Schuifpuien: alles wat je moet weten

Gepubliceerd op: 20 juni 2023

Schuifpuien

Ben jij op zoek naar een nieuwe schuifpui voor jouw woning? Dan heb je ongetwijfeld nog een hoop onbeantwoorde vragen. Voor welk materiaal ga je bijvoorbeeld? Welke accessoires zijn er mogelijk? Hoe draagt de schuifpui bij aan jouw wooncomfort en de lichtinval? Wat kost het en hoe gaat de plaatsing in zijn werk? We beantwoorden alle vragen voor je!


Als je op zoek bent naar een fantastische manier om je binnen- en buitenruimtes met elkaar te verbinden, is een schuifpui de ideale keuze! Schuifpuien bieden niet alleen een prachtig uitzicht op je tuin of terras, maar ze brengen ook veel natuurlijk licht naar binnen. Of je nu een nieuwe schuifpui overweegt of gewoon meer informatie wilt, je kunt altijd een afspraak maken in onze showroom, waar we de schuifpuien van Knipping kunnen tonen en bespreken. Ook hebben we een brochure specifiek over de schuifpuien van Knipping waarin je meer informatie treft. 

Lees ook: Zes essentiële tips voor het kiezen van een nieuwe achterdeur

Welke stijlen zijn er?

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, enkele van de populaire stijlen zijn:

 • Twee-, drie en viervoudige schuifpuien: Deze stijl maakt gebruik van twee, drie of vier panelen die achter elkaar schuiven en een breed opening bieden.
 • Hefschuifpuien: In tegenstelling tot traditionele varianten, kunnen hefschuifpuien in een hefstand worden vergrendeld, waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn en zorgen voor een soepele beweging. De bediening van deze schuifpui kost weinig kracht. 
 • Schuifpuien met zijlichten: Deze varianten worden gecombineerd met zijlichten aan beide zijden om een grotere glaswand te creëren en een panoramisch uitzicht te bieden.
 • Hoekschuifpuien: Ideaal voor hoekwoningen of woningen met een hoekterras, ze passen perfect in de hoek en creëren een naadloze overgang tussen binnen en buiten.
 • Kiepschuifpuien: Deze variant kun je ook nog in de kiepstand zetten voor frisse lucht. 

Elke stijl heeft zijn eigen unieke kenmerken, dus je kunt de schuifpui kiezen die het beste past bij je specifieke behoeften en je smaak. Wil je meer foto’s zien? Je vindt inspiratie voor jouw volgende schuifpui op ons vernieuwde moodboard!

Hoelang gaat een kunststof schuifpui mee?

Kunststof schuifpuien staan bekend om hun duurzaamheid en hebben over het algemeen een lange levensduur. Met regelmatig onderhoud kunnen kunststof schuifpuien tientallen jaren meegaan. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en vervagen niet door blootstelling aan de zon of zelfs aan de zoute zeelucht. Bovendien zijn ze niet gevoelig voor rot, corrosie of insecten zoals houten schuifpuien en dat bespaart een hoop stress en onderhoudskosten. Daarnaast hoef je nooit meer te schilderen! De schuifpuien van Knipping zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. 

Wat is het verschil tussen een schuifpui en een hefschuifpui?

Hoewel schuifpuien en hefschuifpuien vergelijkbaar lijken, hebben ze een belangrijk verschil in hun bedieningsmechanisme. Een schuifpui beweegt door de panelen achter elkaar te laten schuiven, terwijl een hefschuifpui kan worden opgetild en vervolgens soepel over de rails kan worden geschoven. Dit maakt hefschuifpuien gemakkelijker te bedienen en biedt een naadloze beweging.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van openslaande deuren?

Schuifpuien bieden verschillende voordelen ten opzichte van openslaande deuren, waaronder:

 • Ruimtebesparing: Schuifpuien nemen geen extra ruimte in beslag, omdat ze geen draaicirkel nodig hebben zoals openslaande deuren. Hierdoor maximaliseren ze de beschikbare ruimte in je woning.
 • Natuurlijk licht: Ze hebben grote glasoppervlakken, waardoor er veel natuurlijk licht naar binnen komt. Dit creëert een lichte en luchtige sfeer in je huis.
 • Uitzicht op de buitenruimte: Schuifpuien bieden een panoramisch uitzicht op je tuin, terras of landschap, waardoor je een naadloze verbinding hebt tussen binnen en buiten.
 • Gemakkelijke toegang: Je kan gemakkelijk in en uit je huis stappen, zonder obstakels zoals deurkozijnen.
 • Verbeterde ventilatie: Je kunt schuifpuien openen om frisse lucht binnen te laten en een natuurlijke ventilatie te creëren in je huis.

