Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER PRODUCTEN VAN KNIPPING

Huis verkopen of verbouwen? Wat is het gunstigste?

Op dit moment is over het algemeen verbouwen gunstiger. Dat komt doordat de waarde van bestaande woningen toeneemt door de woningschaarste en de milieumaatregelen in de (nieuw)bouw. Denk hierbij aan de stikstof- en PFAS-maatregelen. Dit hangt uiteraard af van je eigen woonbehoefte (type woning, vestigingsplaats, etc.). Bovengenoemde maatregelen gelden niet voor het plaatsen van gevelelementen met hoge isolatiewaarde. Daarnaast is het van positieve invloed op de waarde van je huis op het moment dat je besluit het alsnog te verkopen.

Ik heb een heel oud huis. Wat heb ik dan aan super-isolerende Passiefhuis-kozijnen?

Passiefhuis-kozijnen hebben alleen zin als de rest van het huis ook op Passiefhuis-niveau is geïsoleerd. Daarom biedt Knipping je zijn producten aan op vier energieniveaus. Daarvan past er altijd een het beste bij jouw huis.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen van Knipping mee?

Meer dan 50 jaar ofwel ‘een huis lang’. De kunststof basis zet niet uit of krimpt niet bij warmte/kou en vocht/droogte. Ook kan kunststof niet rotten. De aluminium buitenlaag van het kozijn is van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kleurcoating 3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting. Meer over onze kozijnen ≫

Ik wil een kunststof kozijnen voor mijn nieuwbouwhuis. Hebben jullie digitale tekeningen van jullie producten?

Wij hebben digitale tekeningen van bijna al onze producten, zowel als PDF en als DWG. Bekijk de digitale tekeningen van Knipping producten of maak hieronder direct een keuze: Classic kozijn Timeless kozijn Nostalgie kozijn Elegance kozijn Basic kozijn Dakkapellen Passiefhuis specificaties Vragen over onze technische tekeningen? Laat een terugbelverzoek achter. [gravityform id="9" title="false" description="false" ajax="true"]

Wat is het voordeel van warmtewerend glas ten opzichte van triple of dubbel glas? Wanneer is het slim om voor warmtewerend glas te kiezen?

Warmtewerend glas is een mooie aanvulling om energiekosten te drukken. Warmtewerend glas werkt letterlijk twee kanten op: het houdt enerzijds 72% van de zonnewarmte buiten. Anderzijds is de 28% die binnenkomt juist comfortabel. Dit voelt u ook in de winter. Het is slim om voor warmtewerend glas te kiezen als u veel ramen aan de zuid- en westkant heeft. Wilt u wel glas met een hoge isolatiewaarde, maar hoeft het niet per se warmtewerend te zijn? Dan is HR++ of HR+++ glas een goed alternatief. Deze kunt u optioneel laten bestrijken met een zonwerende coating. Meer weten over de mogelijkheden van glas? Lees meer over warmtewerend glas ≫

Hebben jullie ook kunststof kozijnen met houtlook?

U ziet het verschil van Knipping-kozijnen niet vergeleken met houten kozijnen. Het is alsof de schilder net is langs geweest: strak in de lak, het hele jaar door.

Verschillende modellen, structuren en kleuren

Knipping kozijnen bestaan in de basis uit een wit- of crèmekleurig kunststof kozijn met verstekhoeken. Vervolgens kunt u de binnenzijde en buitenzijde stijlen naar wens. U kunt kiezen voor aluminium schaaldelen aan de buitenzijde. In 5 verschillende modellen van klassiek tot modern met alle details van een houten kozijn (stompe verbindingen). Deze schaaldelen poedercoaten we met 1 van de ruim 220 mogelijke RAL-kleuren in glans, mat of met fijnstructuur. Deze poedercoating is bestand tegen alle weersomstandigheden: de coating verkleurt, vervormt en vervaagt niet. Aan de binnenzijde kunt u ook kiezen voor een andere kleur. Dit gebeurt met een natlak met fijnstructuur. Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Meer over Knipping kozijnen ≫

Welke subsidies kan ik krijgen voor kunststof kozijnen, deuren en dakkapellen? Wat kunnen jullie daarin voor mij betekenen?

