Projectbeschrijving

Levensloopbestendig wonen aan de Dijk? Het kan. De familie Schilder bouwde haar twee nieuwe huizen en de nieuwe bedrijfsruimte zodanig dat ze er hun hele leven kunnen blijven wonen. “Ik heb zo’n hekel aan die uitdrukking van dei zes plankjes, maar met onze huizen zou het wel kunnen”, aldus Griet Schilder, die samen met man Cees en de aangetrouwde familie Schokker de huizen alweer drie jaar bewoont.

Levensloopbestendig wonen

Cees Schilder: “Toen wij plannen voor de bouw maakten, hadden we er nog nooit van gehoord. Wel zeiden Griet en ik tegen elkaar dat het toch heel mooi zou zijn als we ons hele leven lang aan de Dijk kunnen wonen. Zowel onze aannemer als kozijnen-fabrikant Knipping adviseerden ons om de huizen levensloopbestendig te maken. We zijn nu nog zo kwiek als wat, maar er komt een dag dat je dat niet meer bent. En dan moet je voorbereid zijn.”

Volgens het Kenniscentrum Wonen-Zorg betekent dit: het overkoepelende begrip voor woningen die geschikt zijn of eenvoudig geschikt te maken zijn voor bewoning tot op hoge leeftijd, ook in geval van fysieke handicaps of chronische ziekten. Denk hierbij aan zogenaamde nultredenwoningen zonde trappen, met extra brede rollator- en rolstoelvriendelijke deuren, met alle bedieningen, schakelaars en stopcontacten op heuphoogte, met extra ruimte voor 24-uursverzorging, die ook in de buurt is, met aangepaste was- en toiletgelegenheden etc.

Knipping Kozijnen Classic

Levensloopbestendige kozijnen en deuren?

Griet: “Knipping’s boerendeur is daarvan een voorbeeld. Dat is een deur die uit een apart te openen bovenhelft en onderhelft bestaat. Die is uitgerust met een tochtvrije magnetische dorpelsluiting, waardoor je een vlakke onderdorpel kunt leggen. Handig als je ooit aan de rollator of in een rolstoel gaat. Bovendien kan deze deur op maar liefst negen punten vergrendeld worden. Hij is dus niet allen heel gebruikersvriendelijk, maar in gesloten toestand ook super veilig.”

De levensloopbestendigheid van de Knipping-producten komt ook tot uiting in het onderhoudsvrije karakter en de hoge isolatiewaarde. Knipping-directeur Jacob Wiering: “Doordat we een kunststof basis combineren met schaaldelen uit gepoedercoat aluminium kunnen we isolatiewaarden tot het niveau van Passiefhuizen combineren met een klassiek uiterlijk. Het poedercoaten doen we op maritiem kwaliteitsniveau. Dat maakt dat onze producten volledig onderhoudsvrij zijn en er na 30 jaar nog zo goed als nieuw uitzien.” Cees tenslotte: “Onze huizen zijn nu zo gebouwd dat we aan de Dijk kunnen blijven wonen tot we heel oud zijn. Volendam Forever dus. We zouden niet anders willen.”

Benieuwd wat Knipping voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan!

Projectdetails

Stijl
Opdrachtgever Familie Schilder
Plaats Volendam