20 september 2022
Geen rente voor mensen met kleinere portemonnee die huis willen verduurzamen

Besparen op de energierekening? Verduurzaam je huis nu zonder rente!

Je huis verduurzamen, dat willen we tegenwoordig allemaal wel. Helemaal als de investeringen in het huis zich makkelijk terug weten te verdienen, en daarvoor wil je graag zo min mogelijk rente op een eventuele lening betalen. Voor een deel van de Nederlandse huishoudens wordt het verduurzamen van het huis, om er zo een lagere energierekening op na te houden, vanaf november wel erg aantrekkelijk.


Vanaf 1 november 2022 is het mogelijk om gebruik te maken van een nieuwe variant van de Energiebespaarlening. Terwijl de meeste rentes overal hard oplopen, biedt de Rijksoverheid deze lening tegen een rente van maar liefst 0% aan. Dat klinkt als gratis geld. Je moet er alleen wel voor in aanmerking komen.

Ik wil mijn huis verduurzamen, maar hoe kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening zonder rente?

Op de website van de rijksoverheid valt te lezen: ‘’Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met 0% rente is 1 van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen.’’

Minister De Jonge geeft daarnaast aan: “We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen. Zeker omdat je het kan combineren met andere maatregelen om verduurzaming goedkoper en simpeler te maken.”

lagere energierekening knipping

”Het Warmtefonds is een initiatief van de Rijksoverheid. Kredietverstrekkers zoals banken nemen deel in de financiering van het fonds. De afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een fonds dat de verduurzaming van woningen van eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaars op grote schaal stimuleert. Het fonds helpt deze doelgroepen aan laagdrempelige financieringsmogelijkheden.

De verlaagde rente voor mensen die per jaar minder dan € 45.014 per jaar verdienen, blijft in ieder geval 2 jaar. Daarna wordt geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Voor de rente voor andere woningeigenaren gelden de normale mogelijkheden voor fiscale aftrek van de inkomstenbelasting.”

Kom jij niet in aanmerking voor de 0%-rente? Geen nood, de Energiebespaarlening is alsnog voor jou beschikbaar. Wel tegen een ander rentetarief. Wil je actuele tarieven bekijken? Dat doe je via pagina Actuele rentetarieven, van het Warmtefonds, of lees er meer over op onze eigen financieringenpagina.

Kan ik de Energiebespaarlening ook gebruiken voor de producten van Knipping?

Je kunt je huis ontzettend goed verduurzamen met de kozijnen, deuren en schuifpuien van Knipping. Daarom kun je ook aanspraak maken op deze lening bij jouw aankopen bij Knipping. Lees bijvoorbeeld hoe Femke haar energierekening tot wel 50% wist te verlagen dankzij kozijnen en deuren van Knipping. Wil jij meer weten over de Energiebespaarlening en hoe ook jou energierekening tot wel 50% verlaagd kan worden? Maak dan gerust een showroomafspraak!

Showroombezoek

  • DD dash MM dash JJJJ