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.

Subsidie voor woningeigenaren

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus 2019 voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Woningeigenaren kunnen nog gebruik maken van deze regeling tot en met 31 december 2020.

Energiebespaarlening

Komt u niet in aanmerking voor de subsidie (SEEH) of is het subsidiepotje op? De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen te doen in of aan uw woning of woningcomplex.

Voor particuliere woningeigenaren

Investeer in uw woning met energiebesparende maatregelen.
  • Vergoedingsvrij vervroegd aflossen
  • Tot maximaal € 25.000 lenen (ZEP+/Nul op de Meter tot maximaal € 65.000,-)
  • Rente 1,7% (looptijd 10 jaar)
  • Nu ook mogelijk: Nieuwbouw Aardgasloos

Vragen over financieringsmogelijkheden voor Knipping-producten?

Wij helpen u graag met het aanvragen van de Energiebespaarlening voor onze producten. Laat ons weten hoe we u kunnen helpen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op! [gravityform id="10" title="false" description="false" ajax="true"]

Kunnen Knipping producten altijd veilig ventileren?

Ja. Bij kozijnen met draaikiepramen gebruikt u hiervoor de Secu ventilatiestand. Bij kozijnen zonder draaikiepramen kunt u ervoor kiezen om dag- en nachtventilatie op te nemen. Knipping richt dan een smalle, verticale, hersluitbare en inbraakveilige strook in uw kozijn als ventilatiestrook in. Ventilatieroosters zijn meestal niet nodig.

Zijn Knipping producten geschikt voor een energie-nul woning?

Ja, voor een energie-nul woning kunt u een Knipping-product in energetische uitvoering Uw 0,78 nemen. Ook leveren wij energetische niveaus Uw 0,85, Uw 1,0 en Uw 1,2.

Mijn huis valt onder beschermd landschapsgezicht/Monumentenzorg. Kan ik Knipping producten toepassen?

Voor huizen onder beschermd landschapsgezicht kan dit technisch gesproken wel. Voor wat betreft esthetisch gezichtspunt raadpleegt u het beste de welstandsregels van uw gemeente. Voor huizen onder Monumentenzorg kunt u Knipping producten wel vanuit technische invalshoek, maar nog niet vanuit esthetisch-historische invalshoek toepassen zonder speciale toestemming.

Zijn Knipping producten leverbaar door heel Nederland?

Ja. Knipping levert zelf vanuit zijn fabriek in Zwaagdijk Oost (bij Hoorn, Noord-Holland) of via dertien gecertificeerde Knipping-dealers.

Kan ik het Knipping product ook bestellen met extra’s?

Ja. Warmtewerend glas is er één van. Ook kunt u kiezen uit diverse typen horren en raamdecoratie. Ook ‘oortjes’ aan de onderdorpel en een kleur voor de binnenzijde van uw Knipping product behoren tot de mogelijkheden.

Kan ik het Knipping product ook uitrusten met warmtewerend glas?

Ja. Het kozijn kan geleverd worden in twee-laags HR++-glas, driedaags Tripletherm HR+++-glas en zelfs met warmtewerend glas. Uw huis blijft ’s zomers ook bij zeer hoge buitentemperaturen koel zonder dat u de gordijnen hoeft te sluiten.

Schuift een Knipping kozijn ook open, net als een origineel houten klassiek kozijn?

Nee. Een Knipping kozijn draait of kiept open dankzij het unieke vijfstanden-beslag. Het raam kent vijf kiepstanden, waaronder een continu-ventilatiestand. In deze laatste stand lijkt het raam gesloten, maar ventileert het intussen perfect. Knipping-kozijnen zijn daarom nooit voorzien van ventilatieroosters.

