Service en onderhoud nodig?

Jouw Knipping-dealer is het dichtst bij

JOUW KNIPPING-DEALER IS HET DICHTST BIJ

Service en onderhoud

Mocht je je willen richten tot de servicedienst, neem dan contact op met de Knipping-dealer waar je je aankoop hebt gedaan.

Bekijk hiervoor alle showrooms.

Service meldingen ontvangen wij bij voorkeur via het formulier hiernaast. Het zou ons helpen als je een overzichtsfoto en detailfoto van de situatie meestuurt.

Heb je een aankoop gedaan bij Knipping in Zwaagdijk dan kun je eventueel ook telefonisch contact opnemen met de service afdeling van Zwaagdijk. Dit kan op werkdagen van 8:30 tot 16:00 uur via 0229-261295.

Onderhoudstips voor jouw kozijnen

Download hier onze Gebruik- en onderhoudhandleiding

JE DRAAIKIEPRAAM WIL NIET MEER DICHT?

Gebruik het reset knopje

Als het draaikiepraam in de draai- en kiepstand tegelijk zit (met andere woorden het draaigedeelte hangt alleen nog in het onderscharnier) dan kun je dit vaak eenvoudig zelf verhelpen. De Knipping draaikiepramen zijn uitgevoerd met een “reset” knop, deze zit vlak boven of onder de klink op de ‘kopse kant’ van het draaikiepraam.

  1. Draaikiepramen vanaf medio 2009 tot heden hebben een soort ‘palletje’ (zie foto 1) die schuin naar buiten steekt (het palletje kan er ook iets anders uitzien). Dit palletje kun je loodrecht naar beneden duwen (in 1 lijn met het hang- en sluitwerk), op deze manier vasthouden, zie daarna punt 4.
  2. Draaikiepramen van ca. 1990 tot 2009 hebben een ‘S-knopje’ (zie foto 2). Deze kan gedraaid worden en op deze manier moet u het knopje vasthouden, zie daarna punt 4.
  3. Draaikiepramen van ca. 1980 tot 1990 hebben een ‘zwarte knop’ (zie foto 3). Deze knop kan ingedrukt worden en moet je ingedrukt houden, zie daarna punt 4.
  4. Nu kun je de klink/greepje van het draaikiepraam vrij bewegen. Je zet de klink in de horizontale stand en kun je het palletje, s-knop of zwarte knop loslaten. Nu kun je het draaikiepraam met beide handen terugduwen en de klink naar beneden doen. Soms moet je het draaikiepraam aan de bovenkant ook even terugduwen. Dit kun je gerust met kracht doen.

JE KUNT WELLICHT DIT PROBEREN!

Kiepschuifpui wil niet meer dicht

Het is belangrijk om te controleren of de stang die onder het kiepschuifgedeelte nog vast zit. Dit kun je zien aan de buitenkant van de pui aan de onderzijde. Onder het schuifgedeelte zit een wielstel in beide hoeken die doormiddel van een stang verbonden is (zie foto). Als deze stang aan 1 kant niet meer in het wielstel zit is dit de oorzaak van het probleem. Dit kun je zelf verhelpen door de stang weer in het hulsje te duwen en dan in 1 keer de pui dicht te doen. Als u daarna de pui weer opendoet zal hetzelfde probleem zich weer voordoen. De stang moet met een inbusje vastgeschroeft worden. Je kunt dit proberen. Lukt dit niet, dan zal onze monteur dit moeten doen. Je kunt in iedergeval de schuifpui weer afsluiten.