In de zomer zijn er in Nederland altijd wel een paar weken dat het aardig warm is. Dan houdt u de warmte liever buiten, zodat het in huis lekker koel blijft. Hoe zorgt u voor een koel huis zonder er de hele dag mee bezig te hoeven zijn? Wij zetten verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje.
Warmtewerend glas
Bij warmtewerend, of zonwerend, glas is een coating tussen het glas geplaatst. Deze coating houdt 72% van de zonnewarmte buiten zonder de lichtval te beïnvloeden. De 28% die wel binnenkomt, zorgt voor een comfortabel klimaat in huis – het hele jaar door.
Warmtewerend glas:
- Maakt zonwering overbodig
- Is toepasbaar op alle glassoorten
- Is te combineren met raamdecoratie
Profiteer tijdelijk van onze warmtewerend glas actie! ≫
Isolerende gevelelementen
Als u zowel ‘s zomers als ‘s winters wilt genieten van een comfortabel binnenklimaat, is het raadzaam ook uw gevelbekleding (kozijnen, deuren, dakkapellen) aan te pakken. De meeste woningen die voor 2000 zijn gebouwd, hebben houten kozijnen.
Houten kozijnen hebben gemiddeld een U-waarde van 2,4. Bij kunststof kozijnen is de U-waarde gemiddeld 1,8. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatie. Kunststof isoleert dus beter dan hout.
Het voordeel van kunststof gevelbekleding tegenover houten gevelbekleding:
- Betere isolatie: sluit naadloos en geleidt geen kou of warmte
- Zo goed als onderhoudsvrij: nooit meer schilderen, alleen af en toe schoonmaken
- Inbraakveilig: inbrekers krijgen geen speld tussen de muur en het raamkozijn.
In de loop der jaren hebben wij ons hele huis voorzien van kunststof gevelbekleding en kozijnen met aluminium schaaldelen aan de buitenzijde. Wij wonen in een vrijstaand huis, maar hebben slechts het energieverbruik van een appartement.
– Diana Komen-Wiering, Knipping
Bij kunststof gevelbekleding kunt u denken aan onderstaande producten:
- Kunststof kozijnen: super isolerend en ook nog eens inbraakveilig.
- Kunststof deuren: sluit naadloos en houdt vocht en tocht buiten.
- Kunststof dakkapellen: 25% meer licht en stahoogte en houdt warmte buiten.
- Kunststof schuifpuien: profiteer van extra warmtewering in combinatie met warmtewerend glas.
- Kunststof tuindeuren: houdt warmte buiten dankzij magnetische onderdorpel.
Zonwering
Soms kan het voor het gevoel van koelte prettig zijn om ook het zonlicht te weren. Als u warmtewerend glas heeft laten plaatsen, is zonwering tegen de warmte in principe echter overbodig.
Rolluiken
Voorheen koos men vaak voor rolluiken om twee redenen:
- Zonwering
- Inbraakveiligheid
Met de komst van warmtewerend veiligheidsglas is dit laatste ook overbodig geworden. Tussen de glazen platen wordt een folie geplaatst die het glas bij elkaar houdt wanneer dit stuk gaat. Dit maakt het voor inbrekers een stuk lastiger, al dan niet onmogelijk, om in te breken door het ingooien van een ruit.
Ons advies?
Dat is natuurlijk afhankelijk van wat u wilt bereiken. Als u het echt puur doet om zonnewarmte te weren, volstaat warmtewerend glas. Meestal is het voldoende om warmtewerend glas aan de ‘warmste kant’ van het huis te plaatsen. De zonkant.
Wilt u er echter het hele jaar comfortabel bij zitten en ook ‘s winters energie besparen? Dat is het zeker interessant om eens naar kunststof gevelbekleding te kijken. Bezoek vrijblijvend onze showroom of vraag direct een offerte aan.
Nog meer lezen?
Gerelateerde berichten:
Hoe kun je jouw energierekening naar beneden brengen? Krijg een tot wel 50% lagere energierekening dankzij de producten van Knipping!
Dankzij de aluminium schaaldelen aan de buitenzijde van Knipping kozijnen en deuren is het mogelijk alle RAL-kleuren te leveren. […]
Ga voor een lagere energierekening dankzij de producten van Knipping. Kom erachter wat Knipping voor jouw energierekening kan betekenen.