Wat vergt het Knipping product aan onderhoud?

U hoeft een Knipping product alleen van tijd tot tijd te reinigen. Dankzij het hoogwaardige kunststof en gepoedercoate aluminium zijn de kozijnen van maritieme kwaliteit, vergelijkbaar met die van zeeschepen.

Kunnen Knipping producten in verschillende uitvoeringen worden geleverd?

Ja, u kunt zowel verspringende als gelijk met het raam lopende bovenlichten bestellen. Ook kunt u een naar voren springende onderdorpel en een onderdorpel met aan de zijkanten uitstekende ‘oortjes’ geleverd krijgen.

Kunnen Knipping producten in elke maat worden geleverd?

Ja. In bijzondere gevallen is het zelfs mogelijk om speciale voorzieningen te ontwerpen als de situatie daarom vraagt.

Wat zijn de voordelen van Knipping producten ten opzichte van houten-, volledig kunststof- of volledig metalen producten?

Knipping producten zijn opgebouwd uit een unieke combinatie van een kunststof basis en een aluminium buitenbeschaling. Hierdoor isoleren ze de warmte en het geluid van buitenaf beter, zijn ze een leven lang vrij van onderhoud, ‘werken’ ze niet en hebben ze dezelfde authentieke uitstraling als originele klassieke kozijnen. Omdat Knipping bodies worden gemaakt van hoogwaardige, duurzame kunststof hebben ze zelfs een geringere ‘eco-footprint’ dan kozijnen uit hout of uit metaal.

Kunnen Knipping producten overal houten producten vervangen?

Vanuit technische invalshoek kan dit. Vanuit esthetische invalshoek is dit echter afhankelijk van welstandscommissies of van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

VRAGEN OVER KNIPPING

Wie regelt bij installatie de vergunningen en andere verplichte documenten?

In alle situaties kijken wij samen met jou wat nodig is voor installatie van onze producten. Als we voor installatie van een dakkapel de moeten afzetten of een bouwvergunning moeten aanvragen, regelen wij de  hiervoor vereiste vergunningen. Wij zorgen ook voor informatiemateriaal voor de buren over de datum waarop wij ons werk komen doen. We zorgen altijd voor minimale overlast tijdens onze werkzaamheden. Mocht het door  omstandigheden (bijvoorbeeld slecht weer) nodig zijn uit te wijken naar een andere installatiedag,  regelen wij dat. Je hoeft alleen je buren hierover in kennis te stellen.

Mogen Knipping-producten wel van de welstandscommissies?

Bij huizen die onder Monumentenzorg vallen, plaatsen we onze producten alleen met speciale toestemming. Voor overige gevallen zijn welstandscommissies altijd overtuigd van de kwaliteit van onze producten. Zowel in technisch als in esthetisch opzicht. Waar nodig kunnen we zelfs speciale constructies maken. Denk hierbij aan kozijnen en deuren met rondgeschaafde bovendorpels, duivenjagerprofielen, etc. Dit geldt ook voor huizen onder beschermd dorps- of landschapsgezicht.

Huis verkopen of verbouwen? Wat is het gunstigste?

Op dit moment is over het algemeen verbouwen gunstiger. Dat komt doordat de waarde van bestaande woningen toeneemt door de woningschaarste en de milieumaatregelen in de (nieuw)bouw. Denk hierbij aan de stikstof- en PFAS-maatregelen. Dit hangt uiteraard af van je eigen woonbehoefte (type woning, vestigingsplaats, etc.). Bovengenoemde maatregelen gelden niet voor het plaatsen van gevelelementen met hoge isolatiewaarde. Daarnaast is het van positieve invloed op de waarde van je huis op het moment dat je besluit het alsnog te verkopen.

