Hoe Knipping 25% extra ruimte en licht met een dakkapel realiseert

Gepubliceerd op: 21 september 2021

dakkapel knipping

Het laten plaatsen van een dakkapel levert veel voordelen op. Zo realiseer je meer ruimte in je woning, krijg je meer licht op bijvoorbeeld de zolder, vergroot je de waarde van de woning en kun je uiteindelijk groter wonen zonder ingrijpende verbouwingen of een verhuizing. Maar, met de dakkapellen van Knipping realiseer je nog eens 25% meer ruimte, licht en stahoogte dan bij andere dakkapellen. Hoe kan dat?


Een huis met een schuin dak heeft zo zijn eigen voordelen ten opzichte van huizen met een plat dak. Toch merken veel mensen dat er een hoop ruimte verloren gaat op bijvoorbeeld de zolder. Om meer ruimte te creëren, bijvoorbeeld voor een extra slaapkamer, hobbykamer of een thuiswerkruimte, kiezen veel mensen voor het plaatsen van een dakkapel. Maar met welk soort dakkapel krijg je nu de meeste ruimte voor je geld? 

Lees ook: Hoe werkt het plaatsen van een dakkapel?

De keuze voor een dakkapel maak je dus om meer ruimte en meer licht te krijgen. Er zijn veel regels voor het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel, tevens zijn er strenge regels op het gebied van isolatie. Knipping vond daarom de Prolux dakkapel uit.

dakkapellen knipping

Veel meer extra ruimte en meer licht met een dakkapel van Knipping

De isolatie van de meeste dakkapellen zit aan de binnenzijde. Bij de Knipping zit dankzij onze gepatenteerde Prolux constructie de isolatie aan de buitenzijde. Zo behoud je binnen meer ruimte dan wanneer je kiest voor een ander dakkapel. Het levert je zelfs 25% meer stahoogte op waardoor de ruimte nog groter wordt. 

De grootste voordelen van een Knipping dakkapel zie je daarnaast pas echt aan de binnenkant. Het Is vaak mogelijk om het plafond gelijk te maken met het plafond in de kamer. Daardoor krijg je extra veel ruimte en licht. 

De watergoot gaat daarnaast buiten het dak om, via verholen goten onder de dakpannen kan het water zonder regenpijp worden afgevoerd. Tevens kunnen de dakkapellen tot 10 meter uit 1 stuk gemaakt worden, echter zijn de dakkapellen naadloos met elkaar te koppelen waardoor je in theorie een dakkapel met een oneindige lengte kunt maken.

Door de gepatenteerde constructie leveren de Knipping dakkapellen bij gelijke buitenmaten als van conventionele dakkapellen maar liefst 25% meer licht en woonruimte op. Daarnaast goed om te weten: voor een dakkapel op de achtergevel en op de zijgevel is ook in dit geval meestal geen vergunning nodig. 

Een voorbeeld uit de praktijk

Wanneer op de eerste etage een dakkapel geplaatst wordt, is het bestaande plafond vaak 240cm hoog. Knipping kan het plafond van de dakkapel op gelijke hoogte maken met het bestaande plafond en dit combineren met een vensterbankhoogte van wel 80 cm. Hierdoor ontstaat er één grote ruimte.

dakkapel knipping

Vergroten van de woningwaarde en andere voordelen

Na de plaatsing geniet je niet enkel van meer woonruimte en meer licht in de woning, ook de waarde van de woning gaat veelal omhoog. Daarbij blijft de dakkapel tientallen jaren netjes en als nieuw dankzij de aluminium schaaldelen en het gebruik van kunststof. 

‘Wij laten de glazenwasser eens per jaar de buitenzijde van het dakkapel ook altijd even meenemen tijdens het schoonmaken van de ramen. Direct ziet het er weer als nieuw uit. Het onderhoud van een houten dakkapel kan lastig zijn. Je moet namelijk op het dak komen om de buitenzijde schoon te maken. Al snel zie je een groene aanslag of een laagje vuil ontstaan. Zonde! Als je kiest voor een dakkapel van kunststof en aluminium is het een kwestie van de glazenwasser vragen of hij de rest van de dakkapel ook even meeneemt. Het gepoedercoate aluminium is altijd makkelijk schoon te krijgen.’ aldus Diana komen Wiering van Knipping Kozijnen.

Wil jij weten welk type bij jouw woning past? Lees dan onze blog ‘Welke stijlen dakkapellen zijn er? En welke kleuren, maten en opties kan ik kiezen?’ Of kom langs in de showroom voor om de materialen en dakkapellen zelf te zien! Meer leren over de dakkapellen? Download dan eens onze brochure. Volg ons daarnaast op sociale media om altijd op de hoogte te blijven over Knipping!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.