De montagedag van jouw kozijnen: dit kun je verwachten

Gepubliceerd op: 17 oktober 2023

De beslissing om nieuwe kozijnen te laten monteren is genomen. Je hebt een stijl uitgekozen, je bent op de hoogte van eventuele subsidies en leningen en je hebt een akkoord op een offerte gegeven. Nu komt het spannendste moment: jouw kozijnen gaan eindelijk in de woning geplaatst worden. Hoe ziet die montage er eigenlijk uit? Wat komt iedereen doen? Hoe staat je huis er die dag bij? En hoeveel overlast ondervind jij, of de buren?


Bij de montage van nieuwe kozijnen word jij in ieder geval volledig ontzorgt. Vooraf neemt een adviseur van Knipping zelf alle maten op zodat de kozijnen bij Knipping in de fabriek te Zwaagdijk volledig op maat gemaakt kunnen worden. De kozijnen worden door Knipping vervoerd en bij jou thuisgebracht, en ook de volledige montage wordt geregeld. 

Knipping stuurt vooraf instructies over de voorbereidingen. Er komt immers altijd stof vrij bij de plaatsing. Zo kun je wel zelf maatregelen nemen door spullen te verplaatsen die daar gevoelig voor zijn.

Lees ook: Kunststof kozijnen: alles wat je moet weten

Hoelang duurt de montage van de Knipping kozijnen?

Hoe lang de plaatsing van de nieuwe Knipping kozijnen duurt hangt af van de hoeveelheid kozijnen. Enkele kozijnen worden vaak in een dag geplaatst. Als er veel ramen in de woning aanwezig zijn kan het twee dagen duren. 

Moet ik opruimen of afvalverwerking regelen?

Nee, dat is niet nodig. Alles wordt opgeruimd en netjes voor je achtergelaten. Ook kunnen de oude kozijnen voor jou afgevoerd worden, zo heb je er zelf geen omkijken naar. 

Hoe zit het met de afwerking van de kozijnen en de woning? 

Aan het einde van de dag is de woning altijd weer wind- en waterdicht. Soms moet de volgende dag enkel nog wat afgewerkt worden. ‘s Nachts hoef je je dus geen enkele zorgen te maken om water of wind. Wat betreft maatwerk is een hoop mogelijk bij Knipping. Afhankelijk van de gekozen accessoires en opties worden de kozijnen verder afgewerkt. Zo kan het zijn dat je hebt gekozen voor roeden tussen of op het glas, secu-ventilatie op een draaikiepraam of raamdecoraties op maat. Deze worden allemaal afgewerkt en netjes gemonteerd.

Wil je ook weten hoe een schuifpui van Knipping geplaatst wordt? Lees dan de blog ”Van inmeten tot genieten: Hoe wordt een schuifpui geplaatst?” Of wil je misschien meer weten over de montage van een dakkapel? Lees dan de blog ”Een dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?”. Wil je meer weten over de producten van Knipping? Download dan onze brochure eens!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: