Wat kost een nieuwe schuifpui?

Gepubliceerd op: 12 september 2023

schuifpui kosten

De kosten van een schuifpui hangen af van veel verschillende factoren. Denk aan het materiaal, montagekosten en of je een op maat gemaakte schuifpui neemt met allerlei accessoires. Laten we eens duiken in de opties die je hebt, en hoe dat invloed heeft op de uiteindelijke prijs.


Wat kost het vervangen van een schuifpui?

De kosten voor het vervangen van een bestaande schuifpui variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Complexiteit van het plaatsen. Is er een kraan nodig?
  • Type schuifpui: hefschuifpui, schuifpui of kiepschuifpui. 
  • Materiaal: Schuifpuien zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium. Houten schuifpuien zijn over het algemeen het duurste type schuifpui. Kunststof schuifpuien zijn goedkoper dan houten schuifpuien, maar ze zijn niet zo duurzaam. Aluminium schuifpuien zijn de meest duurzame soort schuifpui, maar ze zijn ook het duurste type schuifpui, daarnaast isoleren ze minder dan andere schuifpuien.
  • Afmetingen: De afmetingen van de schuifpui hebben ook invloed op de prijs. Hoe groter de schuifpui, hoe duurder deze is.
  • Functies: Schuifpuien zijn verkrijgbaar met een aantal functies, zoals isolatie, inbraakbeveiliging en zonwering. Schuifpuien met extra functies zijn duurder dan schuifpuien zonder extra functies.

In het algemeen kost het vervangen van een bestaande schuifpui tussen de €2.500 en €10.000. De gemiddelde prijs voor het vervangen van een bestaande schuifpui is €6.250.

Lees ook: Neem jij tuindeuren of een schuifpui? Dit zijn de voor- en nadelen!

Schuifpui of openslaande deuren: wat is duurder?

Bij het kiezen van een nieuwe deur naar je tuin, heb je de keuze uit een schuifpui of openslaande deuren. Maar wat is nu eigenlijk duurder? In de praktijk hangt dit met name af van de breedte. Daarnaast kun je je afvragen of er tuindeuren met zijlichten nodig zijn, want dat maakt ze duurder. Is er daarnaast een kraan nodig voor de montage? Gemiddeld genomen is een schuifpui goedkoper dan tuindeuren. 

Lees ook: Van inmeten tot genieten: Hoe wordt een schuifpui geplaatst?

Wat kost een schuifpui van 3 meter inclusief plaatsen?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren, maar vooral van de materiaalkeuze. De kosten kunnen variëren van 5.000 tot 10.000 euro.

Wat is duurder: een aluminium of kunststof schuifpui?

De kosten van een schuifpui kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het materiaal waaruit de schuifpui is gemaakt. Over het algemeen is aluminium doorgaans duurder dan kunststof.

Wat is duurder: een houten of een kunststof schuifpui?

Een kunststof schuifpui kan duurder zijn in de aanschaf dan een houten schuifpui, Maar houd hier rekening met de levensduur van de schuifpui in kwestie. Een kunststof schuifpui gaat immers levenslang mee en vergt geen onderhoud. Even een doek langs de schuifpui en hij ziet er weer uit als nieuw. Een houten schuifpui kan gaan rotten, moet op den duur opnieuw geschuurd en geschilderd worden en kan eerder aan algehele vervanging toe zijn. 

Nog inspiratie nodig?

Kunststof of hout? Voor welke optie ga jij? Misschien kun je nog wat inspiratie gebruiken, neem dan vooral een kijkje op ons moodboard. Of download onze brochure waarin je alles over de producten van Knipping kunt leren.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.