Voordeuren: alles wat je moet weten
voordeuren knipping

Ben jij op zoek naar een nieuwe voordeur voor jouw woning? Dan heb je ongetwijfeld nog een hoop onbeantwoorde vragen. Voor welk materiaal ga je bijvoorbeeld? Welke accessoires zijn er mogelijk op een voordeur? Hoe draagt de voordeur bij aan de isolatie van de woning? Wat kost het en kun je misschien subsidie krijgen? We beantwoorden alle vragen voor je!


Waarom zou je een nieuwe voordeur kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een nieuwe voordeur te kopen. Zo kan een nieuwe voordeur de uitstraling van je huis verbeteren. De voordeur is immers een van de eerste dingen die bezoekers zien wanneer ze bij jouw huis aankomen. Door een nieuwe deur te kiezen die past bij de stijl van jouw huis, kun je de uitstraling van je woning een upgrade geven. Hierdoor wordt niet alleen de waarde van je huis verhoogd, maar kan het ook bijdragen aan een prettige en gastvrije sfeer.

Een tweede reden om een nieuwe voordeur te kopen is vanwege veiligheidsoverwegingen. Een oude of beschadigde voordeur kan inbrekers gemakkelijk toegang bieden tot je huis. Door te kiezen voor een nieuwe deur die is voorzien van hoogwaardig hang- en sluitwerk en andere veiligheidsfuncties, kun je de kans op inbraak aanzienlijk verminderen. Hierdoor kun je niet alleen de veiligheid van jezelf en je gezin verbeteren, maar kun je ook de gemoedsrust hebben dat je huis goed beveiligd is. Lees hierover ook onze blog ‘’Zo kies je een voordeur die inbrekers buiten houdt!’’

Tot slot kan een nieuwe voordeur zorgen voor een verbeterde energie-efficiëntie. Oude of versleten deuren kunnen zorgen voor tocht, wat resulteert in hogere energiekosten en een minder comfortabel thuis. Door te kiezen voor een nieuwe deur die goed geïsoleerd is en voldoet aan de huidige normen op het gebied van energie-efficiëntie, kun je besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van een aangename temperatuur in huis.

voordeuren knipping
voordeuren knipping

Welke materialen worden gebruikt voor het maken van een voordeur?

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt voor het maken van een voordeur. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende materialen:

Houten voordeuren

Hout is een traditioneel en veelgebruikt materiaal voor deuren. Het heeft een natuurlijke uitstraling en kan worden bewerkt om verschillende stijlen en ontwerpen te creëren. Houten deuren zijn over het algemeen goed geïsoleerd en duurzaam, maar vereisen wel enig onderhoud om hun kwaliteit te behouden.

Stalen voordeuren

Stalen deuren zijn sterk, duurzaam en bieden een uitstekende beveiliging. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, zoals glad, geprofileerd of met een houtnerf-effect. Stalen deuren zijn over het algemeen goedkoper dan houten deuren, maar hebben vaak een lagere isolatiewaarde.

Aluminium voordeuren

Aluminium deuren zijn lichtgewicht, sterk en bestand tegen corrosie en roest. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en vereisen weinig onderhoud. Aluminium deuren zijn echter minder isolerend dan houten of stalen deuren.

Het kiezen van het juiste materiaal voor je voordeur hangt af van verschillende factoren, zoals budget, beveiligingsvereisten, isolatiebehoeften, ontwerpvoorkeuren en onderhoudsgemak.

Hoe kies je de juiste stijl voordeur voor jouw woning?

Het kiezen van de juiste stijl voor een voordeur is belangrijk, omdat de deur een belangrijk onderdeel is van de uitstraling van je huis. Hieronder staan drie alinea’s met tips voor het kiezen van een stijl voor een voordeur.

Het is belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis. Kies een deur die past bij de architectuur en stijl van je woning. Als je huis een moderne uitstraling heeft, kies dan voor een deur met een strak en eigentijds ontwerp. Als je huis een meer traditionele uitstraling heeft, kies dan voor een deur met klassieke elementen, zoals sierroosters, panelen en versieringen.

Een tweede factor om te overwegen bij het kiezen van een stijl voor een voordeur is de functionaliteit. Wil je veel natuurlijk licht in je huis, kies dan voor een deur met veel glas. Als je meer privacy wilt, kies dan voor een deur met minder glas of een deur met getint of matglas. Als je huis gevoelig is voor weersinvloeden, kies dan voor een deur die goed bestand is tegen de elementen.

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak en voorkeuren. Kies een deur die past bij jouw persoonlijke stijl en die je mooi vindt. Overweeg elementen zoals kleur, afwerking en decoratieve details om ervoor te zorgen dat de deur een reflectie is van jouw persoonlijke smaak en stijl.

In het kort, bij het kiezen van een stijl voor een voordeur is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis, de functionaliteit en je persoonlijke smaak. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een deur kiezen die past bij de uitstraling van je huis en die voldoet aan jouw functionele en esthetische behoeften.

Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe voordeur? Bekijk eens ons voordeuren moodboard met prachtige foto’s van Knipping voordeuren! 

onderdorpel voordeur accessoires

Kun je een voordeur op maat laten maken?

Ja, het is mogelijk om een voordeur op maat te laten maken. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om een deur op maat te maken, zodat deze perfect past bij de afmetingen en specificaties van je huis. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een afwijkende maat nodig hebt of als je een uniek ontwerp of materiaal wilt gebruiken dat niet beschikbaar is in standaardmaten.

Wat kost een nieuwe voordeur?

We bespraken het al in onze blog ‘’Een nieuwe voordeur, wat kost dat en waar hangt dat van af?’’ maar de kosten voor een nieuwe voordeur kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de afmetingen, de stijl en het niveau van afwerking. Over het algemeen zijn er voordeuren beschikbaar in verschillende prijsklassen, van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Voor een standaard voordeur van een gemiddelde afmeting en gemaakt van bijvoorbeeld hout, kunststof of aluminium, kun je rekening houden met een prijs tussen de €500 en €2.000. Indien je kiest voor extra opties zoals glas-in-lood, panelen, een elektrisch slot of een uniek ontwerp, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Als je op zoek bent naar een exclusieve en op maat gemaakte voordeur van hoogwaardige materialen kunnen de kosten variëren tussen de €2.000 en €10.000 of meer, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en het niveau van afwerking.

Naast de kosten van de deur zelf, moet je ook rekening houden met eventuele kosten voor de installatie en afwerking, zoals het aanpassen van het deurkozijn of het plaatsen van deurbeslag. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren, bijvoorbeeld in onze showroom. 

Voordeuren inspiratie knipping

Kun je subsidie of leningen krijgen voor een nieuwe voordeur?

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor subsidie of een lening voor het kopen van een nieuwe voordeur.

De kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen van Knipping dragen bij aan de verduurzaming van jouw woning. Vaak kom je tijdens een verbouwing daarom in aanmerking voor verschillende subsidies.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kom jij in aanmerking voor subsidie op 5 verschillende isolatiemaatregelen.

Een lening werkt heel anders dan subsidie, waar je bij de ISDE het bedrag niet terug hoeft te betalen moet dat bij een lening natuurlijk wel. Dan komen rentes al snel om de hoek kijken. Gelukkig kun jij je huis verduurzamen met een zeer scherpe rente en goede voorwaarden. In opdracht van de Rijksoverheid is het Nationaal Warmtefonds (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) opgericht in 2013. Dit fonds biedt een energiebespaarlening zonder winstoogmerk.

Voordeuren inspiratie knipping

Waarom zou je kiezen voor een voordeur van Knipping?

Knipping kent een uniek geheim. Wij benutten de beste eigenschappen uit de 2 werelden van kunststof en aluminium. Dat merk je aan de volgende voordelen:

  • De stevigste voordeur ooit

Twee lagen aluminium met daarin een kunststof en isolerend hart: deze solide voordeur is net een kluisdeur.

  • Beter isolerend

Met de kunststof binnenzijde en magnetische afdichting blijven kou, vocht, wind en geluid buiten!

  • Jouw deur blijft mooi, zonder groot onderhoud

Onderhoudsarm en nooit meer verven? Toch oogt je deur altijd als nieuw. Zelfs na 40 jaar.

  • 100% maatwerk

Kies uit elke kleur, vorm en maat: het uiterlijk en mogelijkheden van aluminium zijn eindeloos.

  • Elke stijl is mogelijk

Klassiek, modern, landelijk, industrieel of totaal iets anders? Alles is mogelijk: jouw voordeur maken we op maat.

  • Keuze uit ruim 200 kleuren

Welke kleur je ook wilt, bij Knipping kan het. Wil je graag de binnenzijde een andere kleur dan de buitenkant? Ook dat is mogelijk.

  • Een uitstraling mooier dan hout

Kies uit 3 verschillende structuren: glanzend, mat of een fijnstructuur. Zo ziet jouw voordeur er nóg mooier uit dan hout. Daarbij ook standaard mooi afgewerkt met natuursteen dorpel.

Nog meer redenen lezen over waarom de deuren van Knipping een goede keuze kunnen zijn? Lees dan de blog ‘’Waarom zou ik kiezen voor de voordeuren van Knipping?’’.

Waar kan ik de voordeuren van Knipping bekijken?

Knipping heeft meerdere verkooppunten in Nederland. Zie een overzichtelijke kaart hier. In Zwaagdijk vind je de grootste showroom met een ‘3D experience’. Onze medewerkers kunnen je rondleiden en alles vertellen over de eigenschappen van de voordeuren van Knipping. Wil je nu meer weten over de producten van Knipping? Download dan gerust onze brochure!

Brochure download

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Categorieën: Deuren, Blog