Nooit meer kozijnen schilderen? Kies voor onderhoudsvrij

Heeft u een (vrijstaande) woning met twee of meer etages en houten kozijnen? Dan is het een hele klus om alle raamkozijnen en deurkozijnen eens in de paar jaar opnieuw te schilderen. En dat doet u waarschijnlijk steeds in dezelfde kleur.

De kosten voor kwaliteitsverf en/of voor een schilder lopen al snel op. Wat maakt dat het een vaste kostenpost wordt. Wilt u ook geld en tijd besparen aan onderhoud? Maar wel kozijnen compleet in de stijl van uw woning? Dan zijn kunststof kozijnen met aluminium schaaldelen een goed alternatief.

Binnen en buiten schilderen

Met houten kozijnen op zich is niets mis. Ze isoleren prima, zijn makkelijk aan te passen naar eigen smaak en makkelijk te repareren.

Het nadeel is echter dat houten kozijnen vrij onderhoudsintensief zijn. Hout kan gaan rotten. En het is iedere zoveel jaar weer tijd voor een schilderbeurt. Daarnaast moet u voordat u gaat schilderen de kozijnen eerst schuren.

Een terugkerende klus

Afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de kwaliteit van het schilderwerk, moet u kozijnen buiten iedere 5-7 jaar opnieuw schilderen. Als u aan de kust woont is dit zelfs iedere 3-4 jaar. Voor kozijnen binnen is het iets minder vaak nodig. Factoren zoals roken en vocht in huis hebben hier invloed op.

Zelf doen of uitbesteden?

Kunt u zelf aardig overweg met een kwast? Dan zijn de enige kosten een goede pot verf, schilderstape, een kwast en een roller. Om u een indicatie te geven: goede kozijnverf kost al gauw €50,- per liter. Daarmee kunt u ongeveer 10 m² schilderen. De overige artikelen komen bij elkaar uit op ongeveer €20,- euro.

Hoe bereken ik het aantal m² van mijn kozijnen?

Door de totale lengte van het kozijn te vermenigvuldigen met de diepte van het kozijn. Stel: uw raamkozijn is 3 meter hoog, 2 meter breed en 10 centimeter diep. Dan heeft uw kozijn een totale omtrek van 3+3+2+2 = 10 meter. 10 x 0,1 = 1 m² per kant (binnen en buiten).

Als u het uitbesteed, komt daar nog het uurtarief van de schilder bij. Dit is tussen de €40,- en €50,- per uur. Voor een gemiddelde woning (tussenwoning) kost schilderen tussen de €3000,- en €6000,-. Voor een vrijstaande woning kan dit zelfs meer de €10.000,- zijn.

Ook het schilderen van een dakkapel kost al gauw €1000,- euro. Daarbij zit een schilder vaak niet te trappelen om een dak op de klimmen. Daardoor zal hij zijn prijs zeker niet aan de ‘voordelige’ kant afronden.

Tijdsintensieve klus

Naast de kosten, is het vaak ook een tijdsintensieve klus. Ziet u er zelf ook niet altijd tegenop? En als u het uitbesteedt, heeft u vaak ook een week lang een schilder in en om huis lopen.

Onderhoudsvrij alternatief: kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een goed alternatief voor houten kozijnen. De kosten die u normaal kwijt bent aan schilderen, investeert u nu in een duurzaam en onderhoudsvrij alternatief. Op de lange termijn bent u voordeliger uit.

 • Nooit meer schilderen
 • Hoge isolatiewaarde
 • Levensduur van meer dan 50 jaar
 • Inbraakveiliger dan houten kozijnen (PKWV)
 • 100% recyclebaar
 • Zorgt voor waardevermeerdering van uw woning

100% op maat: passend bij de stijl van uw woning

Bij de meeste leveranciers van kunststof kozijnen heeft u keuze uit de kleuren wit of crème. U kunt gebruikmaken van gekleurde plakfolies of folies met houtnerf. Dit zien er echter vaak ‘nep’ uit en sluiten niet aan op de stijl van uw woning.

Dit is anders bij Knipping kozijnen. De basis van Knipping kozijnen bestaat uit kunststof. Deze zorgt voor stevigheid en goede isolatie. De schaaldelen vormen de buitenkant van de kozijnen. Deze zorgen voor een grote ontwerpvrijheid, zodat het qua uiterlijk niet te onderscheiden is van houten kozijnen:

 • Keuze uit 5 kozijnmodellen
 • Meer dan 220 RAL-kleuren
 • Verkleurt niet dankzij gepoedercoat aluminium
 • Eventuele beschadigingen zijn goed bij te werken
 • Poedercoating bestand tegen zout water (dus perfect voor kustgebieden)
 • Dezelfde authentieke uitstraling als houten kozijnen
 • Kans op tocht en lekkage nihil, doordat kunststof niet uitzet of krimpt

Financiering voor duurzame investeringen

De milieubelasting tijdens het produceren van Knipping kozijnen is erg laag. Daarnaast zijn Knipping producten 100% recyclebaar en hebben een erg hoge isolatiewaarde. Dat maakt onze producten enorm duurzaam. Daardoor komen deze in aanmerking voor subsidies en leningen.

Er zijn twee financieringsmogelijkheden die op de producten van Knipping van toepassing zijn:

Lees meer over de financieringsmogelijkheden ≫

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: