Kozijnen vervangen, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op: 5 februari 2021

Of je nu gaat verbouwen, verhuizen of gewoon je kozijnen wilt vervangen om je huis te verfraaien: er zijn op kozijngebied een hoop mogelijkheden waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Kunststof, aluminium, hout, verschillende kleuren, stijlen en kostenplaatjes. Het kan overweldigend zijn. Gelukkig is er voor iedere vraag een simpel antwoord.

Waarom zou je jouw kozijnen vervangen?

Tocht in huis en daardoor een hoge energierekening om het huis warm te houden? Vochtige plekken op de ramen, of misschien zelfs wel schimmel? Er zijn legio aan ergernissen die opgelost kunnen worden met nieuwe kozijnen. Denk ook maar eens aan geluidsisolatie; hoe vaak hoor jij de buren wel niet als je in bed ligt? Als je dicht bij de openbare weg woont, kan het soms wel lijken alsof de voorbijgangers en auto’s je woonkamer binnenkomen. En, over binnenkomen gesproken, hoe zit het met de inbraakveiligheid van jouw woning? Veel ergernissen en kopzorgen die op te lossen zijn met de juiste kozijnen. Zodra je doorhebt dat je die ergernissen met nieuwe kozijnen kunt verhelpen bekijk je misschien eens jouw huidige kozijnen. Zijn ze van hout? Dan ben je ze ongetwijfeld regelmatig aan het schilderen. Doe je dat niet? Dan bladdert de verf er lusteloos vanaf en kunnen de kozijnen zelfs rot zijn. Al die ergernissen die niet door de kozijnen verholpen worden, en dan vereisen ze nog eens veel onderhoud ook.
Kunststof kozijnen met een schuifpui.

Welke kozijnen moet ik kiezen?

Nu je weet dat je nieuwe kozijnen wilt hebben begint het Googlen; welke stijlen zijn er allemaal? Welk materiaal is geschikt voor mij? Wat past eigenlijk bij het type pand dat ik bezit en wat mag van de gemeente wel en niet? Allemaal legitieme vragen.

Mijn kozijnen vervangen door kunststof kozijnen of hout?

Ben jij op zoek naar onderhoudsarme kozijnen die lang mee gaan? Dan zijn kunststof kozijnen de keuze voor jou. Kunststof kozijnen hoeven niet opnieuw geschilderd te worden, raken niet rot en isoleren ontzettend goed. In combinatie met aluminium schaaldelen kunnen de kunststof kozijnen zelfs in alle mogelijke RAL-kleuren gekocht worden. Door de kozijnen direct op de muur aan te sluiten isoleren ze goed, laten ze geen vocht door en krijg je een hogere mate van geluidsisolatie. De enige reden om nog voor houten kozijnen te gaan is omdat het simpelweg puur jouw smaak is. Mocht je echt vinden dat alleen hout geschikt is voor jouw huis omdat je bijvoorbeeld graag natuurlijke producten aan het huis toevoegt, dan is hout de keuze voor jou.
Kunststof kozijnen zijn ideaal voor nieuwbouw en renovatie.

Kozijnen en het type raam

Bij de aankoop van nieuwe kozijnen wordt vaak direct overwogen het glaswerk te vervangen. Zo kun je van enkel glas naar dubbel of triple glas gaan en kiezen voor brandwerend, geluidswerend en warmtewerend glas. Maar, het oog wilt ook wat, dus voor het zo ver is bedenk je wat past bij jouw woning.

Welke stijl kozijnen wil jij?

Laat je inspireren met verschillende foto’s, lees over bijvoorbeeld onze verschillende stijlen en bedenk welke stijl past bij welk type huis. Neem het hele plaatje in ogenschouw, heb jij een monumentaal pand? Een nieuwbouwwoning? Een landelijke boerderij of een appartement? Voor ieder huis is er een geschikte stijl. Bij Knipping bieden we de stijlen Classic, Timeless, Nostalgie, Elegance en Basic, maar gepersonaliseerde aanpassingen zijn mogelijk.

Wat kosten komen kijken bij het vervangen van kozijnen?

Je hebt foto’s bekeken en je bent eens door de straat gelopen om te zien wat de buren gekozen hebben. Inmiddels heb je een goed beeld bij wat je graag zou willen hebben en wat het je op kan leveren. Dan is het tijd om de vraag te stellen: wat kosten kozijnen eigenlijk? Omdat ieder huis anders is kan onmogelijk een volledige prijsopgave genoemd worden in dit artikel. Factoren zijn:
  • De hoeveelheid en grootte van de kozijnen
  • De merk of leverancier
  • Op maat vs. massaproductie
  • De unieke eigenschappen zoals complexe onderdorpels, oortjes of verspringende bovenlichten
  • Het type glas
Bij Knipping raden we altijd aan om foto’s van jouw woning en raamwerken mee te nemen tijdens een bezoek aan de showroom. Zo kunnen we direct een prijsindicatie voor je maken. Bijkomend voordeel is dat we kunnen adviseren op het gebied van stijl, wij denken namelijk graag met je mee wanneer je jouw kozijnen wil vervangen. Van het kleinste toiletraam tot de grootste ramen van vloer tot plafond: alles is mogelijk. Nadat je bij ons in de showroom bent geweest, en duidelijk is welke wensen en eisen je hebt, komt iemand van Knipping bij je thuis langs. Thuis wordt alles gemeten en bekeken waarna direct en vrijblijvend een exacte prijs bepaald wordt. Veel dealers doen dit niet, maar bij Knipping bijvoorbeeld is het een extra gratis service. Als de deal bij jouw thuis rond is gaan we met het project aan de slag. Wat de betaling betreft werken meerdere dealers op verschillende manieren. De voorkeur van Knipping is een betaling van 50% op de dag waarop de kozijnen in productie gaan en 50% na de voltooiing van de montage bij jou thuis.
Zowel isoleren als ventileren gaat makkelijk met kunststof kozijnen van Knipping.

Voor we de kozijnen vervangen: kan ik gebruik maken van subsidies of leningen?

Monumenten en beeldbepalende panden

Als mensen nieuwe kozijnen aanschaffen, of hun huidige kozijnen vervangen, kiezen ze vaak voor enkele mogelijkheden vanuit de overheid tijdens de financiering. Heb jij een beeldbepalend of een monumentaal pand? Bespreek dan eens met jouw gemeente of er lokale subsidies beschikbaar zijn. Veel gemeenten dragen bij aan beeldbepalende panden om het aanzicht van de stad of het dorp op niveau te houden.

Energiebespaarlening

Het Nationaal Energiebespaarfonds heet inmiddels het Nationaal Warmtefonds. Sinds 2014 verstrekt het fonds de energiebespaarlening tegen aantrekkelijke voorwaarden waarmee woningbezitters, scholen en verenigingen hun vastgoed kunnen verduurzamen. Particuliere woningeigenaren kunnen tot maximaal 65.000 euro lenen tegen een rente van 1,9% met een looptijd van tien jaar. Tegen een vast maandbedrag los je dan de producten, waarmee je je huis verduurzaamd hebt, af. Nieuwe kozijnen, maar ook andere producten van Knipping, zoals voordeuren en raamwerk, vallen hieronder. We kunnen je hierover adviseren bij ons in de showroom.

Besparingen dankzij nieuwe kozijnen

Momenteel stimuleert de overheid verduurzaming maar de verwachtingen zijn dat de overheid dit niet voor altijd zal blijven doen. Pak dus daarom juist nu je kans om goedkoop je huis te verduurzamen en geniet goedkoop van een waardevermeerdering van jouw huis. Daarnaast bespaar je vaak op de energierekening wanneer je ervoor kiest om je huis beter te isoleren en je kozijnen te vervangen. Hoe meer warmte je in huis vasthoudt, hoe minder vaak je de thermostaat aan hoort gaan. Zo zijn nieuwe kozijnen een geweldige investering die met hulp van de overheid direct gedaan kan worden.
Kunststof kozijnen zijn ook perfect voor huizen met een klassieke look.

Hoe lang duurt het vervangen van kozijnen? Wat is de bouw- en levertijd?

Zijn we bij jou thuis langs geweest en weet je wat de kosten van nieuwe kozijnen zijn? Dan kunnen de kozijnen direct geproduceerd worden. In het geval van Knipping gebeurt dat in de fabriek in Zwaagdijk waar ook onze showroom te vinden is. Na de definitieve maatvoering en de aankoop wordt ook een afspraak gemaakt met de werkvoorbereider. Doorgaans kun je rekenen op een levertijd van twaalf weken. Hoe dichter we bij de montagedag komen hoe zekerder we de tijd en datum kunnen overeenkomen, hierover houden we altijd persoonlijk contact. Vervolgens is het eindelijk tijd om definitief de kozijnen te vervangen!

Hoe ziet een montagedag eruit?

Een montageploeg bestaat uit twee ervaren monteurs. Op de overeengekomen datum komt de ploeg bij je thuis en gaan ze aan de slag. Dit doen ze met de grootst mogelijke zorg voor de woning. Ook goed om te weten: al het puin en de oude kozijnen worden door de montageploeg opgeruimd en afgevoerd. Zo heb jij aan het einde van de dag nieuwe kozijnen en een opgeruimd huis. Direct genieten dus!

Stressvrij kozijnen vervangen?

Van simpele ergernissen in huis tot een inspirerende oriëntatie en van een goede deal dankzij subsidies of leningen tot en met veel wooncomfort. Het aankopen en laten plaatsen van nieuwe kozijnen hoort stressvrij te zijn. Zo geniet jij binnen een mum van tijd van meer wooncomfort, een lagere energierekening, een waardevermeerdering van het huis en dankzij de kunststof kozijnen hoef je nooit meer te schilderen of onderhoud te plegen.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.