Ik heb een heel oud huis. Wat heb ik dan aan super-isolerende Passiefhuis-kozijnen?

Passiefhuis-kozijnen hebben alleen zin als de rest van het huis ook op Passiefhuis-niveau is geïsoleerd. Daarom biedt Knipping je zijn producten aan op vier energieniveaus. Daarvan past er altijd een het beste bij jouw huis.

Hoeveel bespaar ik met Knipping producten?

U bespaart op energieverbruik en op onderhoud. De energiebesparing is afhankelijk van de isolatiekwaliteit van uw woning. We kunnen daarom geen gekwantificeerde besparing opgeven. Volgens eigenaren van Knipping kozijnen, deuren, dakkapellen, tuindeuren en/of schuifpuien neemt de hoeveelheid buitengeluid, vocht en tocht direct voelbaar af. Het beste is om voor en na plaatsing een isolatiemeting uit te  voeren, zodat u kunt vergelijken. En zodat je wellicht een gunstiger energielabel krijgt. Een gunstiger energielabel is van toenemende invloed op de waarde van uw woning bij verkoop. Zeker als de woningen in de toekomst ‘van het gas af’ gaan, is een goede isolatiewaarde van de woning cruciaal. In onderhoud is de besparing gemakkelijker aan te geven. U heeft geen kosten meer voor het schuren en schilderen of repareren van uw oude kozijnen, deuren dakkapellen, tuindeuren of schuifpuien. Na zelfs 50 jaar zien de Knipping-producten er nog uit als nieuw. Bovendien pleeg je een veel minder grote aanslag op het milieu als je geen schuur- of schilderwerk meer hoeft uit te voeren.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen van Knipping mee?

Meer dan 50 jaar ofwel ‘een huis lang’. De kunststof basis zet niet uit of krimpt niet bij warmte/kou en vocht/droogte. Ook kan kunststof niet rotten. De aluminium buitenlaag van het kozijn is van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kleurcoating 3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting. Meer over onze kozijnen ≫

Ik wil een kunststof kozijnen voor mijn nieuwbouwhuis. Hebben jullie digitale tekeningen van jullie producten?

Wij hebben digitale tekeningen van bijna al onze producten, zowel als PDF en als DWG. Bekijk de digitale tekeningen van Knipping producten of maak hieronder direct een keuze: Classic kozijn Timeless kozijn Nostalgie kozijn Elegance kozijn Basic kozijn Dakkapellen Passiefhuis specificaties Vragen over onze technische tekeningen? Laat een terugbelverzoek achter. [gravityform id="9" title="false" description="false" ajax="true"]

Wat is het voordeel van warmtewerend glas ten opzichte van triple of dubbel glas? Wanneer is het slim om voor warmtewerend glas te kiezen?

Warmtewerend glas is een mooie aanvulling om energiekosten te drukken. Warmtewerend glas werkt letterlijk twee kanten op: het houdt enerzijds 72% van de zonnewarmte buiten. Anderzijds is de 28% die binnenkomt juist comfortabel. Dit voelt u ook in de winter. Het is slim om voor warmtewerend glas te kiezen als u veel ramen aan de zuid- en westkant heeft. Wilt u wel glas met een hoge isolatiewaarde, maar hoeft het niet per se warmtewerend te zijn? Dan is HR++ of HR+++ glas een goed alternatief. Deze kunt u optioneel laten bestrijken met een zonwerende coating. Meer weten over de mogelijkheden van glas? Lees meer over warmtewerend glas ≫

Hebben jullie ook kunststof kozijnen met houtlook?

U ziet het verschil van Knipping-kozijnen niet vergeleken met houten kozijnen. Het is alsof de schilder net is langs geweest: strak in de lak, het hele jaar door.

