Optimale raamventilatie met een ventilatierooster

Ventileren in huis

Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. De huizen van tegenwoordig zijn echter meestal kierdicht. Prettig voor het comfort, maar minder goed voor de ventilatie. Ventilatie van uw woning is belangrijk. Het zorgt ervoor dat het vocht uit huis verdwijnt en uw huis een gezonde verblijfplaats is. Zonder schimmel en vocht en met genoeg zuurstof. Met ventilatieroosters of ramen met inbraakveilige kierstand kunt u veilig ventileren in huis.

“Een ventilatierooster voorkomt schimmel en vocht in huis.”

Ventilatierooster boven uw raam

Een ventilatierooster in uw kozijn, of aan de bovenzijde van uw raam, is een oplossing die weinig onderhoud behoeft. Ook hebben kunststof kozijnen vaak een kierstand, waardoor u veilig kunt ventileren. Dit kunt u toepassen in alle ruimtes die zich aan de buitenzijde van uw huis bevinden: in de badkamer voor het vocht, in de keuken voor de etensgeuren, in de garage tegen de muffe lucht en in het toilet voor een frisse omgeving. En niet te vergeten: in uw woonkamer. Het enige wat u hoeft te doen is het ventilatierooster af en toe schoonmaken. Bij een kunststof raam met kierstand heeft u niet eens een rooster om schoon te maken. Zo blijft de ventilatie optimaal.

Hoe kunt u een ventilatierooster het beste schoonmaken?

Als ventilatieroosters niet schoon zijn, is het effect averechts. Het vuil verstopt de gaatjes en waait soms zelfs mee naar binnen. Daarom is het belangrijk deze ventilatieroosters regelmatig schoon te maken. Schroef of klik voor grondige reiniging de roosters van de muur. Laat ze in een sopje weken en maak ze vervolgens met een vochtige doek helemaal schoon. Vaak zit er in een rooster een filter, laat ook deze weken in een sopje zodat alle vuilresten verdwijnen. Ventilatieschuiven in het raam kunt u schoonmaken met de stofzuiger.

“Vuil verstopt de gaatjes van uw rooster, waardoor u het rooster regelmatig moet schoonmaken.”

Uw ventilatierooster vervangen

Is uw ventilatierooster stuk, te vervuild en dus toe aan vervanging? U kunt ervoor kiezen om een nieuwe ventilatierooster te halen bij de bij Gamma. U kiest dan wel voor bouwmarkt kwaliteit en u moet het rooster zelf vervangen. Als u ervoor kiest om uw ventilatierooster te laten vervangen door een specialist, weet u zeker dat u geen tocht op de verkeerde plekken krijgt.

Zelf ervaren?

Meteen uw hele raam vervangen inclusief veilige ventilatie middels kierstand? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.
Bezoek onze showroom »

Meer informatie?

Meer informatie over de ventilatiemogelijkheden? In onze brochure vindt u alle informatie over onze kozijnen.

Categorieën: Accessoires

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: