Wat is Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Dankzij deze maatregelen kost het meer tijd voor een inbreker om binnen te komen. Het grootste voordeel van dit certificaat is dat u bij veel verzekeraars korting krijgt op uw inboedelverzekering!

Heb ik Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Wilt u zeker weten dat u voldoet aan de eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan kunt u het beste een PKVW-expert inschakelen. Deze weet precies waar hij naar moet kijken en kan u adviseren over wat er nog moet gebeuren om aan het certificaat te voldoen. In het kort zijn dit de eisen:

 • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels
 • Goede verlichting bij alle buitendeuren
 • Vanuit de hal zien of iemand voor de deur staat
 • Rookmelders op iedere verdieping en op de juiste plek

“Dankzij het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgt u bij veel verzekeraars korting op uw inboedelverzekering!”

Alle producten van Knipping hebben het PKVW-certificaat

Bent u van plan nieuwe deuren of kozijnen aan te schaffen? En wilt u zeker weten dat u voldoet aan het PKVW? Dan koopt u uw producten bij Knipping. Alle producten van Knipping zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een duurzame investering en korting op uw inboedelverzekering!

Offerte aanvragen »

Hoe krijg je Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Hieronder leest u hoe uw woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan krijgen. De stappen die u moet ondernemen, zijn anders voor nieuwbouwwoningen dan voor bestaande woningen.

Nieuwbouw of bestaande bouw

Een bestaande woning is elke woning die langer dan twee jaar geleden is opgeleverd. Hiervoor gelden andere eisen dan voor nieuwbouwwoningen. Dit is een woning die korter dan twee jaar geleden is opgeleverd.

Voor een bestaande woning zijn dit in het kort de stappen:

 1. Een expert komt langs en brengt een offerte uit met verbeterpunten
 2. De expert (of uzelf) voert de verbeteringen uit
 3. Na controle en goedkeuring ontvangt u het PKVW-certificaat Beveiligde Woning
 4. Nu kunt u premiekorting krijgen op uw inboedelverzekering

Voor nieuwbouwwoningen is dit anders. Daarvoor zijn drie mogelijkheden. In alle gevallen schakelt u zelf een inspectie-instelling in:

 1. Eigen woning op vrije kavel: hieraan zijn kosten verbonden
 2. Woningbouwproject: als alles voldoet, ontvangt u het certificaat
 3. Via aannemer/ gemeente/ projectontwikkelaar: indien nog niet verkregen, alsnog aanvragen

De kosten van een PKVW-certificaat

Dit is afhankelijk van hoeveel stappen u moet nemen om aan het certificaat te voldoen. Als na inspectie blijkt dat alles in orde is, hoeft u alleen de inspectiekosten te betalen. In andere gevallen betaalt u kosten voor het hang- en sluitwerk en montagekosten. De kosten hiervan verschillen per PKVW-bedrijf.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de inbraakveilige producten van Knipping? Of weten wat een product met Politiekeurmerk Veilig Wonen bij Knipping kost? Download onze brochure of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: