Eiken voordeuren, kunststof voordeuren of aluminium voordeuren? Welke keuze moet ik maken?

Gepubliceerd op: 13 juni 2023

eiken voordeuren

Bij het kiezen van een nieuwe voordeur voor je huis zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Laten we de drie populaire opties onder de loep nemen: eikenhouten voordeuren, kunststof voordeuren en aluminium voordeuren. We zullen de kenmerken, voordelen en overwegingen van elk materiaal bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en smaak.


Eiken voordeuren waarom zou je daarvoor kiezen?

Eikenhout staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Eiken voordeuren stralen een tijdloze elegantie uit en voegen een warme, traditionele uitstraling toe aan je huis. Ze zijn bestand tegen slijtage en kunnen de tand des tijds doorstaan. Het is een hardhoutsoort die bestand is tegen de elementen, waardoor het goed bestand is tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht.  Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het hebben van een eikenhouten voordeur, Eiken voordeuren vereisen bijvoorbeeld regelmatig onderhoud waardoor je een schilder nodig hebt, of zelf in de kwast moet kruipen. Daarnaast kan er houtrot ontstaan. Sommige varianten zijn daarnaast nogal aan de prijs. 

Lees ook: Voordeuren alles wat je moet weten!

Kunststof Voordeuren

Kunststof voordeuren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en goede isolatie-eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je de vrijheid hebt om een deur te kiezen die past bij je persoonlijke smaak. Kunststof deuren zijn bestand tegen weersinvloeden, rot, roest en insecten, en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn soms betaalbaarder dan eikenhouten deuren en kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een kosteneffectieve en duurzame oplossing.

Aluminium Voordeuren

Aluminium voordeuren combineren stijl, duurzaamheid en een eigentijds design. Aluminium is lichtgewicht, sterk en corrosiebestendig, waardoor het ideaal is voor buitendeuren. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren, waardoor je je voordeur kunt aanpassen aan je specifieke smaak en de architectonische stijl van je huis. Aluminium deuren hebben uitstekende isolatie-eigenschappen en zijn over het algemeen onderhoudsvrij. Ze zijn echter vaak duurder dan kunststof deuren.

Uniek: kunststof voordeuren met aluminium schaaldelen

Knipping kent een uniek geheim. Wij benutten de beste eigenschappen uit de 2 werelden van kunststof en aluminium. Dat merk je aan de volgende voordelen:

 • De stevigste voordeur ooit

Twee lagen aluminium met daarin een kunststof en isolerend hart: deze solide voordeur is net een kluisdeur.

 • Beter isolerend

Met de kunststof binnenzijde en magnetische afdichting blijven kou, vocht, wind en geluid buiten!

 • Jouw deur blijft mooi, zonder groot onderhoud

Onderhoudsarm en nooit meer verven? Toch oogt je deur altijd als nieuw. Zelfs na 40 jaar.

 • 100% maatwerk

Kies uit elke kleur, vorm en maat: het uiterlijk en mogelijkheden van aluminium zijn eindeloos.

 • Elke stijl is mogelijk

Klassiek, modern, landelijk, industrieel of totaal iets anders? Alles is mogelijk: jouw voordeur maken we op maat.

 • Keuze uit ruim 200 kleuren

Welke kleur je ook wilt, bij Knipping kan het. Wil je graag de binnenzijde een andere kleur dan de buitenkant? Ook dat is mogelijk.

 • Een uitstraling mooier dan hout
voordelen kunststof voordeur

Overwegingen bij het kiezen van een materiaal

Bij het maken van je keuze tussen eiken voordeuren, kunststof voordeuren en aluminium voordeuren zijn er enkele belangrijke overwegingen:

 • Stijl en esthetiek: Welk materiaal past het beste bij de gewenste uitstraling en architectuur van je huis?
 • Onderhoud: Ben je bereid regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals schilderen of lakken?
 • Isolatie: Hoe belangrijk is energie-efficiëntie voor jou?
 • Budget: Wat is je budget en welk materiaal past daar het beste bij?

Waar kies jij voor? 

Bij het kiezen tussen eiken voordeuren, kunststof voordeuren en aluminium voordeuren is het belangrijk om rekening te houden met de stijl, duurzaamheid, onderhoudsbehoeften, isolatie-eigenschappen en je budget. Eiken voordeuren bieden een traditionele, tijdloze uitstraling, maar vereisen regelmatig onderhoud. Kunststof voordeuren zijn duurzaam, onderhoudsarm en betaalbaar, terwijl aluminium voordeuren een eigentijds design combineren met uitstekende isolatie en minimale onderhoudsvereisten.

Overweeg je persoonlijke voorkeuren, de architectuur van je huis en je budget bij het maken van de juiste keuze. Vergeet niet om advies in te winnen bij een professionele deurenleverancier om de beste optie te vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Ben je op zoek naar hoogwaardige voordeuren van verschillende materialen? Ontdek het uitgebreide assortiment van Knipping, een betrouwbare fabrikant van deuren. Download onze brochure voor meer informatie over eiken voordeuren, kunststof voordeuren, aluminium voordeuren en andere opties die beschikbaar zijn. Download de brochure en laat je inspireren bij het kiezen van de perfecte voordeur voor jouw huis.

Inspiratie nodig voor een nieuwe voordeur?

Bekijk dan eens ons moodboard, of download onze brochure. Ook op ons Pinterest-kanaal kun je veel inspiratie vinden voor jouw volgende voordeur. 

Waar kan ik de voordeuren van Knipping bekijken?

Knipping heeft meerdere verkooppunten in Nederland. Zie een overzichtelijke kaart hier. In Zwaagdijk vind je de grootste showroom met een ‘3D experience’. Onze medewerkers kunnen je rondleiden en alles vertellen over de eigenschappen van de voordeuren van Knipping. Wil je nu meer weten over de producten van Knipping? Download dan gerust onze brochure!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.