Wat zijn de voordelen van een kunststof voordeur?

Gepubliceerd op: 6 april 2023

voordelen kunststof voordeur

Kom erachter wat de voordelen van een kunststof voordeur zijn! Een voordeur is het visitekaartje van jouw huis. Het is het eerste wat mensen zien en het is dus belangrijk dat het er goed uitziet en veilig is. Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een voordeur gemaakt kan worden, waaronder hout, aluminium en kunststof. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een kunststof voordeur.


De aanschaf van een nieuwe voordeur kan een grote impact op de woning maken, maar ook op jouw portemonnee. Daarom wil je graag een goede keuze maken. Een van de eerste vragen die men vaak stelt is: ‘’Welk materiaal moet je kiezen?’’ En terecht, want er zijn meerdere opties met allen voor- en nadelen. Laten we inzoomen op de kunststof voordeuren. 

Lees ook: Alles wat je moet weten over voordeuren

Kunststof voordeuren zijn onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van een kunststof voordeur is dat het weinig onderhoud vergt. In tegenstelling tot houten deuren hoef je een kunststof deur niet regelmatig te schuren en schilderen. Een kunststof deur is bestand tegen weersinvloeden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over rotting of kromtrekken. Een kunststof deur is ook gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en wat zeep.

Kunststof Voordeuren zijn duurzaam

Een kunststof voordeur gaat lang mee. Het materiaal is bestand tegen slijtage en verkleuring, dus de deur behoudt zijn mooie uitstraling voor lange tijd. Ook zijn kunststof deuren vaak voorzien van een isolerende laag, wat ervoor zorgt dat de deur een goede warmte- en geluidsisolatie heeft. Dit is niet alleen prettig voor jouw wooncomfort, maar ook goed voor het milieu doordat je minder energie verbruikt. Lees ook eens onze blog ”Een isolerende voordeur: hoe draagt het bij aan een energiezuinig huis?”

isolerende voordeur stijlen

Ze bieden een grote mate van veiligheid

Een kunststof voordeur biedt goede bescherming tegen inbraak. Het materiaal is stevig en moeilijk te beschadigen, wat het voor inbrekers lastiger maakt om binnen te dringen. Daarnaast zijn kunststof deuren vaak voorzien van een meerpuntssluiting, waardoor de deur op meerdere punten vergrendeld wordt. 3 sluitpunten, 5 sluitpunten of negenpuntsvergrendeling, Knipping voordeuren sluiten bijvoorbeeld hermetisch af middels een extra vergrendeling aan de onderkant op een lage onderdorpel van natuursteen. 

Door een speciale tricoat behandeling met nanotechnologie kan het hang- en sluitwerk van Knipping zelfs nooit roesten en is het zelfs zelfhelend. 

Op het vlak van design en maatwerk is veel mogelijk

Een kunststof voordeur is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo kun je een deur kiezen die goed past bij de uitstraling van jouw huis. Ook zijn kunststof deuren verkrijgbaar met verschillende accessoires, zoals glas-in-lood ramen of een brievenbus. 

Knipping voordeuren zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast zijn er meerdere stijlen beschikbaar, zo heb je altijd een voordeur die past bij jouw stijl en woning. Omdat we de voordeuren 100% zelf maken in een eigen fabriek zijn we daarnaast niet afhankelijk van panelen of onderdelen van andere leveranciers. Zo garanderen we volledig maatwerk. 

voordeuren knipping
voordeuren knipping

Ze zijn kostenbesparend

Een kunststof voordeur is in vergelijking met andere materialen vaak een stuk voordeliger. De prijs van een kunststof voordeur hangt af van een aantal factoren, waarover je hier meer leest. Daarnaast is de deur duurzaam en onderhoudsvriendelijk, waardoor je op lange termijn kosten bespaart. Doordat de deur goed isoleert, kun je ook besparen op je energierekening.

Kunststof voordeuren behouden hun kwaliteit langer dan hout

Kunststof voordeuren trekken niet krom, er trekt geen vocht in en je verandert ook niet onder verschillende weersomstandigheden. Als je een houten deur hebt zul je merken dat de deur kan kromtrekken door de zon of door temperatuurwisselingen. Zo kun je zomaar een klemmende deur hebben in de zomer en een tochtende deur in de winter. Ten slotte is het helaas zo dat de houtkwaliteit van deuren veelal achteruit gaat om kosten te besparen. Waar je vroeger nog hout van de hoogste kwaliteit gebruikt werd, is dat langzamerhand onbetaalbaar aan het worden. 

Een kunststof voordeur biedt veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam, veilig, esthetisch en kostenbesparend. Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur? Overweeg dan zeker om te kiezen voor een kunststof voordeur. Download eens onze brochure om meer over de voordeuren van Knipping te leren.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.