14 december 2018
DSC00018

Hoe houdt u in de winter de kou buiten de deur?

De winter is nu toch echt in aantocht. Dagen zijn korter en de nachtvorst treed weer op. Winterjassen, sjaals en mutsen komen weer van zolder, maar wat doet u eigenlijk om de warmte van uw huis binnen te houden?

Een goed begin is het halve werk

Over het algemeen worden huizen goed geïsoleerd. Zeker de nieuwere huizen worden gebouwd met de laatste isolatietechnieken.

 

Toch is het verstandig om goed te kijken naar de basis van de isolatie in uw woning. Vooral in ruimtes die minder vaak gebruikt worden of niet geheel afgewerkt zijn kan de winterkou voor overlast zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zolders en vlieringen of ruimtes voor witgoed. De wind hoeft maar even verkeerd te staan en een akelige koude luchtstroom is voelbaar.

Deuren en ramen gesloten

De meeste warmte gaat echter verloren door ramen en deuren. Kieren en spleten zorgen voor een natuurlijke ventilatie in huis, maar onttrekken ook warmte aan uw huis. Dit resulteert weer in hogere stookkosten. Bij Knipping vinden wij het ook belangrijk dat het binnen in huis aangenaam vertoeven is. Daarom zijn al onze producten volledig isolerend, zowel qua temperatuur als qua geluid.

 

Zo zijn onze voordeurpanelen gemaakt van de combinatie kunststof en aluminium, standaard dubbel vleugeloverdekkend en voorzien van drielaags veiligheidsglas. Kunststof is een van de beste isolatiematerialen en met de juiste montage heeft u een perfect geïsoleerde buitendeur.

 

Ook onze dakkapellen en kozijnen worden gemaakt van kunststof en aluminium. Dit zorgt naast isolatie ook voor stevigheid. Bovendien geven aluminium schaaldelen op uw kozijn en dakkapel de juiste uitstraling die past bij uw huis. Mooi en functioneel!

De puntjes op de i

Naast de grotere ingrepen, kunt u ook met accessoires en kleine trucjes de isolatie van uw huis verbeteren.

  • Naast ramen en deuren zorgen ook brievenbussen voor veel afvoer van warme lucht. Deze kunt u isoleren met speciale tochtstrips.
  • Gordijnen zijn misschien wel de bekendste truc voor het isoleren van een huis. Zorg er wel voor dat de gordijnen niet voor de radiatoren hangen. Dit werkt averechts.
  • Deel uw huis strategisch in. Banken en andere zware meubelen voor radiatoren plaatsen is niet bevorderlijk voor het verwarmen van uw huis.
  • Vloerkleden kunnen koude wintervloeren een stuk aangenamer maken

Meer weten?

Bent u enthousiast geworden van de voordelen die kunststof schuifpuien met aluminium coating u kunnen bieden? Kom dan langs bij een van onze showrooms of vraag een brochure aan.