Voel jij je veilig achter jouw voordeur? Zo kies je een voordeur die inbrekers buiten houdt!

Gepubliceerd op: 18 maart 2022

Een voordeur mag dan het visitekaartje van de woning zijn, niet iedereen is welkom. Als jij een nieuwe voordeur gaat kopen, houd je misschien wel rekening met het idee dat de deur ongenode gasten buiten diezelfde deur moet houden. Waar let je dan op bij de aanschaf van een nieuwe voordeur?


Er zijn veel redenen waarom je een voordeur zou willen vervangen, denk maar eens aan deze 5 redenen waarom je een nieuwe voordeur wilt. Een van de  voornaamste redenen is echter de veiligheid. Dus, let jij goed op de volgende punten?

Lees ook: Waarom zou ik kiezen voor de voordeuren van Knipping?

De voordeur heeft het juiste hang en sluitwerk

Een manier van inbrekers om binnen te komen is het forceren van de deur. Hiervoor zijn vaak de scharnieren en cilinders het doelwit. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw erkent hang en sluitwerk dat inbraakwerend is met een SKG certificaat. Het SKG certificaat komt in drie verschillende gradaties te weten

  • 1 SKG ster: standaard inbraakwerend
  • 2 SKG sterren: zwaar inbraakwerend
  • 3 SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend

De cilinders van Knipping hebben het 3 sterren SKG certificaat. De SKG voert steekproeven uit om te controleren of het certificaat nog verdiend is. Daarnaast geeft het SKG certificaat aan dat de cilinders voldoen aan de Nederlandse Norm voor sterkte en duurzaamheid (NEN5089).  Daarnaast voldoen alle deuren van Knipping aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

De voordeur heeft een deurwachter

Nee, dat is niet een beveiliger die voor de deur gaat staan alsof je een horecagelegenheid achter die deur verborgen houdt. Met de deurwachter houd je ongewenste personen buiten de deur. door te draaien aan de knop binnen, kan de deur een klein stukje geopend worden. Zo kun je veilig kijken wie er voor de deur staat, zonder dat deze persoon ongevraagd binnen kan komen. 

De voordeur heeft het juiste glas

Een houten deur met enkel glas is geen partij voor de doorgewinterde inbreker. Het inslaan van een ruit is zo gebeurd, en dat met minimaal gevaar voor de inbreker van dienst. Ga daarom voor dubbelglas of driedubbel glas en geef inbrekers niet de kans om binnen te komen. 

Wil jij graag meer weten over de producten van Knipping? Download dan onze brochures eens! Of plan een bezoek aan de showroom in. Je kunt ons ook volgen op sociale media, dan blijf je altijd op de hoogte!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.