Wat kost een dakkapel van 3 meter?

Gepubliceerd op: 16 februari 2024

wat kost een dakkapel van 3 meter?

Een dakkapel is een populaire manier om extra ruimte te creëren in je woning. Een dakkapel van 3 meter is een goede keuze als je een ruime kamer wilt creëren, bijvoorbeeld een slaapkamer, werkkamer of hobbykamer.

De kosten van een dakkapel van 3 meter zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

Lees ook: Dakkapellen: alles wat je moet weten

De keuze van het materiaal

De meest voorkomende materialen voor dakkapellen zijn hout, kunststof en trespa. Hout is over het algemeen het goedkoopste materiaal, maar kunststof en trespa zijn duurzamer en onderhoudsvriendelijker.

De maatvoering

De breedte van een dakkapel is de belangrijkste factor die de prijs bepaalt. Een dakkapel van 3 meter breed is vaak duurder dan een dakkapel van 2 meter breed. Maar sta ook stil bij de hoogte en dakhelling van de dakkapel. 

De indeling van de dakkapel

De indeling van een dakkapel heeft ook invloed op de prijs. Een dakkapel met meer ramen is duurder dan een dakkapel met minder ramen.

Het afwerkingsniveau

Het afwerkingsniveau van een dakkapel heeft ook invloed op de prijs. Een dakkapel met een uitgebreide binnenafwerking is duurder dan een dakkapel met een eenvoudige binnenafwerking. Daarnaast kan gekozen worden voor rabat zijwangen of niet. Tevens zijn er verschillende daklijsten en kleuren te kiezen. Wil je daarnaast net afgewerkte goten? Verholen goten? Of lood? 

Extra opties en accessoires

Extra opties en accessoires, zoals vliegenhorren en raamdecoratie, kunnen de prijs van een dakkapel verder verhogen.

Over het algemeen variëren de kosten van een dakkapel van 3 meter tussen €4.000 en €12.000

Een prefab dakkapel van 3 meter breed met twee draaikiepramen en een eenvoudige binnenafwerking kost ongeveer €6.000. Een maatwerk dakkapel met drie draaikiepramen, een uitgebreide binnenafwerking en extra opties, zoals vliegenhorren en raamdecoratie, kan oplopen tot €12.000.

Waar kan ik meer technische informatie vinden over de dakkapellen van Knipping?

Ben jij al overtuigd van de dakkapellen van Knipping? Of wil je misschien meer leren over de technische aspecten? Daarvoor kun je terecht op de pagina ‘’technische details’’ zodat jij echt alles, maar dan ook alles weet over dakkapellen! Wil je meer leren over de dakkapellen en de andere producten van Knipping? Download dan onze brochure!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: