Veilig wonen? Inbraakpreventie Begint bij Knipping

Gepubliceerd op: 6 april 2021

Wanneer u denkt aan het beveiligen van uw woning gaan uw gedachten waarschijnlijk uit naar het installeren van een alarm of het vervangen van uw sloten. Wist u echter dat het materiaal van uw deur of kozijn ook bijdraagt aan de inbraakveiligheid? En dat sloten met het SKG certificaat getest zijn op inbraakveiligheid en voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Kunststof als inbraakveilige basis

Kunststof is de basis van alle kozijnen, deuren en dakkapellen van Knipping. Het is stevig materiaal dat lastig kapot te krijgen is door inbrekers. Daardoor komt een huis-tuin-en-keuken inbreker dan ook zeker niet binnen.

Daarnaast sluiten kunststof kozijnen naadloos. Het grootste voordeel hiervan is dat inbrekers niet makkelijk een voorwerp tussen de deur en het kozijn kunnen plaatsen. Zelfs professionele inbrekers hebben minstens 3 minuten nodig om binnen te komen. De meeste inbrekers hebben dit geduld niet. En zijn alweer weg voordat ze binnen zijn.

“Zien inbrekers dat uw product bij Knipping vandaan komt? Dan proberen ze het al niet eens.”

– Diana Komen, Knipping

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Bij PKVW-woningen heeft een inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen.

De voordelen van PKVW woning

Waarom zou u moeite doen om te voldoen aan dit keurmerk?

 • De kans op een geslaagde inbraak neemt af met maximaal 80%
 • U kunt korting krijgen op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars. Deze korting varieert van 2% tot 15%

De eisen voor een PKVW woning

Er zijn verschillende eisen waaraan u moet voldoen om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te ontvangen. Daarom ontvangt u dit keurmerk alleen als een gecertificeerd PKVW-bedrijf alle eisen heeft nagelopen. En heeft bevestigd dat uw woning hieraan voldoet. In grote lijnen moet uw woning hier aan voldoen:

 1. Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen en deuren.
  Een goed slot is herkenbaar aan het SKG-logo met sterren en het ® teken.
 2. Verlichting bij de buitendeuren.
  Zorg voor verlichting bij alle bereikbare deuren binnen een straal van 7,5 meter.
 3. Zicht vanuit de hal naar buiten.
  Door glas in of naast de deur of door een deurspion.
 4. Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.
  Op een centrale plaats op elke verdieping. Deze moet zijn goedgekeurd volgens BRL 6501)

Gecertificeerd SKG*** hang-en-sluitwerk

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

Knipping-deuren bevatten alleen hang- en sluitwerk met 3 sterren (SKG***). Dit betekent dat het is versterkt met kerntrekbeveiliging. Deze cilinders zijn hierdoor bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes als lockpicking, de klopsleutelmethode en kerntrekken. U kunt de producten herkennen aan het SKG® logo. Voor de vergrendeling aan de binnenkant van uw raamkozijnen geldt SKG** hang- en sluitwerk.

Overige inbraakwerende maatregelen

Naast gecertificeerd hang- en sluitwerk kan Knipping uw woning nog veiliger maken. Met veiligheidsglas en extra opties voor uw hang- en sluitwerk.

Veiligheidsglas

Onze voordeurpanelen zijn standaard dubbel vleugeloverdekkend en voorzien van drielaags veiligheidsglas. Dit glas is maar liefst 75 mm (!) dik. Bovendien bestaat ons gelaagde veiligheidsglas uit minimaal twee glasplaten met daartussen kunststof folie (meestal een PVB-folie).

Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden als dit is gebroken. Zo blijft het glas één geheel en ontstaat er geen grote opening.

Van meerpuntssluiting tot veilig ventileren

SKG gecertificeerd hang- en sluitwerk is stap één. Er zijn echter nog meer mogelijkheden betreffende de inbraakveiligheid van uw kozijnen en deuren:

 • Open uw deur via de fingerprintscan.
 • Kies voor een extra kierstandhouder aan de binnenkant van uw deur. Hierdoor kan uw deur slechts een klein stukje open.
 • Ga voor vergrendeling van uw deur tot op wel 9 punten.
 • Maak gebruik van PKVW-gecertificeerde kleine kiepstand (SEKU beslag) voor veilige ventilatiemogelijkheden.

Vragen over deze en andere mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Inbraakveilige producten van Knipping

Meer weten over onze kunststof producten? En wat ze bijdragen aan uw veiligheid? Bekijk ze hieronder of breng een vrijblijvend bezoek aan onze showroom.

Ontdekken wat Knipping voor u kan betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Meer leren over onze kozijnen? Download dan vandaag nog het e-boek ‘Tijd voor nieuwe kozijnen? Alles wat jij moet weten!’

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.