Je kozijnen vervangen? Zo weet je wanneer het tijd is om je kozijnen te vervangen

Gepubliceerd op: 16 mei 2023

kozijnen vervangen

De kozijnen van jouw woning vormen een essentieel onderdeel van je huis, maar na verloop van tijd kunnen ze verslijten en hun functionaliteit verliezen. Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om je kozijnen te vervangen, zodat je de veiligheid, energie-efficiëntie en het gewenste aangezicht van je huis kunt behouden. In deze blog bespreken we vijf belangrijke punten die aangeven dat het tijd is om je kozijnen te vervangen.


De conditie van je kozijnen gaat optisch hard achteruit 

De kozijnen, net als een goede voordeur, dienen als visitekaartje van je woning. En ze zeggen veel over wie je bent. Daarom wil je ze niet laten wegrotten, en wil je niet dat ze er optisch vreselijk bij hangen. Een van de meest voor de hand liggende aspecten die aangeven dat het tijd is om je kozijnen te vervangen is de verslechterde conditie van je kozijnen. Als je merkt dat ze verrot, beschadigd of vervormd zijn, is het hoogstwaarschijnlijk tijd om ze te vervangen. Structurele schade is vaak niet meer te repareren en nieuwe kozijnen zijn dan de beste oplossing. Let op dat kunststofkozijnen, zoals die van Knipping, niet kunnen rotten en dus veel langer mee kunnen gaan dan houten kozijnen!

Lees ook: kunststof kozijnen – alles wat je moet weten!

Tocht en energie-efficiëntie

Als er tocht door je kozijnen komt of als je energierekeningen hoger zijn dan normaal, kunnen je kozijnen versleten zijn. Slecht sluitende kozijnen kunnen warmteverlies veroorzaken en de isolatie van je huis verminderen. Het vervangen van je kozijnen door energiezuinige exemplaren kan je helpen om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en je kosten te verlagen. Wist je dat de producten van Knipping je energierekening tot wel 50% kunnen verlagen?

Condensatie en vochtproblemen

Als je vaak condensatie op je ramen hebt, met name tussen dubbele beglazing, is dit een teken dat je kozijnen niet langer goed isoleren. Dit kan leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming en zelfs aantasting van de binnenafwerking. Het vervangen van je kozijnen kan helpen om deze problemen aan te pakken en een gezonder binnenklimaat te creëren.

Geluidsoverlast

Als je kampt met geluidsoverlast van buitenaf, zelfs wanneer je ramen gesloten zijn, kunnen je kozijnen de boosdoener zijn. Oude kozijnen bieden mogelijk onvoldoende geluidsisolatie, waardoor geluiden van buitenaf gemakkelijk je huis binnendringen. Het installeren van nieuwe kozijnen met verbeterde geluidsisolatie kan helpen om een rustigere en meer comfortabele leefomgeving te creëren. Knipping biedt ook de mogelijkheid om ramen te plaatsen die geluidswerend zijn. Zo kun je altijd rekenen op het hoogst mogelijke wooncomfort. 

Verouderd uiterlijk

Het oog wil natuurlijk ook wat. Naast functionele redenen kan het uiterlijk van je kozijnen ook een rol spelen bij het nemen van de beslissing om ze te vervangen. Verouderde kozijnen kunnen de uitstraling van je huis negatief beïnvloeden. Het vervangen van je kozijnen door nieuwe, stijlvolle exemplaren kan een frisse, moderne uitstraling geven aan je woning en de waarde ervan verhogen. Neem eens een kijkje op ons moodboard, daar vind je altijd inspiratie voor nieuwe kozijnen.

Waar kan ik de kozijnen van van Knipping bekijken?

Knipping heeft meerdere showrooms door heel Nederland. Zo is er altijd een showroom bij jou in de buurt. In de showroom bespreken we graag alle vragen en wensen onder het genot van een kop koffie. Geheel vrijblijvend.

Waar kan ik meer technische informatie vinden over de kozijnen van Knipping?

Wil je misschien meer leren over de technische aspecten van de Knipping kozijnen? Daarvoor kun je terecht op de pagina ‘’technische details’’ zodat jij echt alles, maar dan ook alles weet over kunststof kozijnen! Wil je meer leren over de kozijnen en de andere producten van Knipping? Download dan onze brochure.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.