Kunststof kozijnen met houtlook

Gepubliceerd op: 22 mei 2018

Kunststof kozijnen met houtnerf

Veel mensen vinden kunststof kozijnen an sich te strak, te onpersoonlijk of te modern. Er zijn veel mogelijkheden om kunststof kozijnen om te toveren tot iets wat bij uw stijl past. Eén van de meest gebruikte en voordeligste methoden is het gebruik van houtnerf folie. Deze folie plak je over het kozijn heen, waardoor het de uitstraling van hout krijgt. Zo profiteert u van de voordelen van kunststof en heeft u toch de authentieke uitstraling die u wenst.

“Profiteer evengoed van de voordelen van kunststof: hoge isolatiewaarde, kan niet rotten en inbraakveilig.”

De kleuren waar u uit kunt kiezen

De kleuren die u kunt kiezen voor uw kunststof kozijnen zijn zo goed als oneindig. Veel mensen gaan voor de gangbare, veilige kleuren: wit, grijs, antraciet of zwart. Mocht u echter uw kozijnen paars, groen of geel willen hebben, kan dat ook. Houd er rekening mee dat we bij kunststof kozijnen werken met RAL-kleuren. Heeft u een kleur op het oog? Schrijf dan dat RAL-nummer op. Dan weten we zeker dat het de juiste kleur is.

Kunststof met houtlook als stevige basis

Kunststof is de basis van alle Knipping kozijnen en deuren. Kunststof is stevig materiaal en moeilijk kapot te krijgen door inbrekers. Ook sluiten kunstof kozijnen naadloos. Dit blijft zo doordat kunststof geen last heeft van werking door temperatuurverschil of vocht. Hierdoor kunnen inbrekers er geen speld tussen krijgen. Nou ja, bij wijze van spreken dan.

Kunststof kozijnen met aluminium afwerking en toch houtlook?

Een andere optie dan kleurfolie is afwerking met aluminium schaaldelen. Over de aluminium schaaldelen komt dan een topcoating. Deze topcoating kan worden gespoten in ruim 220 RAL-kleuren. Het voordeel ten opzichte van folie, is dat het duurzamer is. Het is bestand tegen omgevingsinvloeden en zal daardoor niet afbladderen.

Download Brochure »

Houtlook kunststof kozijn: het folie kan loslaten

Met folie kunt u kunststof kozijnen voorzien van een structuur, bijvoorbeeld een houtnerf. Dit wordt ook wel wrappen genoemd. Folie kan loslaten bij wisselende temperaturen en verandering in vochtigheid. Daardoor komt er reparatie van het folie bij kijken. In sommige gevallen betekent het zelfs dat je al het folie moet vervangen. Daarom is het belangrijk dat de folie professioneel wordt aangebracht. Zo heeft u er het langste profijt van.

Meer weten over onze kozijnen?

Kunststof kozijnen profielen

Knipping biedt vijf verschillende kozijnprofielen. Zo is er altijd een profiel die bij de stijl van uw huis past. Daarbij kunt u kiezen uit drie soorten structuur: glanzend, mat of met fijnstructuur. Deze laatste komt overeen met houtlook.

Profielen bekijken »

Kunststof kozijnen detail

Wilt u zich verdiepen in de bouwkundige details van onze kunststof kozijnen? Wij hebben verschillende documenten waarin u hierover meer kunt lezen.

Details bekijken »

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.