Verschillende modellen, structuren en kleuren

Knipping kozijnen bestaan in de basis uit een wit- of crèmekleurig kunststof kozijn met verstekhoeken. Vervolgens kunt u de binnenzijde en buitenzijde stijlen naar wens. U kunt kiezen voor aluminium schaaldelen aan de buitenzijde. In 5 verschillende modellen van klassiek tot modern met alle details van een houten kozijn (stompe verbindingen). Deze schaaldelen poedercoaten we met 1 van de ruim 220 mogelijke RAL-kleuren in glans, mat of met fijnstructuur. Deze poedercoating is bestand tegen alle weersomstandigheden: de coating verkleurt, vervormt en vervaagt niet. Aan de binnenzijde kunt u ook kiezen voor een andere kleur. Dit gebeurt met een natlak met fijnstructuur. Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Meer over Knipping kozijnen ≫

Welke subsidies kan ik krijgen voor kunststof kozijnen, deuren en dakkapellen? Wat kunnen jullie daarin voor mij betekenen?

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.

Subsidie voor woningeigenaren

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus 2019 voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Woningeigenaren kunnen nog gebruik maken van deze regeling tot en met 31 december 2020.

Energiebespaarlening

Komt u niet in aanmerking voor de subsidie (SEEH) of is het subsidiepotje op? De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen te doen in of aan uw woning of woningcomplex.

Voor particuliere woningeigenaren

Investeer in uw woning met energiebesparende maatregelen.
  • Vergoedingsvrij vervroegd aflossen
  • Tot maximaal € 25.000 lenen (ZEP+/Nul op de Meter tot maximaal € 65.000,-)
  • Rente 1,7% (looptijd 10 jaar)
  • Nu ook mogelijk: Nieuwbouw Aardgasloos

Vragen over financieringsmogelijkheden voor Knipping-producten?

Wij helpen u graag met het aanvragen van de Energiebespaarlening voor onze producten. Laat ons weten hoe we u kunnen helpen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op! [gravityform id="10" title="false" description="false" ajax="true"]

Hoeveel garantie krijg ik op Knipping-producten?

Op materialen, constructie en montage krijgt u minimaal tien jaar fabrieksgarantie.

Hoe duurzaam opereert Knipping?

Knipping opereert met maximale duurzaamheid. De kunststof die wij gebruiken is met een minimale eco-footprint geproduceerd. Wij werken met een afvalquotum van maximaal 1% in onze productie. Onze poedercoaterij hergebruikt en reinigt het benodigde water. Hierdoor is onze coaterij de eerste afvalwatervrije poedercoaterij in Europa. Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om onze productie- en leveringsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. Onze showroom, onze productiefaciliteiten en onze kantoren hebben LED-verlichting. Uiteraard zijn al onze faciliteiten voorzien van onze eigen kozijnen en deuren, zodat we maximale isolatiecapaciteit kunnen waarborgen tegen minimale stookkosten. We moedigen onze dealers continu aan om ook hun installatieprocessen te verduurzamen.

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

Op knipping.nl/showrooms vindt u de openingstijden van al onze Knipping-showrooms. De showroom van onze fabriek in Zwaagdijk Oost is ook iedere zaterdag geopend.

Ik heb een klacht over mijn Knipping-product; met wie kan ik contact opnemen?

Neemt u eerst contact op met uw dealer, waar u het product gekocht heeft. Als de dealer onze hulp nodig heeft zal hij ons inschakelen en nemen wij rechtstreeks contact met u op.

Mijn draai/kiepraam wil niet meer dicht. Wat nu?

Als uw draai-/kiepraam gelijktijdig in de draai- en kiepstand zit (met andere woorden: het ‘hangt’ nog aan het onderscharnier), gebruik dan de ‘reset-knop’ die vlak bij de klink zit op de kopse kant van het draai-/kiepraam. Kijkt u hieronder op de video die correspondeert met het uiterlijk van uw reset-knop.

