De voordelen van warmtewerend glas

Gepubliceerd op: 6 juni 2019

U kent het wel: tijdens de heetste dagen van het jaar bent u constant bezig met zonwering. Aan de voorkant dicht, aan de achterkant open. Na een paar uur weer aan de achterkant dicht en dan kan het voor weer open. Want ja, de hele dag in het donker zitten is ook niet prettig. De oplossing: warmtewerend glas.

Wat is warmtewerend glas?

Bij warmtewerend, of zonwerend, glas is een transparante coating aan de binnenzijde tussen het glas geplaatst. Deze coating houdt 72% van de zonnewarmte buiten en zal de lichtval nauwelijks beïnvloeden. De 28% die wel binnenkomt, zorgt voor een comfortabel klimaat in huis – het hele jaar door. Warmtewerend glas:

  1. Maakt zonwering overbodig
  2. Is toepasbaar op alle glassoorten
  3. Is te combineren met raamdecoratie

1. Maakt zonwering overbodig

Dankzij warmtewerend glas heeft u geen screens, rolluiken of andere zonwering meer nodig om de warmte buiten te houden. Doordat warmtewerend glas 72% van de zonnewarmte buiten houdt, zal het de hele dag door comfortabel voelen in huis. Zelfs op de heetste dagen van het jaar.

U hoeft zich niet meer druk te maken over of u de screens, rolluiken of  andere zonwering wel naar beneden heeft gedaan. Hierdoor kunt u heerlijk ontspannen van de mooiste dagen van het jaar genieten.

Ug-waarde: de isolatiewaarde van glas

De Ug-waarde van glas bepaalt de isolatiewaarde van het glas. Hoe lager de Ug-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde van het glas.

  • HR++ glas heeft een Ug-waarde van 1,1
  • HR+++ glas heeft een Ug-waarde van 0,6.

HR+++ glas zorgt ervoor dat er 30% minder warmte verloren gaat t.o.v. HR++ glas.

2. Toepasbaar op alle glassoorten

Nou ja, bijna alle glassoorten. Alleen bij enkel glas kan het niet, omdat de coating tussen twee lagen glas moet worden geplaatst. Deze coating wordt aan de binnenzijde aangebracht op de buitenste laag van het twee- of drielaags glas. Deze warmtewerende coating zorgt ook voor extra geluidisolatie.

Warmtewerend HR++ en HR+++ glas

HR++ en HR+++ glas bestaat relatief uit twee of drie lagen glas met tussen iedere twee platen een luchtspouw. In deze spouw wordt een isolerend gas (argon) gespoten. Daarnaast wordt de buitenste glasplaat aan de binnenzijde bedekt met een transparante coating van edelmetaal.

TPS afstandhouders tussen het glas

Het glas van Knipping wordt standaard voorzien van een ultra moderne TPS afstandhouder tussen het glas. TPS verbetert traditioneel isolatieglas en vervangt aluminium afstandhouder door een thermoplastisch materiaal. Daardoor isoleert het raam ook langs de randen optimaal.

Warmtewerend veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee glasplaten met daartussen kunststof folie (meestal een PVB-folie). Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden als dit is gebroken. Zo blijft het glas één geheel en ontstaat er geen grote opening.

Ook hier geldt dat de buitenste glasplaat aan de binnenzijde wordt bedekt met een transparante coating van edelmetaal.

HR++ vs. HR+++ glas: wat is beter?

Logischerwijs isoleert drielaags glas nog beter dan tweelaags glas. Met drielaags glas heeft u 30% minder warmteverlies dan met tweelaags glas.

De warmtewerende coating draagt vooral bij aan een comfortabel gevoel in huis, doordat de temperatuur meer constant blijft.


Download brochure

3. Combineren met raamdecoratie

Warmtewerend glas helpt natuurlijk ontzettend goed tegen zonnewarmte, waardoor raamdecoratie en zonwering meestal overbodig wordt. Natuurlijk zijn er andere redenen om daarnaast toch voor raamdecoratie te kiezen:

  • Verduistering
  • Privacy
  • Decoratie

Verduistering

Warmtewerend glas isoleert warmte, maar (gelukkig) geen licht. Als u op sommige momenten van de dag het licht ook buiten wilt houden, kunt u kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Bijvoorbeeld in uw slaapkamer.

Privacy

Woont u aan een drukke weg of wilt u geen inkijk van uw buren? Dan is het prettig om, naast de warmtewerende werking van het glas, te kiezen voor raamdecoratie die ervoor zorgt dat mensen niet bij u naar binnen kunnen kijken.

Decoratie

Op sommige plekken in huis kan het ‘kaal’ aanvoelen zonder gordijnen of andere raamdecoratie. U kunt er dus altijd voor kiezen om naast warmtewerend glas te kiezen voor decoratieve raambekleding. Het grootste voordeel is dat deze raambekleding niet warmtewerend hoeft te zijn, waardoor uw keuzevrijheid groter is.

Meer informatie over warmtewerend glas?

Bent u benieuwd of warmtewerend glas rendabel is voor u? En wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.