Projectbeschrijving

De familie Smit woont in een halve stolp met een nagenoeg onbeperkt uitzicht achter. ‘s Zomers geniet de familie daarvan op het terras. ‘s Winters werd dit grotendeels teniet gedaan door de kleine vensters. Een vierdelige, kamerbrede en toch ultragoed isolerende schuifpui bracht uitkomst.

Licht en zicht

Noord-Holland staat bekend om zijn licht en uitzicht. “Des te jammer dat we een groot deel van het jaar dat licht en dat zicht niet ten volle in huis hadden. Wind en water houden je hier een groot deel van het jaar binnen.” aldus Kitty Smit. “En dan kun je nog zo’n grote kamer hebben, maar dan voel je je gewoon opgesloten. Mijn vriend Hans kwam met een oplossing: een kamerbrede schuifpui. Ik kon mijn ogen niet geloven toen hij me de folder voorlegde. En mijn oren niet toen hij me vertelde dat zo’n pui beter isoleert dan onze ramen en muren destijds bij elkaar. In 2010 hebben we Knipping opdracht gegeven die pui te installeren: een vierdelige schuifpui, kamerbreed en kamerhoog, met drielaags warmtewerend glas, in de stijl van het huis en onderhoudsvrij!”

Kitty: “Toen de pui erin zat leek het net of onze kamer drie keer zo groot geworden was. Ik had in het begin echt het idee dat ik buiten zat, zoveel extra licht viel er binnen. Alleen uit de temperatuur bleek dat ik binnen zat. Zelfs als de wind pal op de pui staat, hoor je binnen nauwelijks iets. En met het warmtewerende glas geniet je van de zon zonder er in weg te smelten. Heerlijk: alsof we het hele jaar door buiten zitten…”

 

Knipping kunststof kozijnen en dakkapellen

Isolatie

“Zo’n glasoppervlak van 15 m² betekende vast veel windlawaai en stookkosten”, bekende Hans zijn eerste oordeel. “Echter, de Knipping-pui bestaat uit een staalvrij frame met glasvezel, schuimisolatie en een tweemaal zo groot aantal isolatiekamers als een staalhoudend frame. Dat alles isoleert zo goed dat zelfs Passiefhuizen en Energie-nul woningen ermee worden uitgerust.

Bovendien combineert Knipping dit frame met een buitenlaag van gepoedercoat aluminium, waardoor de pui in elke vorm en kleur kan worden uitgevoerd en er na 30 jaar nog als nieuw uitziet. Wij kozen onze pui in Nostalgie-uitvoering in off-white met grachtengroen. Als je niet beter weet, denk je echt dat hier zo’n loodzware houten schuifpui in zit, zo echt ziet ‘ie eruit. Totdat je ‘m openmaakt: je bedient ‘m met je pink, zo licht loop die pui!”.

Benieuwd wat Knipping voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan!

Projectdetails

Stijl
Opdrachtgever Familie Smit
Plaats Hauwert