Raam met S-Knop: Bekijk hier hoe u dit kunt oplossen.
Raam met Palletje: Bekijk hier hoe u dit kunt oplossen.
Raam met zwarte knop: Bekijk hier hoe u dit kunt oplossen.

Mijn kiep-/schuifpui wil niet meer dicht. Wat nu?

Controleert u eerst of de stang onder het kiep-/schuifgedeelte nog vast zit. Dit ziet u aan de buitenkant van uw pui, aan de onderzijde. Onder het schuifgedeelte zit een wielstel in beide hoeken, dat door middel van een stang is verbonden (zie bijgaande foto). Als de stang aan één kant niet meer in het wielstel zit, duwt u de stang in het hulsje van het wielstel, schroeft hem vast met een inbusboutje en sluit de pui in één keer. Als u de pui opnieuw opent is het probleem opgelost. Heeft u het inbusboutje niet meer? Sluit dan de pui nadat u de stang in het hulsje heeft gezet, laat de pui dicht en neem direct contact op met ons. Wij maken dan graag een herstelafspraak. In de tussentijd is uw pui inbraakveiling gesloten,

Mijn HR++-ramen zijn ’s ochtends vaak beslagen. Wat nu?

Hoe gek het ook klinkt, het beslaan van het glas is een bewijs van goede isolatie. U hoeft in dat geval dus geen actie te ondernemen.

Wat doet Knipping terug voor de samenleving?

Niet alleen verbeteren wij continu onze producten met het oog op duurzaamheid en energiebesparing, ook steunen wij elk jaar goede doelen op het gebied van kindergezondheid in onze regio West-Friesland, waarbinnen onze vestigingsplaats Zwaagdijk Oost valt. Ook steunen wij enkele lokale jeugdsportverenigingen.

Bij wie kan ik informatie opvragen voor een scriptie of spreekbeurt over Knipping?

Wij vinden het erg leuk wanneer er interesse komt vanuit leerlingen van basisscholen of middelbare scholen voor onze producten! We helpen dan ook graag met het geven van extra informatie. Voor algemene spreekbeurten kunt u contact opnemen met Sascha Wiering of Diana Komen-Wiering. Wanneer het gaat om spreekbeurten met een meer technisch karakter, neem dan contact op met Hans Wiering of Jacob Wiering. Alle personen zijn bereikbaar via 0229 - 261 295 of via info@knipping.nl.

Kan ik een rondleiding door de fabriek aanvragen?

U kunt in onze Knipping-fabriek een rondleiding krijgen. Wij bieden dit echter alleen aan bij voldoende belangstelling. Ook voor classicale rondleidingen kunt u een aanvraag indienen. HIervoor kunt u contact opnemen met Jacob Wiering (j.wiering@knipping.nl). Graag lezen wij bij uw aanvraag het doel van uw bezoek en uw motivatie, kort en bondig.

Ik wil graag een afspraak maken bij mij thuis. Wie kan ik bellen?

De eerste stap is een vrijblijvend bezoek aan een van onze Knipping-showrooms; daar krijgt u veel van uw vragen al beantwoord. Ook kunnen wij vanuit onze showrooms alvast waardevolle informative voor een nauwkeurige en realistische offerte opstellen. Heeft u na uw showroombezoek interesse in een afspraak bij u thuis neem dan contact op met de Knipping vestiging bij u in de buurt.

Ik ben een journalist. Bij wie kan ik terecht met mijn vragen?

Bij dringende zaken kunt u contact opnemen met Diana Komen-Wiering of Jacob Wiering via 0229 - 261 295.

SHOWROOMS DOOR HEEL NEDERLAND

Meer weten? Download onze brochure!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag vrijblijvend verder! Download hier het inspirerende nieuwe WoonTrends Magazine. Dit is een inspirerend magazine voor onderhoudsarme en energiebesparende kozijnen, deuren, tuindeuren, schuifpuien en dakkapellen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zijn er vragen onbeantwoord? Neem contact met ons op!