Zo ventileer je jouw woning zonder roosters

Gepubliceerd op: 12 februari 2021

Blijft bij jou in huis tijdens de winter ook zo veel vocht in huis hangen? Bekijk je ‘s ochtends de voorramen en zie je vochtplekken? Misschien gaat het zelfs al zo ver dat een alg of schimmel in huis ontstaat. Dat is niet alleen slecht voor de drogende was aan het rek in het trapgat, maar ook voor jouw gezondheid! Veilig ventileren doe je zo!

Een gemiddeld huishouden produceert 10 a 15 liter water per dag. Door transpireren en uitademen, maar ook door koken, wassen, douchen en baden. Ook planten en huisdieren doen een aardige duit in het zakje. Door uw huis 24 uur per dag te ventileren wordt het vocht (dus eigenlijk vervuilde lucht) het huis uitgevoerd en stroomt frisse buitenlucht naar binnen- zonder dat u last heeft van tocht. 

Het is een fabeltje dat ventileren leidt tot hogere stookkosten. Het tegendeel is juist waar: in een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. En het opwarmen van droge lucht kost veel minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht. doorgaans ventileren gewone kozijnen via ventilatieroosters. Deze zorgen echter voor een isolatielek in het raam, zijn tochtgevoelig, worden vies en zien er niet fraai uit. Hiervoor heeft Knipping veel betere alternatieven.

Kies voor secu ventilatie

Deze veiligheidsventilatie is een goed en gezond alternatief voor de ventilatieroosters. Met de secu-ventilatie kunt u het raam in de kleine secu-ventilatiestand zetten. Van buitenaf lijkt het alsof het raam gesloten is, terwijl het raam in ventilatiestand geopend staat. Hiermee voldoet uw raam aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Of ga voor dag- en nachtventilatie

U kunt ook kiezen voor dag- en nachtventilatie. In uw raam neemt Knipping dan een smalle verticale strook op. aan de buitenzijde is deze zodanig afgeschermd dat inbrekers geen toegang tot uw woning kunnen krijgen. Aan de binnenkant kunt u effectief ventileren door de smalle strook te openen. Ook dit ventilatieraam is zo geconstrueerd dat het voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Bovendien is het uitgerust met een inzethor, waardoor uw ventilatie vrij van ongedierte plaatsvindt. 

Je huis veilig ventileren

Het raam open zetten tijdens de donkere dagen terwijl je slaapt of van huis bent kan lijken op een welkome uitnodiging van inbrekers. Het huis hermetisch afsluiten is ook geen goed idee want in plaats van inbrekers verwelkom je dan in deze tijd al snel ongezonde schimmel in huis. Gelukkig zijn er manieren om jouw huis te ventileren die ook nog eens aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen, voldoen. Kies voor een secu- of een dag- en nachtventilatie. Wil je nog meer tips over veilig ventileren en wonen? Lees dan ook onze blog ‘Hoe maakt u uw huis veilig genoeg?’

Wil je meer leren over hoe je je huis veilig kunt ventileren? Download dan onze brochure eens, of vraag een gesprek met ons aan in een van onze showrooms! We staan u graag persoonlijk te woord zodat al uw vragen omtrent het ventileren van uw huis beantwoord worden.

 

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.