Kozijnen laten plaatsen: waar moet je rekening mee houden?

Gepubliceerd op: 10 juni 2024

kozijnen laten plaatsen

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ze zorgen voor veiligheid, comfort en uitstraling. Als je kozijnen wilt laten plaatsen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Wij geven je alvast enkele tips waar je rekening mee moet houden.

Verdiep je goed in verschillende stijlen en kom erachter wat bij jouw woning past

Kozijnen zijn erg bepalend voor het aanzicht van je woning. Kijk dus goed naar de stijlmogelijkheden. Er zijn veel verschillende stijlen kozijnen verkrijgbaar, van modern tot klassiek. Kies een stijl die past bij de rest van je woning. Wil jij inspiratie hebben voor jouw nieuwe kozijnen? Bekijk dan alle stijlen van Knipping eens in dit moodboard. 

Lees ook: Kunststof kozijnen: alles wat je moet weten

Houd rekening met de isolatiewaarde van de kozijnen

Kijk goed naar de isolatiewaarden van de kozijnen. Glas is het dunste schilletje van je woning. Hier verlies je veel warmte. Kies kozijnen met goede isolatiewaarden om je energierekening te verlagen. Veel kozijnen sluiten op 1 of 2 punten. Er zijn ook kozijnen die op 3 punten afsluiten voor optimale isolatie, deze kozijnen maakt Knipping

Verdiep je in de verschillende soorten materialen

Er zijn drie hoofdmaterialen voor kozijnen: hout, kunststof en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte en sfeer uitstraalt. Houten kozijnen zijn echter ook gevoelig voor vocht en schimmel. Kunststof is onderhoudsvrij en duurzaam. Kunststof kozijnen zijn echter ook minder stijlvol dan houten kozijnen. Aluminium is sterk en licht. Bij Knipping combineren we kunststofkozijnen met aluminium schaaldelen zodat je de voordelen van beide materialen geniet. 

Lees ook: Je kozijnen vervangen? Zo weet je wanneer het tijd is om je kozijnen te vervangen

Hoe vaak wil je onderhoud plegen met betrekking tot je kozijnen?

Hout moet je om de paar jaar schilderen. Zeker donkere kleuren. Kunststof en aluminium kozijnen zijn onderhoudsvrij. Bepaal vooraf dus welk materiaal je wilt als je nadenkt over onderhoud. 

Kies een betrouwbare installateur

Knipping kozijnen fabriceert de kozijnen in een eigen fabriek en plaatst de kozijnen vervolgens vaak binnen 1 montagedag in de woning. Eventueel bouwafval wordt op dezelfde dag nog opgeruimd. De kozijnen worden direct water- en tochtdicht gemaakt en de installatie zal leiden tot minimale overlast in de woonwijk. Het kan wel even netjes zijn om de buren in te lichten. 

Waar kan ik meer technische informatie vinden over de kozijnen van Knipping?

Wil je meer leren over de kozijnen en de andere producten van Knipping? Download dan onze brochure.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten:

No Related Posts Found...