09 mei 2019
Windenergie duurzaam wonen

De voordelen van duurzaam wonen

Steeds meer mensen zien de voordelen van duurzaam wonen. Duurzaam wonen wordt niet alleen toegankelijker, maar ook voordeliger. Onder meer dankzij duurzamere materialen, efficiënter productiewerk en concurrerende prijzen. Ook kan de Energiebespaarlening helpen bij het verduurzamen van uw woning. Wat kan investering in de duurzaamheid van uw woning u opleveren?

De voordelen op een rijtje

1. Bespaar energie (en dus geld)

Dankzij investering in uw woning ziet u gegarandeerd uw energierekening dalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om energie te besparen met duurzame investeringen:

 1. Zonnepanelen: In 10 jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar minder zuinig huis (label C of lager) oplopen tot duizenden euro’s.
 2. Zonneboiler: Per collector + zonneboiler kunt u tot 100 m³ aardgas besparen per jaar. Met de huidige gasprijs (€0,67 per m³) betekent dat al snel €67,- minder per jaar!
 3. Warmtepomp: Behaal een rendement van meer dan 400%. Daardoor bespaart u gemiddeld €300,- per jaar als u het vergelijkt met een HR-ketel.
 4. Isolatiemateriaal: Hoe groter de woning en hoe rigoureuzer de isolatie, hoe meer u absoluut bespaart. U kunt denken aan een besparing van minimaal €160,- per jaar en maximaal €1000,- per jaar.
 5. Windenergie: Momenteel is windenergie nog relatief duur als we het vergelijken met de energie uit gas of kolen. Als u echter alle maatschappelijke kosten (milieuvervuiling en reinigen drinkwater) van de vervuiling van fossiele brandstoffen zouden worden doorberekend, dan is windenergie al concurrerend.
 6. Gevelelementen: Als u op dit moment houten kozijnen met dubbelglas heeft en overstapt naar kunststof kozijnen met HR++- of HR+++-glas, kunt u rond de €1000,- per jaar besparen op stookkosten.

Meer informatie over het energiezuiniger maken van uw woning? Lees ons blogartikel over het verduurzamen van uw woning ≫

2. Woon comfortabeler

Dankzij goed isolatiemateriaal en isolerende gevelelementen woont u een stuk comfortabeler. Zowel qua temperatuur als qua geluid.

 • De temperatuur blijft meer constant, waardoor het comfortabeler aanvoelt. Ook is de afdichting veel beter, waardoor de kans op tocht nihil is.
  • Als u ook nog kiest voor warmtewerend glas profiteert u ook ‘s zomers van optimaal comfort. Warmtewerend glas werkt letterlijk twee kanten op: het houdt 72% van de zonnewarmte buiten en de 28% die binnenkomt is juist comfortabel.
 • Het geluid blijft beter buiten de deur. Zo heeft u bijvoorbeeld geen last van langsrazend verkeer of de grasmaaier van de buurman.

Een aantal isolatiematerialen dragen daaraan bij:

 • Purschuim: Misschien wel het grootste voordeel van PUR-schuim is de nauwkeurigheid. Het schuim vult immers alle hoekjes en kantjes op. Ook is de prijs aantrekkelijk.
 • Isolatiekorrels: Erg handig voor het opvullen van spouwmuren en kruipruimtes. Een hele snelle oplossing en niet zo arbeidsintensief.
 • Isolatiefolie: Is drie tot vijf keer dunner dan traditionele isolatievormen, maar geeft hetzelfde en vaak nog beter resultaat. Isolatiefolie is snel en eenvoudig te monteren.

Ook kunnen isolerende bouwmaterialen uw wooncomfort een stuk verhogen:

Al met al zorgt de combinatie van kunststof en aluminium voor enorm hoge isolatie, veiligheid en daardoor een duurzame, energiebesparende woning. Als u op dit moment houten kozijnen met dubbelglas heeft en overstapt naar kunststof kozijnen met HR++- of HR+++-glas, kunt u rond de €1000,- per jaar besparen op stookkosten. Deze berekening is gebaseerd op een vrijstaande woning met aardgas.

3. Goed voor het milieu

Naast alle voordelen die het u biedt, draagt u ook bij aan een beter milieu. Doordat de woning steeds meer richting een Passiefhuis gaat, is het steeds meer ‘zelfvoorzienend’ in zijn warmtevoorziening. Dit leidt voor u tot lagere stookkosten en een constante temperatuur. Voor het milieu betekent dit zuiverdere lucht dankzij minder uitstoot en vervuiling door stoken.

Weten wat duurzame bouwmaterialen voor u kunnen betekenen?

Huizenbezitters die energiebesparende maatregelen nemen kunnen tot en met 2020 ISDE subsidie krijgen. Ook kunt u in aanmerking komen voor de Energiebespaarlening. Hiermee kunt u energiebesparende maatregelen voor uw woning financieren.

Kom vrijblijvend naar de showroom!

In onze showroom leggen we u graag meer uit over deze unieke combinatie onder het genot van een kop koffie. Daarnaast voelt u zelf hoe gemakkelijk onze producten te hanteren zijn.