06 januari 2020
kunststof buitenkozijn

Onderhoud van kunststof kozijnen

Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat ze bijna onderhoudsvrij zijn. Kunststof kan niet rotten, is isolerend van zichzelf en schilderen is overbodig. Het enige wat u af en toe moet doen, is de kozijnen schoonmaken.

NIEUWE KOZIJNEN?

Leer alles over materiaal, stijl, kleurgebruik en financieringen in ons gratis eBook.

“Kunststof kan niet rotten, is isolerend van zichzelf en schilderen is overbodig.”

Hoe kun je kunststof kozijnen schoonmaken?

Het schoonmaken van onze kozijnen, deuren en dakkapellen is vergelijkbaar met een auto schoonmaken.  Start met het verwijderen van vuil (zoals stof en zand) door het afspoelen met zuiver water. Zo voorkom je krassen. Daarna schoonmaken met een spons of doek. Gebruik geen schurende middelen of oplosmiddelen, dan maakt u het oppervlak dof, ruw en vol krassen.

Gebruik geen zeep of azijn. Voor hardnekkig vuil is een auto-cleaner gebruiken of  schoonmaakmiddel voor keramische kookplaten veel beter. Na het reinigen kunt u uw kozijn in de was zetten. Gebruik dan een kwaliteitsproduct (zoals Wash en Shine) zonder schuurmiddelen en chemisch neutraal.

NIEUWE KOZIJNEN?

Leer alles over materiaal, stijl, kleurgebruik en financieringen in ons gratis eBook.

In de was zetten

Het is mogelijk uw Knipping-kozijnen in de was te zetten. Met een speciale kunststof-was stoot u water, mos en andere aanslag makkelijk af. Ook gaat het verkleuring tegen. Als u dit één keer per jaar herhaalt, gaat u veroudering tegen.

“Schuurmiddel kan sporen achterlaten, waardoor uw kozijnen permanent beschadigen.”

Kunststof reiniger

Er bestaan verschillende kant-en-klare kunststof reinigers. Breng dit aan op een schone doek en wrijf het oppervlak schoon. Afhankelijk van hoe vuil uw kozijnen zijn, laat u het langer inwerken.

Warm water

Als u regelmatig uw kozijnen schoonmaakt, voldoet warm water. Voor het wat meer hardnekkige vuil zijn bovenstaande schoonmaakmiddelen zeker aan te raden.

Vermijd schuurmiddelen

Het gebruik van schuurmiddelen wordt ten strengste afgeraden voor het schoonmaken van uw kunststof kozijnen. Schuurmiddel kan sporen achterlaten, waardoor uw kozijnen permanent beschadigen. Daarbij blijft er meer vuil hangen op de beschadigde plekken.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

De levensduur van kunststof kozijnen is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere van de e kwaliteit van het kunststof en van hoe vaak u uw kunststof kozijnen schoonmaakt. Over het algemeen zijn kunststof kozijnen echter erg duurzaam.

ALLES WETEN OVER KOZIJNEN?

Leer alles over de aanschaf van kozijnen in ons gratis eBook.

Nieuwe kozijnen kopen. Niet eenvoudig, want je moet veel keuzes maken. Stijl, budget en kosten, materiaal, financiering (zoals via de hypotheek of subsidies)...

Je staat er misschien niet bij stil, maar zo eenvoudig is het niet.

Om jou op weg te helpen, vertellen we je graag meer over alles wat met Kozijnen te maken heeft. Zo onafhankelijk mogelijk: gewoon, om jou goed te informeren en te helpen bij een perfecte keuze. Zo doen wij dat, bij Knipping.