Voordeur vervangen? Ontdek of het daar echt tijd voor is

Gepubliceerd op: 3 februari 2022

Voordeur-vervangen-Knipping

Er zijn talloze redenen waarom je graag de voordeur van jouw woning zou willen vervangen. Een voordeur die zo zijn problemen kent, kan voor veel frustraties zorgen. Van ijzige kou in huis tot een gebrek aan veiligheid of kwaliteit. Dit zijn de 5 redenen die we vaak voorbij zien komen wanneer iemand besluit om naar een nieuwe voordeur op zoek te gaan!


1. Vervang je voordeur als het tochtig en koud is in huis

Ken je dat ook? Die ijskoude gang terwijl het zojuist in de woonkamer nog zo behaaglijk was? Zelfs als je van de warme bank naar het toilet in de hal gaat kun je ijskoud terugkomen. Een van de grootste redenen waarom een gang zo koud is is omdat de voordeur de kou niet buiten weet te houden. Mogelijk komt er lucht onder de deur door of is het glas in de deur niet in staat om degelijk te isoleren. Het kan ook dat de brievenbus te veel kou doorlaat. 

Een goede reden om een nieuwe voordeur te nemen is om de isolatiewaarde van de woning te vergroten. Dankzij de gepatenteerde magnetische onderdorpel van Knipping en bijvoorbeeld de mogelijkheid om warmtewerend glas, waarmee je kou buiten en warmte binnen houdt, te nemen kun je rekenen op meer warmte in huis, minder tocht en een veel hoger wooncomfort! 

 

2. Je voelt je niet veilig in huis

Er zijn genoeg deuren die geen uitdaging bieden voor de doorgewinterde inbreker en er zijn zelfs voordeuren die de amateurinbrekers niet buiten weten te houden. Geheel terecht is dan de gedachte om eens in een nieuwe voordeur te willen investeren. 

Alle voordeuren van Knipping bieden optimale veiligheid. De vergrendeling is maar liefst tot op negen punten! Daarnaast hebben de sloten van Knipping deuren zeer sterke SKG*** certificaat cilinders met kerntrekbeveiliging. Deze cilinders hebben een stalen brug en stalen ringen, zodat zelfs professionele inbrekers de cilinder vrijwel onmogelijk uit het slot kunnen trekken of boren. 

Wat is een SKG certificaat?

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw erkent hang en sluitwerk dat inbraakwerend is met een SKG certificaat. Het SKG certificaat komt in drie verschillende gradaties te weten

1 SKG ster: standaard inbraakwerend

2 SKG sterren: zwaar inbraakwerend

3 SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend

De cilinders van Knipping hebben het 3 sterren SKG certificaat. De SKG voert steekproeven uit om te controleren of het certificaat nog verdiend is. Daarnaast geeft het SKG certificaat aan dat de cilinders voldoen aan de Nederlandse Norm voor sterkte en duurzaamheid (NEN5089).  Daarnaast voldoen alle deuren van Knipping aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Ten slotte kun je nog kiezen voor een zogeheten deurwachter. Met de deurwachter houd je ongewenste personen buiten de deur. door te draaien aan de knop binnen, kan de deur een klein stukje geopend worden. Zo kun je veilig kijken wie er voor de deur staat, zonder dat deze persoon ongevraagd binnen kan komen. 

Voordeur-vervangen-Knipping

3. De voordeur vervangen als hij klemt of moeilijk sluit

Huizen kunnen bewegen. Zeker in oudere woningen is beweging te dedecteren. Daarnaast kunnen houten kozijnen uitzetten of krimpen. Er kan vocht in het hout gekomen zijn of de deur is simpelweg beschadigd. Er zijn allerlei redenen waarom een voordeur niet lekker sluit of opent. Dit kan 

4. Je ergert je aan de kwaliteit van de voordeur

Bij de meestvoorkomende deuren zijn de vleugelprofielen zichtbaar. Ook zijn de rubberen afdichtingen vaak zichtbaar en bieden deuren daarnaast een lage isolatiewaarde, een lage veiligheidswaarde en kunnen ze instabiel zijn. Bij Knipping kun je altijd rekenen op een dubbele vleugeloverdekkende deur met een elegante uitstraling in de stijl die jij zelf wilt. De gepatenteerde magnetische onderdorpel is een standaard optie bij Knipping. Wij kunnen niet meer zonder! 

Maar je kunt nog veel meer. Kies bijvoorbeeld voor exclusieve handgemaakte glas-in-lood raamkunstwerken of voor fraaie giet-aluminium sierroosters in alle RAL-kleuren. Een automatische deurvergrendeling of een vingerprint-scanner vallen ook onder de mogelijkheden. Daarnaast kun je kiezen voor extra hoge deuren tot wel 285 centimeter!

5. Je voordeur vervangen als visitekaartje van jouw huis

Er zijn zoveel opties wanneer je voor een nieuwe voordeur gaat. Maar, een ding is absoluut belangrijk: ga voor ambacht! Een voordeur mag best een heuse investering zijn. Het houdt je immers veilig en het geldt als visitekaartje voor jouw woning. Je kunt jouw persoonlijkheid naar voren laten komen door glas in lood of aparte kleuren te gebruiken. Ook kun je verschillende handgrepen kiezen of kun je de show stelen met een vingerprint-scanner. Daarnaast geeft een mooie, zware voordeur toch gewoon een luxere uitstraling aan jouw huis?

Wil jij graag meer weten over de producten van Knipping? Download dan onze brochures eens! Of plan een bezoek aan de showroom in. Je kunt ons ook volgen op sociale media, dan blijf je altijd op de hoogte!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.