Projectbeschrijving

“‘s Zomers is de tuin heerlijk, behalve als het écht warm wordt. Dan loopt de zon vast en wil je naar binnen voor de koelte. Maar dat kon allen als we de hele dag onze gordijnen gesloten hielden. Het resultaat: een donker huis en nog niet kunnen genieten van je tuin.” Aan het woord is Ineke Kok uit Zwaagdijk-Oost.

“Ik baalde zo van dat donkere hok…”

Warmtewerend glas in nieuwe puien

Ineke: “Als we binnen zitten, is de tuin ons heerlijke uitzicht. In de zomer, wanneer de tuin op z’n mooist is, is het soms te heet om buiten te zitten. En om ons huid koel te houden moesten we de hele dag onze gordijnen en ramen dichthouden. Toen we nieuwe schuifpuien wilden, zochten we daarvoor een oplossing. En soms is zo’n oplossing dichter bij dan je denkt: mijn buurvrouw Diana bracht uitkomst.”

Diana Komen van kozijnfabrikant Knipping: “Ineke en ik stonden daarover te praten. Wij kunnen kozijnen en deuren leveren met warmtewerend glas. Dit glas zorgt ervoor dat je huis koel blijft op warme zomerdagen en je de gordijnen niet meer gesloten hoeft te houden. En ‘s winters zorgt het glas er juist voor dat je kunt profiteren van de zonnewarmte.”

“Heerlijk om binnen in het licht te kunnen zitten, terwijl het buiten blafheet is!”

 

Knipping Nostalgische Schuifpui

Hoe werkt het warmtewerend glas?

Hans Wiering jr. legt uit: “Warmtewerend glas werkt aan twee zijden: warmte van buitenaf blijft buiten en warmte in de woning blijft binnen. Daarmee kunt u uw huis het hele jaar door op min of meer constante temperatuur houden, terwijl de kachel een stuk minder vaak zal branden.”

Directeur van Knipping, Jacob Wiering: “Het helpt dus om te besparen, maar het is geen tovermiddel. Je kunt het zien als een aanvulling op andere maatregelen, zoals kierdichte muren, een goed geïsoleerd dak enzovoort.”

Genieten in het licht

Ineke geniet inmiddels van een heerlijk licht en zonnig huis: “Knipping leverde puien met warmtewerend glas die ook precies in de stijl van ons huis passen.” Diana Komen: “Dat komt doordat Knipping puien bestaan uit een kunststof binnenkant met een buitenkant van aluminium. Aluminium kunnen wij in elke vorm maken en in iedere gewenste kleur spuiten. Deze ‘poedercoating’ is van maritieme kwaliteit, waardoor u nooit meer hoeft te schuren en schilderen. Kunststof isoleert daarbij veel beter dan hout of metaal.”

Ineke tenslotte: “Als het nu te warm is, gaan we lekker binnen van het uitzicht op onze tuin genieten. Heerlijk koel en licht. Zo hoort het toch ‘s zomers te zijn?!”

Benieuwd wat Knipping voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan!

Projectdetails

Stijl
Opdrachtgever Familie Kok
Plaats Zwaagdijk-Oost