Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER PRODUCTEN VAN KNIPPING

Kunnen Knipping producten altijd veilig ventileren?

Ja. Bij kozijnen met draaikiepramen gebruikt u hiervoor de Secu ventilatiestand. Bij kozijnen zonder draaikiepramen kunt u ervoor kiezen om dag- en nachtventilatie op te nemen. Knipping richt dan een smalle, verticale, hersluitbare en inbraakveilige strook in uw kozijn als ventilatiestrook in. Ventilatieroosters zijn meestal niet nodig.

Zijn Knipping producten geschikt voor een energie-nul woning?

Ja, voor een energie-nul woning kunt u een Knipping-product in energetische uitvoering Uw 0,78 nemen. Ook leveren wij energetische niveaus Uw 0,85, Uw 1,0 en Uw 1,2.

Mijn huis valt onder beschermd landschapsgezicht/Monumentenzorg. Kan ik Knipping producten toepassen?

Voor huizen onder beschermd landschapsgezicht kan dit technisch gesproken wel. Voor wat betreft esthetisch gezichtspunt raadpleegt u het beste de welstandsregels van uw gemeente. Voor huizen onder Monumentenzorg kunt u Knipping producten wel vanuit technische invalshoek, maar nog niet vanuit esthetisch-historische invalshoek toepassen zonder speciale toestemming.

Zijn Knipping producten leverbaar door heel Nederland?

Ja. Knipping levert zelf vanuit zijn fabriek in Zwaagdijk Oost (bij Hoorn, Noord-Holland) of via dertien gecertificeerde Knipping-dealers.

Kan ik het Knipping product ook bestellen met extra’s?

Ja. Warmtewerend glas is er één van. Ook kunt u kiezen uit diverse typen horren en raamdecoratie. Ook ‘oortjes’ aan de onderdorpel en een kleur voor de binnenzijde van uw Knipping product behoren tot de mogelijkheden.

Kan ik het Knipping product ook uitrusten met warmtewerend glas?

Ja. Het kozijn kan geleverd worden in twee-laags HR++-glas, driedaags Tripletherm HR+++-glas en zelfs met warmtewerend glas. Uw huis blijft ’s zomers ook bij zeer hoge buitentemperaturen koel zonder dat u de gordijnen hoeft te sluiten.

Schuift een Knipping kozijn ook open, net als een origineel houten klassiek kozijn?

Nee. Een Knipping kozijn draait of kiept open dankzij het unieke vijfstanden-beslag. Het raam kent vijf kiepstanden, waaronder een continu-ventilatiestand. In deze laatste stand lijkt het raam gesloten, maar ventileert het intussen perfect. Knipping-kozijnen zijn daarom nooit voorzien van ventilatieroosters.

Wat vergt het Knipping product aan onderhoud?

U hoeft een Knipping product alleen van tijd tot tijd te reinigen. Dankzij het hoogwaardige kunststof en gepoedercoate aluminium zijn de kozijnen van maritieme kwaliteit, vergelijkbaar met die van zeeschepen.

Kunnen Knipping producten in verschillende uitvoeringen worden geleverd?

Ja, u kunt zowel verspringende als gelijk met het raam lopende bovenlichten bestellen. Ook kunt u een naar voren springende onderdorpel en een onderdorpel met aan de zijkanten uitstekende ‘oortjes’ geleverd krijgen.

Kunnen Knipping producten in elke maat worden geleverd?

Ja. In bijzondere gevallen is het zelfs mogelijk om speciale voorzieningen te ontwerpen als de situatie daarom vraagt.

Wat zijn de voordelen van Knipping producten ten opzichte van houten-, volledig kunststof- of volledig metalen producten?

Knipping producten zijn opgebouwd uit een unieke combinatie van een kunststof basis en een aluminium buitenbeschaling. Hierdoor isoleren ze de warmte en het geluid van buitenaf beter, zijn ze een leven lang vrij van onderhoud, ‘werken’ ze niet en hebben ze dezelfde authentieke uitstraling als originele klassieke kozijnen. Omdat Knipping bodies worden gemaakt van hoogwaardige, duurzame kunststof hebben ze zelfs een geringere ‘eco-footprint’ dan kozijnen uit hout of uit metaal.

Kunnen Knipping producten overal houten producten vervangen?

Vanuit technische invalshoek kan dit. Vanuit esthetische invalshoek is dit echter afhankelijk van welstandscommissies of van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

VRAGEN OVER KNIPPING

Hoeveel garantie krijg ik op Knipping-producten?

Op materialen, constructie en montage krijgt u minimaal tien jaar fabrieksgarantie.

Hoe duurzaam opereert Knipping?

Knipping opereert met maximale duurzaamheid. De kunststof die wij gebruiken is met een minimale eco-footprint geproduceerd. Wij werken met een afvalquotum van maximaal 1% in onze productie. Onze poedercoaterij hergebruikt en reinigt het benodigde water. Hierdoor is onze coaterij de eerste afvalwatervrije poedercoaterij in Europa. Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om onze productie- en leveringsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. Onze showroom, onze productiefaciliteiten en onze kantoren hebben LED-verlichting. Uiteraard zijn al onze faciliteiten voorzien van onze eigen kozijnen en deuren, zodat we maximale isolatiecapaciteit kunnen waarborgen tegen minimale stookkosten. We moedigen onze dealers continu aan om ook hun installatieprocessen te verduurzamen.

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

Op knipping.nl/showrooms vindt u de openingstijden van al onze Knipping-showrooms. De showroom van onze fabriek in Zwaagdijk Oost is ook iedere zaterdag geopend.

Ik heb een klacht over mijn Knipping-product; met wie kan ik contact opnemen?

Neemt u eerst contact op met uw dealer, waar u het product gekocht heeft. Als de dealer onze hulp nodig heeft zal hij ons inschakelen en nemen wij rechtstreeks contact met u op.

Mijn draai/kiepraam wil niet meer dicht. Wat nu?

Als uw draai-/kiepraam gelijktijdig in de draai- en kiepstand zit (met andere woorden: het ‘hangt’ nog aan het onderscharnier), gebruik dan de ‘reset-knop’ die vlak bij de klink zit op de kopse kant van het draai-/kiepraam. Kijkt u hieronder op de video die correspondeert met het uiterlijk van uw reset-knop.

Raam met S-Knop: Bekijk hier hoe u dit kunt oplossen.
Raam met Palletje: Bekijk hier hoe u dit kunt oplossen.
Raam met zwarte knop: Bekijk hier hoe u dit kunt oplossen.

Mijn kiep-/schuifpui wil niet meer dicht. Wat nu?

Controleert u eerst of de stang onder het kiep-/schuifgedeelte nog vast zit. Dit ziet u aan de buitenkant van uw pui, aan de onderzijde. Onder het schuifgedeelte zit een wielstel in beide hoeken, dat door middel van een stang is verbonden (zie bijgaande foto). Als de stang aan één kant niet meer in het wielstel zit, duwt u de stang in het hulsje van het wielstel, schroeft hem vast met een inbusboutje en sluit de pui in één keer. Als u de pui opnieuw opent is het probleem opgelost. Heeft u het inbusboutje niet meer? Sluit dan de pui nadat u de stang in het hulsje heeft gezet, laat de pui dicht en neem direct contact op met ons. Wij maken dan graag een herstelafspraak. In de tussentijd is uw pui inbraakveiling gesloten,

Mijn HR++-ramen zijn ’s ochtends vaak beslagen. Wat nu?

Hoe gek het ook klinkt, het beslaan van het glas is een bewijs van goede isolatie. U hoeft in dat geval dus geen actie te ondernemen.

Wat doet Knipping terug voor de samenleving?

Niet alleen verbeteren wij continu onze producten met het oog op duurzaamheid en energiebesparing, ook steunen wij elk jaar goede doelen op het gebied van kindergezondheid in onze regio West-Friesland, waarbinnen onze vestigingsplaats Zwaagdijk Oost valt. Ook steunen wij enkele lokale jeugdsportverenigingen.

Bij wie kan ik informatie opvragen voor een scriptie of spreekbeurt over Knipping?

Wij vinden het erg leuk wanneer er interesse komt vanuit leerlingen van basisscholen of middelbare scholen voor onze producten! We helpen dan ook graag met het geven van extra informatie. Voor algemene spreekbeurten kunt u contact opnemen met Sascha Wiering of Diana Komen-Wiering. Wanneer het gaat om spreekbeurten met een meer technisch karakter, neem dan contact op met Hans Wiering of Jacob Wiering. Alle personen zijn bereikbaar via 0229 - 261 295 of via info@knipping.nl.

Kan ik een rondleiding door de fabriek aanvragen?

U kunt in onze Knipping-fabriek een rondleiding krijgen. Wij bieden dit echter alleen aan bij voldoende belangstelling. Ook voor classicale rondleidingen kunt u een aanvraag indienen. HIervoor kunt u contact opnemen met Jacob Wiering (j.wiering@knipping.nl). Graag lezen wij bij uw aanvraag het doel van uw bezoek en uw motivatie, kort en bondig.

Ik wil graag een afspraak maken bij mij thuis. Wie kan ik bellen?

De eerste stap is een vrijblijvend bezoek aan een van onze Knipping-showrooms; daar krijgt u veel van uw vragen al beantwoord. Ook kunnen wij vanuit onze showrooms alvast waardevolle informative voor een nauwkeurige en realistische offerte opstellen. Heeft u na uw showroombezoek interesse in een afspraak bij u thuis neem dan contact op met de Knipping vestiging bij u in de buurt.

Ik ben een journalist. Bij wie kan ik terecht met mijn vragen?

Bij dringende zaken kunt u contact opnemen met Diana Komen-Wiering of Jacob Wiering via 0229 - 261 295.

SHOWROOMS DOOR HEEL NEDERLAND

Meer weten? Download onze brochure!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag vrijblijvend verder! Download hier het inspirerende nieuwe WoonTrends Magazine. Dit is een inspirerend magazine voor onderhoudsarme en energiebesparende kozijnen, deuren, tuindeuren, schuifpuien en dakkapellen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zijn er vragen onbeantwoord? Neem contact met ons op!