Wat zijn de verschillen tussen een houten en kunststof schuifpui?

Houten schuifpuien hebben een klassieke uitstraling en bieden een warme, natuurlijke esthetiek. Ze vereisen echter regelmatig onderhoud, zoals schilderen en schuren, om hun schoonheid en functionaliteit te behouden. Het schilderen van een houten schuifpui is een heuse uitdaging omdat verschillende onderdelen over elkaar schuiven. 

Kunststof schuifpuien daarentegen zijn zeer onderhoudsarm en hebben een uitstekende isolatiewaarde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen zelfs een houtnerfstructuur hebben voor een natuurlijke uitstraling.

Hoe werkt de plaatsing van een schuifpui?

Het plaatsen van een schuifpui is een nauwkeurig proces dat het beste kan worden uitgevoerd door professionals. Bij Knipping maken we de schuifpuien in onze eigen fabriek in Zwaagdijk. Ook nemen wij persoonlijk bij jou thuis de klus op. Onze eigen monteurs plaatsen vervolgens, na het maken van een afspraak voor een plaatsingsdatum, vaak kan dit binnen een dag. Hier zijn de algemene stappen van de installatie:

 • Voorbereiding: De bestaande opening wordt gecontroleerd en de klus wordt ingemeten door een van onze experts bij jou op locatie.
 • Verwijdering van de oude deur: Als er al een deur of raam op de plaats zit, wordt deze verwijderd.
 • Plaatsing van het kozijn: Het kozijn wordt nauwkeurig geplaatst en waterpas gezet. Let op: hierbij wordt ook een hijskraan gebruikt waardoor er parkeerruimte nodig is in de straat van de woning.
 • Afwerking: Eventuele afwerkingen, zoals de installatie van een hardstenen onderdorpel en afwerking om de muur weer netjes te maken. 
 • Knipping zorgt ervoor dat al het resterende afval afgevoerd wordt. 

Het is belangrijk om de installatie te laten uitvoeren door een betrouwbare professional om ervoor te zorgen dat de schuifpui correct wordt geplaatst en goed functioneert.

Wat zijn de kosten van een schuifpui?

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, het materiaal en het ontwerp. De prijsklasse kan variëren van enkele duizenden euro’s tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van je specifieke wensen en eisen.

Waarom zou je kiezen voor een schuifpui van Knipping? 

De schuifpuien van Knipping kennen een unieke constructie: aluminium schaaldelen en een kunststof binnenzijde. Hierdoor kan jij rekenen op een unieke combinatie voordelen van twee werelden denk hierbij aan:

 • Beste isolatiewaarden, comfort verhogend
 • Kou en geluid blijven buiten. Energiebesparend en geschikt voor energielabel A++++.
 • Makkelijk te onderhouden en je schuifpui blijft als nieuw. Zelfs na 40 jaar
 • Ventilatie zonder rooster mogelijk
 • 100% maatwerk voor jou
 • Kies uit elke kleur, vorm en maat.
 • Veiligheid volgens politiekeurmerk
 • Inbrekers zijn kansloos dankzij de hoogst mogelijke veiligheid.
 • Denk aan maatwerk, accessoires, triple of warmtewerend glas en véél meer. Je kunt de kwaliteit pas echt ervaren in onze showroom.
Schuifpuien knipping

Een klassieke woning of een minimalistische look? De kunststof schuifpuien van Knipping worden op maat gemaakt. Niet voor niets vallen ze in het segment van de beste schuifpuien op de Nederlandse markt.

 • Elke stijl is mogelijk
 • Klassiek, strak, landelijk of totaal iets anders? Speciaal voor jou hebben we 3 basisstijlen ontwikkeld (Basic, Timeless en Classic).
 • Keuze uit ruim 200 kleuren
 • Welke kleur je ook wilt, bij Knipping kan het. Wil je graag de binnenzijde een andere kleur dan de buitenkant? Ook dat is mogelijk.
 • Een uitstraling mooier dan hout
 • Kies uit 3 verschillende structuren: glanzend, mat of een fijnstructuur.

Waar kan ik de schuifpuien van Knipping bekijken?

Knipping heeft meerdere verkooppunten in Nederland. Zie een overzichtelijke kaart hier. In Zwaagdijk vind je de grootste showroom met een ‘3D experience’. Onze medewerkers kunnen je rondleiden en alles vertellen over de eigenschappen van de schuifpuien van Knipping. Wil je nu meer weten over de producten van Knipping? Download dan gerust onze brochure!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.