Neem jij tuindeuren of een schuifpui? Dit zijn de voor- en nadelen!

Gepubliceerd op: 27 juni 2023

tuindeuren of een schuifpui

Een schuifpui of openslaande tuindeuren? Wat past het beste bij jouw woning? Bij het ontwerpen of renoveren van je woning is het kiezen van de juiste toegang tot je tuin een belangrijke beslissing. Schuifpuien en openslaande tuindeuren zijn beide populaire opties, maar welke is het meest geschikt voor jouw situatie? Laten we beide eens onder de loep nemen en achterhalen wat de voor- en nadelen van beide opties zijn.


Veel mensen maken de afweging of ze gaan voor een schuifpui of openslaande tuindeuren. Beiden hebben voor- en nadelen. 

Lees meer: Schuifpuien: alles wat je moet weten

Wat zijn de voordelen van een schuifpui?

Een schuifpui kan je veel woongenot opleveren. Een aantal belangrijke voordelen van een schuifpui zijn bijvoorbeeld:

 • Een schuifpui zorgt voor veel lichtinval in de woning
 • De tuin wordt echt betrokken bij het huis en je woonbeleving
 • Een schuifpui bespaart ruimte omdat er geen deuren op het terras draaien
 • Schuifpuien zijn zowel in 2-, 3-, of 4-delige varianten beschikbaar. Hierdoor heb je meer invloed op de plaats waar de schuifpui opengaat. Zo kun je kiezen voor helemaal links, helemaal rechts of meer in het midden.
 • Met een schuifpui van Knipping kun je ook ventileren zonder roosters!

Wat zijn de voordelen van tuindeuren?

Laten we nu eens kijken naar waarom je eventueel voor tuindeuren zou willen kiezen 

 • Tuindeuren ogen authentiek en landelijk
 • Als je vaak via de achtertuin thuiskomt dan werken tuindeuren erg prettig. Zeker met bijvoorbeeld een boodschappenkrat in je handen. 
 • Wanneer je één of meerdere zijlichten hebt is een draaikiepraam plaatsen ook mogelijk. Dit overigens wel afhankelijk van de breedte van het kozijn.
 • Je kunt de stijl van de achterdeuren veelzijdig aanpassen. Kies er bijvoorbeeld voor om ze nog landelijker of klassieker te middels het gebruik van roedes op of tussen het glas. 

Wat zijn de nadelen van een schuifpui? 

We blijven neutraal, voor de een kan een keuze namelijk ideaal zijn,  terwijl dit voor een ander niet het geval is. Laten we dus eens kijken naar de nadelen van een schuifpui om een zo goed mogelijk beeld te vormen voor je een besluit kunt nemen. 

 • Vaak is een schuifpui niet optimaal in gebruiksgemak. Denk hierbij aan situaties waarbij je vaak de woning via de achterzijde binnenkomt én je ook een plissé hordeur wenst tegen insecten. In combinatie met een plissé hordeur worden schuifpuien vaak uitgevoerd zonder greep aan de buitenzijde. Hierdoor kun je de schuifpui niet van buiten afsluiten. Wel zijn alle producten van Knipping maatwerk, en kunnen we wel een schuifpui maken met een greep aan de buitenzijde, of een extra platte greep indien je toch een plissé hordeur wenst. 

Wat zijn de nadelen van tuindeuren? 

Je raad het misschien al, maar de voordelen van een schuifpui gaan mooi op met de nadelen van een tuindeur. Zo weet je precies welke keuze je moet maken als je specifieke eisen hebt. Wat zijn dan die nadelen van een tuindeur? 

 • Tuindeuren nemen ruimte op het terras weg wegens de draaicirkel van de deurne
 • Sommige mensen vinden het te druk ogen door verschillende tussenstijlen, zeker in combinatie met zijlichten. 

Tuindeuren of een schuifpui? Inspiratie nodig?

Tuindeuren of schuifpuien? Voor welke optie ga jij? Misschien kun je nog wat inspiratie gebruiken, neem dan vooral een kijkje op ons moodboard. Of download onze brochure waarin je alles over de producten van Knipping kunt leren.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten:

No Related Posts Found...