Zes essentiële tips voor het kiezen van een nieuwe achterdeur

Gepubliceerd op: 6 juni 2023

een nieuwe achterdeur

Een nieuwe achterdeur kopen is een belangrijke beslissing waar vaak meer bij komt kijken dan men vooraf denkt. Hoewel de achterdeur meestal niet direct in het zicht is, is het een veelgebruikte deur die de uitstraling en functionaliteit van jouw huis kan beïnvloeden. Met zoveel keuzemogelijkheden op het gebied van kleur, panelen en handgrepen, kan het overweldigend zijn om de juiste achterdeur te vinden die bij jouw woonstijl past. Daarom delen we zes waardevolle tips die je helpen bij het maken van de beste keuze.


1.  Bepaal de gewenste uitstraling

Voordat je een nieuwe achterdeur kiest, is het belangrijk om te bepalen welke uitstraling het beste bij jouw woonstijl past. Denk na over de kleur, panelen en handgrepen die het beste bij jouw smaak en het uiterlijk van jouw huis passen. Hoewel de achterdeur meestal niet in het directe zicht staat, draagt het bij aan de algehele esthetiek van jouw woning. Wil jij meet weten over de stijlen deuren van Knipping? Doe dan eens inspiratie op met ons achterdeuren moodboard!

Lees ook: Voordeuren, alles wat je moet weten

2.  Overweeg het glasgebruik

Het glas in de achterdeur kan een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de hoeveelheid privacy en lichtinval die je wenst. Overweeg of je volledig glas wilt, een paneel met glas, of welk type glas het beste bij jouw behoeften past. Houd er rekening mee dat meer glas kan zorgen voor meer lichtinval, maar mogelijk ook minder privacy.

3.  Noodzaak van een huisdierenluik

Voordat je een achterdeur aanschaft, is het belangrijk om na te denken over de noodzaak van een huisdierenluik, zoals een katten- of hondenluik. Hoewel het handig kan zijn voor jouw huisdieren om gemakkelijk naar binnen en buiten te kunnen gaan, moet je er rekening mee houden dat dit warmteverlies kan veroorzaken. Weeg de voordelen en nadelen af voordat je een definitieve beslissing neemt.

4.  Overweeg de functie van de achterdeur

Bedenk welke functie jouw achterdeur zal hebben. Als je vaak met bijvoorbeeld een fiets of grasmaaier door de achterdeur naar binnen gaat, is de onderdorpel van groot belang. Veel achterdeuren hebben een hoge kozijnrand als onderdorpel, maar deze kan snel beschadigd raken door het gebruik van verschillende materialen. Bij Knipping bieden we deuren met een lage onderdorpel, wat zorgt voor een praktische en goed isolerende deur.

5.  Kies het juiste materiaal

Het materiaal van de achterdeur is een belangrijke factor om te overwegen. De meest voorkomende keuzes zijn kunststof en hout. Kunststof is praktisch en vereist weinig onderhoud, terwijl hout een authentieke uitstraling heeft. Bij Knipping bieden we kunststof deuren in combinatie met aluminium, waardoor je kunt genieten van zowel een mooie uitstraling als goede isolatie.

6. Maak de deur compleet met accessoires

Denk alvast na over accessoires die jouw achterdeur helemaal compleet maken. Een plissé hordeur is bijvoorbeeld een handige toevoeging om insecten buiten te houden, terwijl een voetrem zorgt voor extra veiligheid en gemak.

Ben je geïnspireerd geraakt om de perfecte achterdeur voor jouw huis te kiezen? Ontdek het assortiment van Knipping en ontvang een gratis brochure vol met informatie en inspiratie. Geef jouw huis een stijlvolle en functionele upgrade met een nieuwe achterdeur die perfect bij jouw woonstijl past.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.