Nieuwe dakkapel: 5 punten om op te letten

Gepubliceerd op: 24 januari 2024

Een dakkapel is een geweldige manier om extra ruimte en licht toe te voegen aan je woning. Maar voordat je er een laat plaatsen, is het belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

Is de dakkapel onderhoudsarm?

Een dakkapel is een aankoop voor het leven. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een model dat onderhoudsarm is. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel met kunststof kozijnen en gevelbekleding. Deze materialen zijn makkelijk schoon te maken en gaan lang mee.

Lees ook: Dakkapellen: alles wat je moet weten

Past de dakkapel bij de stijl van jouw woning?

Een dakkapel is een erg bepalend element in het aanzicht van je woning. Zorg er dus voor dat je een model kiest dat past bij de stijl van je huis. Er zijn dakkapellen in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel een model te vinden dat bij je past.

Isoleert de dakkapel goed?

Een dakkapel kan een bron van warmteverlies zijn. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een model dat goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld kwijt bent aan stookkosten.

Is een vergunning nodig voor jouw dakkapel?

In sommige gevallen is een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een dakkapel wil plaatsen op een monumentaal pand of als je de daklijn van je woning wilt veranderen. Informeer bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt.

Let goed op de afmetingen

De afmetingen van een dakkapel zijn belangrijk om goed te overwegen. Je wilt natuurlijk dat de dakkapel past bij de grootte van je woning en dat er genoeg ruimte is om er comfortabel in te verblijven.

Waar kan ik de dakkapellen van van Knipping bekijken?

Knipping heeft meerdere showrooms door heel Nederland. Zo is er altijd een showroom bij jou in de buurt. In de showroom bespreken we graag alle vragen en wensen onder het genot van een kop koffie. Geheel vrijblijvend.

Waar kan ik meer informatie vinden over de dakkapellen van Knipping?

Wil je meer leren over de dakkapellen en de andere producten van Knipping? Download dan onze brochure!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.