4 Voordelen van Kunststof Schuifpuien met Aluminium

Een mooie schuifpui brengt uw living dichterbij de tuin en de tuin dichterbij de living. Echter is het niet altijd even gemakkelijk om te kiezen uit het enorme aanbod van openslaande deuren, schuifpuien, soorten glas en soorten materiaal. Bij Knipping werken wij met hoogwaardige kunststof schuifpuien, optioneel met een aluminium coating, voor de beste kwaliteit. Wij vertellen graag over de voordelen.

Muuraansluiting cruciaal voor isolatiewaarde schuifpui

U kent het wel. Deuren die niet goed afsluiten, klemmen of tochten. Niets vervelender dan ergens een luchtstroom vandaan voelen komen, maar niet precies weten waar het probleem zit.

Met kunststof schuifpuien van Knipping is dat probleem verleden tijd. In plaats van gebruik te maken van houten of kunststof stelkozijnen plaatsen we onze puien direct tussen de muren aan de spouwlatten. Zonder tussenkomst van een stelkozijn. Vervolgens wordt het geheel afgedicht met een speciaal compressieband en isoleren wij met twee-componenten isolatie schuim. Deze muuraansluiting is cruciaal voor de isolatiewaarde van de pui. Hiermee is een hoogwaardige, tochtvrije, flexibele en eventueel luchtdichte aansluiting gegarandeerd.

Daarnaast kunt u uw schuifpui volledig personaliseren. Door het gebruik van een aluminium coating aan de buitenzijde, kunnen wij elke gewenste vorm leveren. Deze aluminium coating voorzien we van een hoogwaardige poedercoating in meer dan 220 RAL-kleuren. Wilt u een matte finish, of liever glanzend? Of toch met een fijne structuur? Het kan allemaal.

Onderhoudsvrije schuifpuien

Dankzij de aluminium buitenlaag met kleurcoating hoeft u de schuifpuien niet te schuren, te schilderen of anderzijds te onderhouden. Deze buitenlaag is van maritieme kwaliteit en  wordt bij ons zeer zorgvuldig getest met een zout-water-test.

Ook voorzien wij standaard de schuifpui van Tricoat hang- en sluitwerk. Hierdoor kan uw schuifpui goed tegen alle weersomstandigheden en invloeden van buitenaf. Het enige wat u hoeft te doen is tijdens de grote voorjaarsschoonmaak een doekje over de schuifpui te halen om het wintervuil te verwijderen en uw pui is weer als nieuw.

Wat binnen hoort blijft binnen, wat buiten hoort blijft buiten

Het werd al eerder gezegd, maar er is niks vervelender dan op de tocht zitten. Om dit te voorkomen leveren wij de schuifpuien standaard met een extra isolerende afdichting. Hierdoor houdt u de warmte van de verwarming binnen en blijft de tocht buiten.

Daarnaast kunt u kiezen uit tweelaags HR++ of drielaags Tripletherm HR+++ glas en/of warmtewerend glas. Dit warmtewerende glas houdt meer dan 70% van de zonnewarmte tegen. Hierdoor kunt u besparen op rolluiken of airco. Geen taferelen met 30 graden celsius in huis, maar een aangename, constante temperatuur. Daarnaast houdt het glas ook meer UV straling tegen, waardoor meubilair en gordijnen langer mooi blijven.

Naast kwaliteit staat veiligheid voorop

Een schuifpui is mooi, maar is het ook veilig? Of is het juist een open deur voor inbrekers? Onze schuifdeuren niet. Al onze producten zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Onze schuifpuien zijn mooi en veilig, waardoor u geen concessies hoeft te doen. Wilt u meer weten over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Lees dan ook dit artikel.

Naast het Politiekeurmerk bieden wij ook extra beveiligingsmogelijkheden aan, zoals gelaagd veiligheidsglas.

Meer weten?

Bent u enthousiast geworden van de voordelen die kunststof schuifpuien met aluminium coating u kunnen bieden? Kom dan langs bij een van onze showrooms of vraag een brochure aan.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: