Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Gepubliceerd op: 9 maart 2021

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan leer je snel dat je kunt kiezen voor verschillende materialen. Denk aan hout of kunststof bijvoorbeeld. Een van de afwegingen die je maakt is de duurzaamheid. Hoelang gaan de kozijnen mee? En, hoeveel onderhoud hebben ze daarvoor nodig?

 

levensduur kunststof kozijnen versus hout

Zijn jouw kozijnen van hout? Dan ben je ongetwijfeld met regelmaat aan het schilderen en erger je je mogelijk aan het afbladderend schilderwerk van afgelopen jaar. Bij kunststof kozijnen heb je hier geen last van, even een doekje eroverheen en je kunt er weer een jaar tegenaan! Ideaal toch? Het schoonmaken van onze Knipping kozijnen, deuren en dakkapellen is vergelijkbaar met een auto schoonmaken. Start met het verwijderen van vuil (zoals stof en zand) door het afspoelen met zuiver water. Zo voorkom je krassen. Daarna schoonmaken met een spons of doek. Gebruik geen schurende middelen of oplosmiddelen, dan maakt u het oppervlak dof, ruw en vol krassen.

 

Levensduur kunststof kozijnen van maritieme kwaliteit

Dus: hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Maak je jouw kozijnen correct schoon? Dan gaan ze heel het leven van jouw huis mee! Als vuistregel kunnen we aangeven dat de kunststofkozijnen (met een aluminium buitenlaag) wel minimaal vijftig jaar mee kan gaan. Kunststof zet niet uit, en krimpt ook niet, bij warmte, kou, vocht of droogte. Ook kan kunststof niet rotten. De aluminium buitenlaag van het kozijn is daarnaast van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kleurcoating 3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen enkele aantasting! Woont u aan de kust? Dan kent u de invloed van het lokale klimaat. Zelfs daar geven de kunststof kozijnen geen krimp.

Knipping kozijnen gaan minimaal 50 jaar mee

Een eenmalige investering levert een leven lang extra woongenot op. De kunststofkozijnen doen op esthetisch vlak niet onder voor hout, zeker met alle verschillende stijlen van Knipping is er altijd een kozijntype voor iedere smaak en wens. Omdat de kozijnen er zo goed uitzien, een eenmalige investering behoeven en zo makkelijk in onderhoud zijn, kiezen steeds meer mensen voor kunststof.

Niet alleen zijn kunststofkozijnen onderhoudsarm omdat je ze niet hoeft te schilderen en je geen rot tegen hoeft te gaan, ook blijft de isolatiewaarde gedurende de hele levensduur hoog. Blijft het kozijn veilig tegen inbraak en blijf je besparen op de energierekening.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.