12 augustus 2020
Kunststof kozijnen en aluminium

Glassoorten voor kozijnen en deuren van Knipping

Knipping kozijnen worden standaard geleverd met HR++ glas. Dit glas heeft een prima isolatiewaarde en is van goede kwaliteit.

Het kan echter zijn dat u meer uit uw glas wilt halen. Bijvoorbeeld glas-in-lood in de bovenlichten of warmtewerend glas aan de zonnige kant van uw woning. Hieronder beschrijven wij de opties waaruit u bij Knipping kunt kiezen.

HR+++ glas

HR+++, of triple, glas heeft 30% minder warmteverlies dan HR++ glas en is extra geluidwerend. HR+++ glas is daarom ook uitermate geschikt voor een energieneutrale woning, of Passiefhuis. Dit glas heeft ook de laagste U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe minder energie en warmte het glas doorlaat. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

  • 30% minder warmteverlies
  • Extra geluidwerend
  • Laat minder energie en warmte door (lagere U-waarde)
  • Zorgt voor een constante, comfortabele temperatuur in huis
  • Toepasbaar op alle kozijnmodellen

Warmtewerend glas

Warmtewerend glas is uitermate geschikt voor ramen aan de zonnige kant van de woning. Het houdt 72% van de zonnewarmte buiten, waardoor overige zonwering zo goed als overbodig wordt. De 28% die wel binnenkomt, zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Glas-in-lood1800326Knipping_130_MediumRes

Vroeger werd glas-in-lood gebruikt omdat men nog geen raam uit één stuk glas kon maken. Nu is het een extra manier om de stijl van uw woning te definiëren.

We leveren glas-in-lood in vele uitvoeringen en plaatsen het altijd tussen isolatieglas.

  • Verkrijgbaar in gebrandschilderde uitvoering
  • Ook mogelijk tussen isolatieglas
  • Past het beste bij de kozijnmodellen Classic, Timeless en Nostalgie

Ornamentglas of decoratieglas180326Knipping_098_MediumRes

Bij ornamentglas kunt u onder andere kiezen uit Melkglas, Chinchilla glas, Madras Uadi Weiss glas en IJsbloemenglas. Handig bij ramen waar u geen inkijk wilt hebben, bijvoorbeeld vanwege privacy.
Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor ornamentglas, omdat u het mooi vindt. Zoals gewerkt glas of gekleurd glas.

Gematteerd glas in vele uitvoeringenGematteerd glas

Gematteerd glas is, net als ornamentglas, handig bij ramen waarbij u geen inkijk wilt hebben. U kunt ook kiezen voor gematteerd glas met een doorzichtige rand eromheen (van bijv. 2,5 cm), half-gematteerd glas (bijv. alleen de onderkant) of strepenglas. Zo heeft u vrij zicht als u staat, maar geen inkijk als u zit of ligt. Ook erg handig bij uw voordeur.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door een transparante kunststof laag. Dankzij deze kunststof laag komen inbrekers moeilijk of niet door het glas heen.

Veiligheidsglas zorgt voor doorvalbeveiliging, is vaak ook geluiddempend en houdt het de meeste vormen van UV-straling tegen.

Geluidswerend glas

Bij geluidswerend glas zit er een transparante folie tussen de verschillende lagen glas. Deze folie maakt het raam geluiddempend. Bijkomend voordeel is dat dit glas minder snel breekt, omdat de scherven aan de folie blijven plakken.

Brandwerend glas

Brandwerend, of brandvertragend, glas heeft als voornaamste functie het vertragen van branddoorslag of -overslag. Brandwerend glas heeft een extreem hoge thermische stabiliteit en barst niet bij langdurige hitte.

Brandwerend glas bestaat in verschillende classificaties. Van goed naar uitstekende kwaliteit:

Hulp nodig bij de keuze voor het juiste glas?

Wat de juiste keuze is voor u is afhankelijk van een aantal factoren. Onder meer van de stijl van uw woning en enkele omgevingsfactoren. Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom.