Schuifpui vervangen? Krijg het meeste waar voor je geld met deze 3 tips

Gepubliceerd op: 3 juli 2024

Schuifpui vervangen

Een schuifpui is een praktische en stijlvolle manier om je woning te verbinden met de buitenwereld. Maar als je schuifpui aan vervanging toe is, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je het meest voor je geld krijgt. Daarom helpen we bij het maken van de juiste keuzes. 


Schuifpui vervangen? Tip 1: Kies een schuifpui die weinig onderhoud behoeft

Als je jouw schuifpui gaat vervangen kun je kiezen voor meerdere materialen. Zo kun je kiezen voor hout of kunststof. Als jij weinig kosten wilt maken aan je nieuwe schuifpui, nadat je jouw initiële investering gemaakt hebt. Kies dan voor een schuifpui van kunststof. Een schuifpui van kunststof is een relatief onderhoudsvriendelijke oplossing. Deze rot niet, hoef je niet te schilderen en isoleert vaak ontzettend goed. Kunststof kun je met een sopje schoonmaken en dan kun je weer maanden vooruit. Kies je voor hout? Dan moet je vaak weer schilderen, en dat is bij een schuifpui lastiger dan bij kozijnen omdat je meerdere onderdelen hebt die over elkaar heen schuiven. 

Lees ook: Alles over schuifpuien

2. Kies voor een schuifpui met een hoge isolatiewaarde

Een schuifpui met hoge isolatiewaarden kan je helpen om je energierekening te verlagen. Goede isolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat in de winter en dat er minder warmte binnenkomt in de zomer. Dit kan je een besparing opleveren van honderden euro’s per jaar. Belangrijk is om te weten dat een schuifpui een groot glas oppervlakte heeft, dat maakt het het dunste schilletje van de woning. Daarom is isolatie zo belangrijk!

Zoek jij nog inspiratie voor een mooie schuifpui? Bekijk ons moodboard eens! 

3. Kies voor een organisatie die goede garantie biedt

Wanneer je een nieuwe schuifpui laat plaatsen, is het belangrijk om te kiezen voor een organisatie met veel garantie. Zo weet je zeker dat je geen verborgen kosten hebt later. Een goede garantietermijn is minimaal 10 jaar.

Knipping is een specialist in het leveren en plaatsen van kozijnen. Wij hebben jarenlange ervaring en kunnen je helpen om de juiste kozijnen te kiezen voor jouw woning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten:

No Related Posts Found...