De unieke voordelen van aluminium schaaldelen

Kunststof kozijnen zijn steeds meer regel dan uitzondering. Voornamelijk dankzij hun hoge isolatiewaarde, stevige basis en duurzame karakter. Aluminium schaaldelen zijn echter minder bekend. Het grootste voordeel hiervan is dat ze zorgen voor een grotere ontwerpvrijheid. Niet alleen qua kleur, maar ook qua vorm.

Snel navigeren?

Klik op een link om naar het gewenste gedeelte te gaan.

Keuze uit meer dan 220 RAL-kleuren

Standaard leveren we de kunststof kozijnen in wit of crème. Dankzij de aluminium schaaldelen heeft u keuze uit meer dan 220 RAL-kleuren. Deze worden voorzien van een kleurcoating van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kleurcoating 3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting.

Qualicoat: hét kwaliteitskeurmerk voor coating van aluminium

De aluminium coating van Knipping voldoet aan de Qualicoat-richtlijnen. Qualicoat is hét kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium. En is gebaseerd op een uitgebreide specificatie voor zowel proces- als producteisen.

5 verschillende kozijnmodellen

Knipping biedt 5 verschillende kozijnmodellen. Voor ieder kozijnmodel is het Basic-kozijn de basis. Dit kozijn maken we in de kleuren wit en crème. Dankzij de aluminium schaaldelen heeft u keuze uit meer dan 220 RAL-kleuren. Deze kleuren kunt u zowel aan de buiten- als binnenkant toepassen.

De kleur aan de binnenkant noemen we ‘Inside Colour’. U kunt voor de binnenkant een andere kleur kiezen dan voor de buitenkant. Zo past de binnenkant van het kozijn perfect bij uw interieur.

Voor iedere stijl een passende oplossing

Optioneel kunnen we aan de buitenzijde aluminium schaaldelen toepassen:

 • Keuze uit 5 kozijnmodellen.
   • Basic: de kunststof basis in wit of crème met schuine verstekhoeken. Pas een andere kleur toe op het draai-kiep-raam met aluminium schaaldelen.
   • Elegance: authentieke details (zoals bij een houten kozijn), stompe verbindingen, ranke uitstraling, wordt veel gebruikt voor renovatie.
   • Nostalgie: authentieke duivenjager rondom, met schuine verstekhoeken.
   • Timeless: authentieke details (zoals bij een houten kozijn), stompe verbindingen, robuuste moderne uitstraling. Wordt veel gebruikt voor nieuwbouw.
   • Classic: authentieke details (zoals bij een houten kozijn), stompe verbindingen, robuuste klassieke uitstraling, authentieke duivenjager. Wordt veel gebruikt voor herenhuizen, boerderijen, nieuwe klassieke woningen.
 • Keuze uit 3 structuren.
  • Glanzende structuur (standaard).
  • Matte structuur.
  • Fijnstructuur.

Een leven lang onderhoudsvrij

Bij Knipping durven we te zeggen dat onze kozijnen ‘een huis lang’ meegaan. Zeker meer dan 50 jaar. De kunststof basis, en hang- en sluitwerk van topkwaliteit, zorgt voor een stevige en inbraakveilige basis. En de kleurcoating op de aluminium schaaldelen is 100% kleurvast.

Ook het hang- en sluitwerk is Tricoat-beschermd. Zo is het bestand tegen corrosie, waardoor geen roest ontstaat. Hierdoor hoeft u nooit meer na te denken over onderhoud.

Daarnaast is deze investering ook enorm duurzaam. Zowel de kunststof basis als de aluminium schaaldelen zijn 100% recyclebaar.

Benieuwd naar onze producten?

In onze showroom kunt u de aluminium schaaldelen met eigen ogen bezichtigen. Dan beantwoorden we ook graag al uw vragen.

Direct uw vraag stellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: