Onderhoud van kunststof kozijnen

Gepubliceerd op: 6 januari 2020

Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat ze bijna onderhoudsvrij zijn. Kunststof kan niet rotten, is isolerend van zichzelf en schilderen is overbodig. Het enige wat u af en toe moet doen, is de kozijnen schoonmaken.

“Kunststof kan niet rotten, is isolerend van zichzelf en schilderen is overbodig.”

Hoe kun je kunststof kozijnen schoonmaken?

Het schoonmaken van onze kozijnen, deuren en dakkapellen is vergelijkbaar met een auto schoonmaken.  Start met het verwijderen van vuil (zoals stof en zand) door het afspoelen met zuiver water. Zo voorkom je krassen. Daarna schoonmaken met een spons of doek. Gebruik geen schurende middelen of oplosmiddelen, dan maakt u het oppervlak dof, ruw en vol krassen.

Gebruik geen zeep of azijn. Voor hardnekkig vuil is een auto-cleaner gebruiken of  schoonmaakmiddel voor keramische kookplaten veel beter. Na het reinigen kunt u uw kozijn in de was zetten. Gebruik dan een kwaliteitsproduct (zoals Wash en Shine) zonder schuurmiddelen en chemisch neutraal.

In de was zetten

Het is mogelijk uw Knipping-kozijnen in de was te zetten. Met een speciale kunststof-was stoot u water, mos en andere aanslag makkelijk af. Ook gaat het verkleuring tegen. Als u dit één keer per jaar herhaalt, gaat u veroudering tegen.

“Schuurmiddel kan sporen achterlaten, waardoor uw kozijnen permanent beschadigen.”

 

Kunststof reiniger

Er bestaan verschillende kant-en-klare kunststof reinigers. Breng dit aan op een schone doek en wrijf het oppervlak schoon. Afhankelijk van hoe vuil uw kozijnen zijn, laat u het langer inwerken.

Warm water

Als u regelmatig uw kozijnen schoonmaakt, voldoet warm water. Voor het wat meer hardnekkige vuil zijn bovenstaande schoonmaakmiddelen zeker aan te raden.

Vermijd schuurmiddelen

Het gebruik van schuurmiddelen wordt ten strengste afgeraden voor het schoonmaken van uw kunststof kozijnen. Schuurmiddel kan sporen achterlaten, waardoor uw kozijnen permanent beschadigen. Daarbij blijft er meer vuil hangen op de beschadigde plekken.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

De levensduur van kunststof kozijnen is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere van de e kwaliteit van het kunststof en van hoe vaak u uw kunststof kozijnen schoonmaakt. Over het algemeen zijn kunststof kozijnen echter erg duurzaam.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.