Subsidie voor nieuwe kozijnen, wat is mogelijk?

Subsidie voor kozijnen? Dat klinkt voor de meesten als muziek in de oren. Als woningeigenaren nieuwe kozijnen aanschaffen, of hun huidige kozijnen vervangen, kiezen ze vaak voor enkele mogelijkheden vanuit de overheid om de kosten van de kozijnen zo laag mogelijk te houden. Achteraf subsidie aanvragen over werkzaamheden die in 2020 uitgevoerd zijn kan niet meer, maar als je je vooraf verdiept in wat mogelijk is, kun je een hoop geld besparen.

 

 

Gemeentelijke subsidie voor beeldbepalende- en monumentale panden

Heb jij een beeldbepalend of een monumentaal pand? Bespreek dan eens met jouw gemeente of er lokale subsidies beschikbaar zijn. Veel gemeenten dragen bij aan beeldbepalende panden om het aanzicht van de stad of het dorp op niveau te houden. Let er ook op dat veel gemeentes eisen stellen aan de materialen die gebruikt worden bij eventuele verbouwingen van beeldbepalende- en monumentale panden. Zo kan het zijn dat niet iedere gemeente subsidie verleent indien gekozen wordt voor kozijnen van kunststof.

 

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) probeerde het treffen van energiebesparende maatregelen in koopwoningen te stimuleren. Met succes, want het budget voor 2021 werd al op 3 februari overschreden. Of het budget nog verruimd wordt zal afhangen van besluiten van het ministerie van Binnenlandse Zaken en BZK en de RVO. De SEEH is vooral interessant voor Verenigingen van Eigenaren. Per 1 januari 2021 is de SEEH voor woningeigenaren namelijk gesloten waarna per 4 januari 2021 de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is verbreed.

 

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Vanaf januari 2021 is budget vrijgemaakt voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor warmtepompen, zonneboilers en andere isolatiemaatregelen. Vooral de andere isolatiemaatregelen zijn interessant als je bezig bent met nieuwe kozijnen voor jouw woning. Zo vallen HR++ glas, kozijnpanelen en isolerende deuren ook onder deze regeling. Lees hier meer informatie over de ISDE 2021. De ISDE is voor Knipping-klanten die graag nieuwe ramen zouden willen combineren met bijvoorbeeld een nieuwe voordeur.

 


Modern interieur met de Timeless kozijnen van Knipping

 

Geen subsidie maar ook mogelijk: de Energiebespaarlening

Het Nationaal Energiebespaarfonds heet inmiddels het Nationaal Warmtefonds. Sinds 2014 verstrekt het fonds de energiebespaarlening tegen aantrekkelijke voorwaarden waarmee woningbezitters, scholen en verenigingen hun vastgoed kunnen verduurzamen. Particuliere woningeigenaren kunnen tot maximaal 25.000 euro lenen tegen een aantrekkelijke rente. Tegen een vast maandbedrag los je dan de producten, waarmee je je huis verduurzaamd hebt, af. Nieuwe kozijnen, maar ook andere producten van Knipping, zoals voordeuren en raamwerk, vallen hieronder. De Energiebespaarlening is dus geen subsidie, maar kan wel helpen bij de financiering van bepaalde producten. Knipping is partner van het Duurzaam Bouwloket, bij hen tref je veel informatie over duurzaam (ver)bouwen.

De Energiebespaarlening voor particuliere woningeigenaren

Investeer in uw woning met energiebesparende maatregelen.

  • Vergoedingsvrij vervroegd aflossen
  • Tot maximaal € 25.000 lenen (ZEP+/Nul op de Meter tot maximaal € 65.000,-)
  • Rente 1,7% (looptijd 10 jaar)
Categorieën: Kozijnen

Nog meer lezen?

Gerelateerde berichten: