aan begint. Misschien vraag je je af hoe een montagedag eruit ziet? Hoe weet je welke kozijnen je moet kiezen? Of wat in de showroom te zien is? Of misschien wil je meer weten over hoe de productie van jouw kozijnen eruit ziet. Zeker als je kiest voor op maat gemaakte kunststof kozijnen met allerlei accessoires. Lees hiervoor onze blog ‘’Kunststof kozijnen kopen: van oriëntatie  tot plaatsing‘’.

Wat kosten kunststof kozijnen? 

De aanschafprijs verschilt en hangt af van een aantal factoren zoals:

 • Grootte en complexiteit van het raam of de deur: Kozijnen voor grote raampartijen of complexe deurontwerpen zullen duurder zijn dan kleinere of eenvoudiger ontwerpen.
 • Kwaliteit van het materiaal: Kozijnen van hoge kwaliteit, gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, zullen duurder zijn dan kozijnen van lagere kwaliteit.
 • Merk en producent: Kozijnen van bekende en gerenommeerde merken en producenten zullen vaak duurder zijn dan kozijnen van minder bekende leveranciers.
 • Installeerder: De kosten van de montage kunnen ook variëren afhankelijk van de ervaring en reputatie van de installatiebedrijf.
 • Geografische locatie: De kosten kunnen ook variëren afhankelijk van de geografische locatie en de lokale economie.

Op wat kunststof kozijnen kosten kan dus geen eenduidig antwoord gegeven worden. Het hangt simpelweg af van te veel variabelen. Knipping Kozijnen nodigt je graag uit in de showroom voor meer informatie. Een concrete prijsindicatie wordt vervolgens bij je op locatie opgesteld. Dit gebeurt vrijblijvend, dus je weet altijd waar je aan toe bent voor je begint met het kopen van kunststof kozijnen. 

kunststof kozijnen voor woning

Welke accessoires en kleurenopties zijn er mogelijk bij kunststof kozijnen?

Wanneer je kiest voor kunststof kozijnen zijn meerdere accessoires mogelijk. Denk aan handgrepen, sluitmechanismen in klassieke of moderne ontwerpen, of denk aan raam ventilatieroosters, middenposten, anti-inbraak beveiliging, verschillende soorten glas en honderden RAL kleuren. 

Wil jij weten welke accessoires allemaal mogelijk zijn bij Knipping? Zie dan hier een volledig overzicht van de accessoires voor de producten van Knipping! 

Laat je vooral ook inspireren door het Knipping Moodboard waarop vele accessoires bekeken kunnen worden. Zo weet je zeker dat je accessoires kiest die passen bij je woning. 

Kun je met kunststof kozijnen je huis verduurzamen?

Kunststof kozijnen kunnen bijdragen aan het verduurzamen van je huis. Zo helpen ze warmte binnen en de kou buiten te houden en kunnen ze ook warmtewerend zijn. Daarnaast kun je door voldoende te ventileren de lucht in huis droog houden, en droge lucht warmt makkelijker op dan vochtige lucht. 

Onze experts zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt en begrijpen dat jij misschien wel net als Femke in dit voorbeeld, tot wel 50% op je energierekening zou willen besparen. Daar helpen we graag aan mee.

Hoe financiert men doorgaans de aanschaf van kunststof kozijnen? 

Voor het financieren van kunststof kozijnen kun je kiezen voor meerdere opties. Je kunt natuurlijk de kozijnen direct betalen, maar er zijn interessante keuzes die je kunt maken bij de aanschaf. Zo is het goed om je te verdiepen in welke subsidies je kunt krijgen bij het verduurzamen van jouw huis. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kom jij misschien wel in aanmerking voor subsidie op 5 verschillende isolatiemaatregelen. 

Tevens kun je aanspraak maken op duurzaamheidsleningen als je jouw woning wilt verduurzamen. In opdracht van de Rijksoverheid is het Nationaal Warmtefonds (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) opgericht in 2013. Dit fonds biedt een energiebespaarlening zonder winstoogmerk. Meer informatie hebben we voor je op onze pagina ‘’subsidies en financieringen’’. 

Bij Knipping Kozijnen kunnen we je in onze showrooms inlichten over alle mogelijkheden met betrekking tot subsidies, financieringen en leningen. 

kozijnen keuken

Waar vind ik meer inspiratie voor het kiezen van nieuwe kozijnen?

Voor meer inspiratie kun je terecht op ons Moodboard, maar ook op onze Facebook, Instagram– en Pinterest Kanalen. 

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen van Knipping?

Knipping kent een uniek geheim. Wij benutten de beste eigenschappen uit de 2 werelden van kunststof en aluminium. Dat merk je aan de volgende voordelen:

 • Beste isolatiewaarden, comfortverhogend
 • Standaard 5 verschillende ventilatiestanden op een draaikiepkozijn
 • Kou en geluid blijven buiten. Energiebesparend en geschikt voor energielabel A++++.
 • Kozijnen blijven mooi, zonder te moeten schilderen
 • Onderhoudsarm en toch oogt je kozijn altijd als nieuw. Zelfs na 40 jaar.
 • 100% maatwerk voor jou
 • Kies uit elke kleur, vorm en maat. Jouw kozijn wordt uniek.
 • Veiligheid volgens politiekeurmerk
 • Inbrekers zijn kansloos dankzij de hoogst mogelijke veiligheid.
Knipping kozijnen zwembad

Waar kan ik de kozijnen van van Knipping bekijken?

Knipping heeft meerdere showrooms door heel Nederland. Zo is er altijd een showroom bij jou in de buurt. In de showroom bespreken we graag alle vragen en wensen onder het genot van een kop koffie. Geheel vrijblijvend.

Waar kan ik meer technische informatie vinden over de kozijnen van Knipping?

Ben jij al overtuigd? Of wil je misschien meer leren over de technische aspecten? Daarvoor kun je terecht op de pagina ‘’technische details’’ zodat jij echt alles, maar dan ook alles weet over kunststof kozijnen! Wil je meer leren over de kozijnen en de andere producten van Knipping? Download dan onze brochure.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.