Is de Energiebespaarlening aftrekbaar van de belasting?

Gepubliceerd op: 20 september 2018

De Energiebespaarlening betekent meer inkomen (box 1) op papier. Meer inkomen betekent meestal dat u minder geld terugkrijgt van de belasting. Om dit te voorkomen, kunt u in veel gevallen de rente aftrekken van uw inkomsten. Als huiseigenaar kunt u de Energiebespaarlening gebruiken voor duurzame maatregelen, waaronder: kunststof kozijnen, een kunststof dakkapel, een warmptepomp, een zonneboiler, vloerverwarming, een pelletkachel en zonnepanelen. Met één lening mag u meerdere maatregelen financieren.

Uw financiële situatie

Er zijn twee mogelijke situaties. Welke situatie omschrijft uw situatie het beste?

  1. De Energiebespaarlening is mijn eerste lening
  2. Ik heb al een lening of hypotheek en wil de Energiebespaarlening als extra lening

“De Energiebespaarlening is er voor particulieren en bedrijven. U kunt deze lening ook aanvragen voor kunststof kozijnen!”

1. Eerste lening

Is de Energiebespaarlening uw eerste lening? Dan moet u aan drie voorwaarden voldoen:

  1. U gebruikt de Energiebespaarlening voor het verbouwen of onderhouden van uw woning
  2. U lost de Energiebespaarlening binnen 7, 10 of 15 jaar af (afhankelijk van hoogte bedrag)
  3. U lost elk jaar een minimum bedrag af

2. Extra lening

Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor uw eerste lening. Het allerbelangrijkste is dat u de Energiebespaarlening ook echt gebruikt voor energiebesparende maatregelen betreffende uw woning. Energiebespaarlening aanvragen »

Voorwaarden Energiebespaarlening

Leeftijdsgrens

Degene die de Energiebespaarlening aanvraagt, mag niet ouder dan 75 jaar zijn. De kans dat u de hele lening probleemloos kunt aflossen, is dan namelijk klein. Zolang u 75 jaar of jonger bent, kunt u dus gewoon de Energiebespaarlening aanvragen!

De voordelen van een Energiebespaarlening

√ Lagere energierekening
√ Meer wooncomfort
√ Hogere woningwaarde
√ Lage rente
√ Tussentijds boetevrij aflossen

Verklaring installateur / aannemer

De energiebesparende maatregelen moeten voldoen aan de eisen van het Nationaal Energiebespaarfonds. Daarom heeft u een verklaring van een installateur nodig en een offerte met het kostenoverzicht. Als u dit direct met uw aanvraag indient, verloopt het aanvraagproces sneller.

Bij verhuizing

Gaat u verhuizen, maar is uw Energiebespaarlening nog niet helemaal afgelost? Dan blijven de lasten voor u. De nieuwe bewoner profiteert dan van uw investering.

Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR)

Als u al een lening heeft lopen, staat u geregistreerd bij het BKR. Bij aanvraag van de Energiebespaarlening geeft u toestemming om BKR te toetsen. Dit betekent dat zij nakijken of u al registraties van leningen heeft. Zolang deze positief zijn is er niets aan de hand. Is er een negatieve registratie, met andere woorden: een betalingsachterstand? Dan komt u over het algemeen niet in aanmerking voor de Energiebespaarlening.

Energiebespaarlening voor kozijnen

Ook voor Knipping kozijnen kunt u een Energiebespaarlening aanvragen. Kunststof kozijnen met optioneel aluminium schaaldelen bieden u meer wooncomfort, verhogen uw woningwaarde en zorgen voor lagere energiekosten. Energiebespaarlening aanvragen »

Energiebespaarlening aanvragen?

Voldoet u aan de eisen? Vraag dan vandaag nog de Energiebespaarlening aan en start met besparen!

MEER WETEN OVER KOZIJNEN, DEUREN EN DAKKAPELLEN?

Download onze brochure

Volledige naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: