19 februari 2020
dakkapel zwart kunststof aluminium industrieel

Zwarte kunststof kozijnen: binnen en buiten

Zwarte kozijnen: geen afleiding voor uw uitzicht

Zwarte kozijnen zijn hip. Niet alleen in woningen maar ook in kantoorpanden. Ze passen perfect bij een industriële minimalistische inrichting. Het is echter belangrijk dat u voor zwarte kozijnen kiest omdat u ze mooi vindt. Niet omdat het een trend is of omdat anderen het ook doen.

Het grootste voordeel van zwarte kozijnen is dat ze niet opvallen. Ze lijken namelijk op schaduwlijnen, waardoor de focus daar niet heen gaat. Als u een mooi uitzicht heeft als u uit uw raam kijkt, zijn zwarte kozijnen dus zeker een goed idee.

Dat is ook de reden dat veel mensen de voorkeur hebben voor een zwarte telefoon, tv-scherm of computerscherm: je focus verplaatst naar het relevante gedeelte.

Twee verschillende kleuren met inside color

Wilt u een andere kleur aan de binnenzijde dan aan de buitenzijde van uw kozijn? Dan is inside color een goede optie. Dit is natlak aan de binnenzijde van het kozijn. Deze lak heeft een fijnstructuur en veel mogelijke kleuren.

Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Dat maakt de binnenkant nog mooier.

Zwarte of donkere buitendeuren

Ook bij uw buitendeur(en) kunt u kiezen voor een andere kleur binnen dan buiten. De kunststof basis garandeert een hoge isolatiewaarde, de aluminium schaaldelen buiten zorgen voor een grote ontwerpvrijheid.

Het is zelfs mogelijk een aluminium sierrooster of ornamenten op de deur te plaatsen. 100% naar uw smaak en in de stijl van uw woning.

Voorbeelden van donkere RAL-kleuren

Dankzij de aluminium schaaldelen aan de buitenzijde van Knipping kozijnen en deuren is het mogelijk alle RAL-kleuren te leveren. We voorzien de schaaldelen van een poedercoating die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Dit biedt twee grote voordelen: nooit meer schilderen en minimaal schoonmaken!

We hebben de meest gangbare kleuren voor donkere kozijnen en deuren voor u op een rijtje gezet:

RAL 3005 - Wijnrood_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Wijnrood
(RAL 3005)

RAL 5004 - Zwartblauw_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Zwartblauw
(RAL 5004)

RAL 5011 - Staalblauw_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Staalblauw
(RAL 5011)

RAL 6009 - Dennegroen_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Dennegroen
(RAL 6009)

Grachtengroen_Monumentengroen_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Grachtengroen /
Monumentengroen

RAL 7016 - Antracietgrijs_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Antracietgrijs
(RAL 7016)

RAL 7021 - Zwartgrijs_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Zwartgrijs
(RAL 7021)

RAL 7039 - Kwartsgrijs_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Kwartsgrijs
(RAL 7039)

RAL 7043 - Verkeersgrijs_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Verkeersgrijs
(RAL 7043)

RAL 9005 - Diepzwart_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Diepzwart
(RAL 9005)

RAL 9011 - Grafietzwart_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Grafietzwart
(RAL 9011)

RAL 9017 - Verkeerszwart_Kunststof_Kozijnen_Knipping

Verkeerszwart
(RAL 9017)

NIEUWE KOZIJNEN?

Leer alles over materiaal, stijl, kleurgebruik en financieringen in ons gratis eBook.

Donkere kozijnen hebben één nadeel

Donkere kleuren absorberen licht en warmte. Donkere kozijnen kunnen ‘s zomers dus erg warm worden. Als u kiest voor donkere kozijnen of deuren is het dus verstandig hier goed bij stil te staan. Zeker als het om de zuid- of westkant van uw woning gaat.

Knipping heeft de oplossing

Omdat de basis van Knipping kozijnen en buitendeuren echter bestaat uit wit of crème kunststof, geleid deze de warmte minimaal. Dankzij deze hoge isolatiewaarde merkt u niets van de warmte die van buiten komt.

Kunststof (in een donkere kleur) kan zacht worden bij hoge temperaturen. De aluminium schaaldelen van Knipping aan de buitenzijde zorgen er echter voor dat de kozijnen niet vervormen. De warmte heeft namelijk geen invloed op aluminium.

Zwarte kunststof kozijnen met aluminium schaaldelen iets voor u?

Kiest u voor zwarte kozijnen van Knipping? Dan heeft u aan de buitenzijde keuze uit 5 kozijnmodellen en 3 coatingstructuren (glans, mat of fijnstructuur). Aan de binnenzijde kunt u kiezen voor inside color: een natlak met fijnstructuur in vele kleuren, ook in de kleur zwart!

Het lijkt jaar in jaar uit alsof de schilder net is langs geweest!

Meer informatie over donkere of zwarte kozijnen van Knipping? Lees meer over onze kozijnen of download ons Woontrends Magazine.

ALLES WETEN OVER KOZIJNEN?

Leer alles over de aanschaf van kozijnen in ons gratis eBook.

Nieuwe kozijnen kopen. Niet eenvoudig, want je moet veel keuzes maken. Stijl, budget en kosten, materiaal, financiering (zoals via de hypotheek of subsidies)...

Je staat er misschien niet bij stil, maar zo eenvoudig is het niet.

Om jou op weg te helpen, vertellen we je graag meer over alles wat met Kozijnen te maken heeft. Zo onafhankelijk mogelijk: gewoon, om jou goed te informeren en te helpen bij een perfecte keuze. Zo doen wij dat, bij Knipping.